fbpixel

Search icon
Search
Gigi Hadid: Γιατί ζήτησε συγνώμη κι απολογήθηκε για πρόσφατη τοποθέτησή της;
PEOPLE & MOMENTS

Gigi Hadid: Γιατί ζήτησε συγνώμη κι απολογήθηκε για πρόσφατη τοποθέτησή της;

Πήρε θέση, αλλά άλλαξε άμεσα στάση...


Ο πόλεμος Ισραήλ-Παλαιστίνης συνεχίζεται και παρά το γεγονός ότι έχει υπάρξει ολιγοήμερη ανακωχή, τίποτα δεν είναι σίγουρο με φόντο το -όχι και τόσο μακρινό- μέλλον. Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη κι ο κόσμος αγωνιά, ευελπιστώντας ότι όλο αυτό θα τελειώσει οριστικά πολύ σύντομα. Κανείς δε γνωρίζει πόσο εφικτό είναι πραγματικά αυτό, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως ήδη έχουν χαθεί αμέτρητες αθώες ψυχές. Την ίδια στιγμή, η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις κι αυτό ισχύει και για τους λαμπερούς celebrities, που από την πρώτη στιγμή θέλησαν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα.

Μεταξύ αυτών, ήταν και η Gigi Hadid, ωστόσο, το διάσημο μοντέλο αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει μία συγνώμη από τον κόσμο. Τι ακριβώς συνέβη;

Τα σκληρά λόγια και η αλλαγή στάσης

Η τοποθέτηση και οι αντιδράσεις

Η Gigi Hadid, είναι μία γυναίκα με καταγωγή από την Παλαιστίνη και βλέποντας όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί και τις διαδοχικές επιθέσεις, θέλησε να πάρει ξεκάθαρα θέση. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε και τελικά, η τοποθέτησή της προκάλεσε μεγαλύτερο διχασμό και εκνευρισμό, κάτι που προφανώς δεν ήθελε η ίδια. Θέλησε να μιλήσει δημόσια, θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα, ως μία γυναίκα με πολλούς followers και επιρροή στα social media, όμως, τα λόγια κι ο τόνος που επέλεξε, αποδείχθηκε πως δεν ήταν τα κατάλληλα. Κάπως έτσι, η Gigi αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει μία ειλικρινή συγνώμη και να αλλάξει άμεσα στάση, βλέποντας όλη την αναστάτωση που προκλήθηκε και τα δεκάδες μηνύματα που της έστειλαν άνθρωποι που -προφανώς- δεν τη γνωρίζουν προσωπικά.


«Το Ισραήλ, είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που κρατά παιδιά ως αιχμαλώτους πολέμου», είχε σημειώσει μεταξύ άλλων το 28χρονο μοντέλο και μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, βρέθηκε αντιμέτωπη με μια θύελλα επικρίσεων. Η Gigi είδε πολλούς ανθρώπους να εκφράζουν την αντίθεση και την οργή τους και λίγο αργότερα, θέλησε να ζητήσει συγνώμη και να απολογηθεί για την κίνησή της, αναγνωρίζοντας πως ίσως θα έπρεπε να έχει αποφύγει αυτή την τοποθέτηση. «Είναι σημαντικό για μένα να μοιράζομαι πραγματικές ιστορίες για τις κακουχίες που έχουν υποστεί και συνεχίζουν να υπομένουν οι Παλαιστίνιοι, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο μοιράστηκα κάτι που δεν έλεγξα ή σκέφτηκα πριν το αναδημοσιεύσω. Ήθελα να δείξω τους τρόπους με τους οποίους παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο από την ισραηλινή κυβέρνηση», εξήγησε η Gigi, συμπληρώνοντας ότι τα παιδιά από την Παλαιστίνη που συλλαμβάνονται από τις ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) έχουν διαφορετική μεταχείριση από τα παιδιά στο Ισραήλ.

«Δυστυχώς, χρησιμοποίησα το λάθος παράδειγμα για να το τονίσω αυτό και το μετανιώνω. Το να θέλουμε ελευθερία και ανθρώπινη μεταχείριση για τους Παλαιστίνιους και ασφάλεια για τους Εβραίους μπορεί να είναι και τα δύο σημαντικά για το ίδιο άτομο, συμπεριλαμβανομένου και εμένα. Είμαι άνθρωπος και κάνω λάθη. Αλλά θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για αυτά τα λάθη», πρόσθεσε το διάσημο μοντέλο, που βρέθηκε στο επίκεντρο, στην προσπάθειά του να στείλει το δικό του μήνυμα, εν μέσω των φονικών συγκρούσεων. 

Είναι τόσο λάθος η κίνηση της Gigi;

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε αυτός ο πόλεμος, από τις πρώτες κιόλας επιθέσεις, τα social media κατακλύστηκαν από μηνύματα ανθρώπων που θέλησαν να πάρουν ξεκάθαρα θέση. Πρόσωπα που δε γνώριζαν το παραμικρό για το τι πραγματικά συμβαίνει, για όλα όσα κρύβονται από πίσω, έσπευσαν να τοποθετηθούν και να σηκώσουν τους τόνους, την ώρα που άλλες ψυχές έχαναν τη ζωή τους πολύ-πολύ άδικα. Ποιο είναι -λοιπόν- το λάθος της Gigi; Το γεγονός ότι σε μία χρονική περίοδο όπου γίνεται μία προσπάθεια, προκειμένου να βρεθεί μία λύση και να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον φρικτό πόλεμο, που το μόνο που αφήνει πίσω του είναι βαθύ σκοτάδι κι ατελείωτος πόνος, επιχείρησε να πάρει θέση και να διαλέξει στρατόπεδο, με έναν αρκετά άκομψο τρόπο. 

Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν το Ισραήλ κι αυτοί, που είναι με το μέρος της Παλαιστίνης. Η ουσία -ωστόσο- δεν είναι το ποιος έχει δίκιο, αλλά το να σταματήσουν να διαλύονται οικογένειες και σπίτια. Η ουσία είναι να επιστρέψουν όλοι οι αιχμάλωτοι εκεί που ανήκουν. Τα παιδιά στους γονείς τους, οι γονείς στα παιδιά τους. Όλοι! Τα πυρά μπορεί να σταμάτησαν για λίγο, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος για τις κινήσεις και των δύο πλευρών. Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα; Πότε θα λήξει οριστικά όλος αυτός ο εφιάλτης; Όσο ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη, δεν έχει νόημα να επιλέγουμε στρατόπεδα κι αυτό -ουσιαστικά- ήταν που συνέβη και στην περίπτωση της Gigi Hadid...