fbpixel

Search icon
Search
Gigi Hadid vs Elon Musk: Το top model γυρίζει την πλάτη στο Twitter
PEOPLE & MOMENTS

Gigi Hadid vs Elon Musk: Το top model γυρίζει την πλάτη στο Twitter

Το πρώτο μεγάλο «χτύπημα» για τον μεγιστάνα


Ο Elon Musk είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει να προκαλεί και πολλές φορές, οι αποφάσεις του προκαλούν ερωτηματικά. Ο διάσημος μεγιστάνας, που είναι -μεταξύ άλλων- ιδρυτής των εταιριών Tesla και SpaceX, πρόσθεσε πρόσφατα στην αυτοκρατορία του το Twitter, αφού ολοκληρώθηκε η εξαγορά του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θέλησε να δείξει σε όλους πως είναι πιο ισχυρός από ποτέ. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως δεν έχει απέναντί του εξίσου σημαντικούς ανθρώπους. Πρόσωπα με ισχύ και μεγάλη επιρροή και πολλούς celebrities, όπως η Gigi Hadid, η οποία πήρε ξεκάθαρα θέση για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες και παράλληλα, έστειλε το δικό της μήνυμα σε όλους τους followers της.

Η Gigi έδειξε το δρόμο!

Η σκληρή απόφαση και η αντίδραση

titlo-OfPA0.jpg

Εν έτη 2022, όσο ισχυρός κι αν είναι ένας επιχειρηματίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ενεργεί χωρίς όρια. Όλες οι κινήσεις έχουν τις δικές τους συνέπειες κι η κίνηση του Elon Musk να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις με το... καλημέρα, μέσω email, προκάλεσε οργή κι αποτροπιασμό. Πολλοί, έσπευσαν να καταδικάσουν τις πρακτικές του διάσημου επιχειρηματία και μεταξύ αυτών, είναι κι η Gigi Hadid. Το διάσημο super-model, γνωστοποίησε μέσα από το Instagram πως αποφάσισε να κλείσει τον λογαριασμό της στο Twitter, μετά την εξαγορά από τον Musk και με αφορμή τις μαζικές απομακρύνσεις εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Εδώ και πολύ καιρό, αλλά ειδικά με τη νέα ηγεσία του του Elon Musk, το Twitter γίνεται όλο και περισσότερο ένα μέσο μίσους και μισαλλοδοξίας και δεν είναι μέρος στο οποίο θέλω να ανήκω. Ζητάω συγνώμη από τους fans, καθώς επικοινωνούσαμε αρκετά στη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών μέσα από το Twitter, αλλά δεν μπορώ να πω πια πως είναι ένα ασφαλές μέρος για όλους. Είναι ένα μέσο που μπορεί να κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό», ανέφερε στο μήνυμά της η Gigi.

Το πασίγνωστο μοντέλο, συνόδευσε τη δήλωσή της αυτή, με ένα tweet της συμβούλου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Shannon Raj Singh, σχετικά με την απόλυσή της από τον τεχνολογικό κολοσσό και κάπως έτσι, μάλλον θέλησε να παρακινήσει και τους followers της να κάνουν το ίδιο. Η Gigi, δεν ανήκει στους celebrities που απλά παρακολουθούν τις εξελίξεις και θέλησε να τοποθετηθεί για όσα συμβαίνουν, εκφράζοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο την αντίθεσή της, αποχαιρετώντας ένα μέσο το οποίο -όπως είπε- αγάπησε πολύ, αλλά έχει χάσει πλέον πολλά από όλα όσα το έκαναν να ξεχωρίζει. Νωρίτερα, μέσα στον Οκτώβρη, κάτι ανάλογο είχαν κάνει και οι Shonda Rhimes και Téa Leoni και μένει να φανεί, ποιοι άλλοι celebrities θα ακολουθήσουν, παίρνοντας θέση για ένα σημαντικό θέμα, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα όλο τον κόσμο.

Απολύσεις και... αλλαγή πλεύσης

ddec6c00489e4b778a3b4a597233a7cf.jpg

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, προχώρησε αιφνιδιαστικά σε ριζοσπαστικές αλλαγές και -μεταξύ άλλων- έδιωξε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα να είναι πλέον αποκλειστικός διευθυντής του Twitter, έχοντας την «ενίσχυση» μερικών υπαλλήλων από την Tesla. Κορυφαία στελέχη κι άνθρωποι που είχαν μέχρι πρότινος πολύ σημαντικούς ρόλους, ενημερώθηκαν -μέσω email 159 λέξεων- πως απομακρύνονται άμεσα από τις θέσεις τους, ενώ αυτό που προκάλεσε τεράστια -αρνητική- εντύπωση, ήταν το γεγονός ότι -σύμφωνα με μαρτυρίες- οδηγήθηκαν εκτός κτιρίου συνοδεία των ανδρών της ασφάλειας! Το Twitter απέλυσε περίπου το μισό εργατικό δυναμικό του, με τον Musk να σημειώνει πως: «Όσον αφορά στη μείωση εργατικού δυναμικού στο Twitter, δυστυχώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή όταν η εταιρία χάνει κάθε μέρα 4 εκατ. δολάρια. Όσοι απολύθηκαν, έλαβαν αποζημίωση τριών μηνών». Προφανώς, τα λόγια του αυτά δεν έμοιαζαν πιθανά να πείσουν κανέναν κι η συνέχεια ήταν διαφορετική...

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές, από διάσημους και μη χρήστες και κάπως έτσι, η νέα διοίκηση μάλλον... αναγκάστηκε να αλλάξει στάση. Όπως έγινε γνωστό από το Bloomberg, το Twitter πήρε πίσω όσα έκανε τις τελευταίες ημέρες και ζήτησε από δεκάδες υπαλλήλους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, κάνοντας λόγο για απολύσεις που έγιναν... κατά λάθος! «Γεια σας, Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, το Twitter πραγματοποιεί μείωση του εργατικού δυναμικού για να βελτιώσει την κατάσταση της εταιρείας. Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι ποτέ εύκολες και με λύπη σας ενημερώνουμε ότι ο ρόλος σας στο Twitter έχει επηρεαστεί. Σήμερα είναι η τελευταία σας ημέρα εργασίας στην εταιρία, ωστόσο, θα παραμείνετε απασχολούμενοι του Twitter και θα λάβετε αποζημίωση και παροχές μέχρι την ημερομηνία αποχώρησής σας στις 2 Φεβρουαρίου 2023», ανέφερε το περιβόητο email που έλαβαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που τώρα καλούνται να επιστρέψουν κι όπως φαίνεται, η συγκεκριμένη υπόθεση θα έχει πολλά ακόμη επεισόδια. Σε πρώτη φάση -πάντως- αυτό που βλέπουμε, είναι έναν Elon Musk να κάνει σπασμοδικές κινήσεις και να πιέζεται από τα αρνητικά σχόλια, αλλάζοντας στάση λίγες μόνο ημέρες μετά την εξωφρενική του απόφαση κι αυτό από μόνο του, έχει μεγάλη αξία.