fbpixel

Search icon
Search
Για ποια νέα ταινία του Hollywood πραγματοποιούνται γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη;
CITY VIBES

Για ποια νέα ταινία του Hollywood πραγματοποιούνται γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη;

Η πόλη κινείται σε ρυθμούς κινηματογράφου για χάρη του "The Bricklayer"


Αέρας Hollywood έρχεται ξανά στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα γυρίσματα μιας νέα ταινίας που βρίσκεται on the way. Ο λόγος για το πολυαναμενόμενο "The Bricklayer", τα γυρίσματα του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη, ενώ μέσα στην εβδομάδα η παραγωγή θα περάσει και από το κέντρο της πόλης.

Τα μεγάλα ονόματα της ταινίας

shutterstock-1151057168.jpg
Nina Dobrev

Το most-talked about film θα σκηνοθετήσει ο διακεκριμένος Renny Harlin, ο οποίος έχει επιμεληθεί μεταξύ άλλων και τις ταινίες "Die Hard 2", "Cliffhanger" και "Long Kiss Goodnight". Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους πρόκειται να δούμε τη Nina Dobrev και τον Aaron Eckhar. Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί που μετρούν τη μία επιτυχία μετά την άλλη, και που ο κόσμος λατρεύει να βλέπει στο γυαλί. Το σενάριο υπογράφουν οι Hanna Weg (Septembers of Shiraz) και Matt Johnson (Into the Blue). Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να διαρκέσουν έως τις 15 Απριλίου ενώ ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 21 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ποια σημεία της πόλης θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα;

shutterstock-557897632.jpg

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις προκειμένου να εξελιχθούν όλα σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Συγκεκριμένα, στη Θέρμη, οι προετοιμασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς εδώ κι εβδομάδες. Ήδη έχουν στηθεί τα πρώτα σκηνικά που θα χρησιμοποιηθούν για τα πλάνα, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο αναγκαίος εξοπλισμός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περιοχές όπως η Πλατεία Αριστοτέλους, η Πλατεία Εμπορίου, το Καπάνι, τα στενά και τα Τείχη της Άνω Πόλης, οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και του μετρό, θα αποτελέσουν background για τα γυρίσματα.

Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, ανέφερε: «Από αύριο ξεκινάνε τα γυρίσματα τα οποία θα κρατήσουν δύο μήνες και είναι πολύ θετικό ότι θα συμμετέχουν πολλοί Έλληνες ηθοποιοί αλλά και συντελεστές, μια κρίσιμη ομάδα ανθρώπων που έχουν εκπαιδευτεί στις προηγούμενες δύο ταινίες».  Και συμπλήρωσε: «Αισιοδοξούμε ότι με αυτήν την παραγωγή θα γίνουν και άλλες ταινίες με σενάριο που θα δείχνει τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, κάτι που δίνει προστιθέμενη αξία σε ολόκληρη την περιοχή. Θα χρησιμοποιηθούν χώροι του Λιμανιού, του Αεροδρομίου, των έργων για την κατασκευή του Μετρό, των Τειχών της Άνω Πόλης, της Αριστοτέλους, της Πλατείας Εμπορίου, το Καπάνι, η Ίωνος Δραγούμη, άλλες περιοχές δήμων εντός και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος και άλλων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας».

Η πολλά υποσχόμενη υπόθεση

ghirisma-tainia-kholighoynt.jpg

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Noah Boyd, που έχει ως κεντρικό τόπο το Βερολίνο, οπότε οι υπεύθυνοι της παραγωγής μετασκεύασαν το σενάριο, ώστε να εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, παρουσιάζοντας την περιοχή ως κινηματογραφικό προορισμό στην παγκόσμια οπτικοακουστική αγορά.

Θα δούμε κάποιον να εκβιάζει τη CIA δολοφονώντας ξένους δημοσιογράφους, κάνοντάς το να μοιάζει ότι η Υπηρεσία είναι υπεύθυνη. Καθώς ο κόσμος αρχίζει να ενώνεται προς τις ΗΠΑ, η CIA ανακαλεί τον κορυφαίο –αλλά κι επαναστάτη– πράκτορά της, αναγκάζοντάς τον να αντιμετωπίσει το περιπετειώδες παρελθόν του, καθώς αποκαλύπτει παράλληλα μια διεθνή συνωμοσία.

Stay tuned!