fbpixel

Search icon
Search
George Clooney: Είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ;
PEOPLE & MOMENTS

George Clooney: Είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ;

Από το Hollywood στον Λευκό Οίκο; Ο ίδιος έδωσε την απάντηση


Aποτελεί έναν από τους πιο γοητευτικούς άντρες του Hollywood και μετράει εκατομμύρια fans σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο George Clooney είναι ένας ξεχωριστός χαρακτήρας. Δεν είναι απλά ένας ηθοποιός, ένας σκηνοθέτης, ένας άνθρωπος του θεάματος. Κατά καιρούς έχει πάρει θέση κι έχει μιλήσει δημόσια για πολλά και σημαντικά ζητήματα όπως η πολιτική, στηρίζοντας ανοικτά τον Joe Biden στις εκλογές των ΗΠΑ, η πανδημία κι η οικονομική κατάσταση του πλανήτη. Για πολλούς, θεωρείται δεδομένο πως θα ασχοληθεί τα επόμενα χρόνια με την πολιτική, ο ίδιος ωστόσο δίνει τη δική του -ξεκάθαρη- απάντηση και μοιάζει σίγουρος γι΄αυτήν. Θέλει ένα διαφορετικό μέλλον τόσο για τον εαυτό του, όσο και για την οικογένειά του.

Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον;

Who is who

shutterstock-633521195.jpg

Γεννήθηκε στις 6 Μαΐου του 1961 στο Lexington του Kentucky. Η μητέρα του, Νina Bruce ήταν μοντέλο και μετέπειτα δημοτική σύμβουλος, ενώ ο πατέρας του, Nick Clooney, είναι πρώην παρουσιαστής ειδήσεων. Ο Clooney έχει γερμανικές, ιρλανδικές και αγγλικές ρίζες, ενώ έχει και μία μεγαλύτερη αδερφή, την Adelia. Όταν μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, κάνει λόγο για μία όμορφη περίοδο με πολλές καλές στιγμές, ωστόσο, μόλις στα 14 του ήρθε αντιμέτωπος με ένα σοβαρό πρόβλημα. Ξαφνικά, είδε το πρόσωπό του να παραλύει μερικώς και χρειάστηκαν εννιά ολόκληροι μήνες για να επανέλθει. «Καθώς ξεκίνησα το γυμνάσιο, το μισό πρόσωπό μου είχε παραλύσει για εννιά μήνες. Ήταν πολύς καιρός. Απλά ξύπνησα ένα πρωί και η γλώσσα μου ήταν μουδιασμένη. Δεν ξέρεις πότε θα τελειώσει. Δεν ξέρεις αν πρόκειται να τελειώσει. Και δεν υπάρχει θεραπεία». Η περιγραφή του σοκάρει, αλλά κατάφερε να το ξεπεράσει.

Ο πατέρας του ήταν το πρότυπό του. Δεν είναι τυχαίο ότι αρχικά, ακολούθησε τα δικά του βήματα στη δημοσιογραφία, ωστόσο, ήταν ξεκάθαρο ότι άλλη ήταν η μεγάλη του αγάπη. Ήθελε να γίνει ηθοποιός και τα κατάφερε. Πρωταγωνίστησε σε τεράστιες επιτυχίες και μεταξύ άλλων, έχει κερδίσει τρία Βραβεία Χρυσής Σφαίρας και δύο Oscar. Διέγραψε τη δική του λαμπερή πορεία σαν ηθοποιός, ενώ μετέπειτα μπήκε και στο χώρο της σκηνοθεσίας. Η νέα του ταινία "The Tender Bar", την οποία σκηνοθετεί, έκανε πρεμιέρα κι ήδη έχει συγκεντρώσει αρκετά διθυραμβικά σχόλια. Στον προσωπικό τομέα, για αρκετά χρόνια -για δεκαετίες- αποτελούσε το απόλυτο πρότυπο εργένη. Οι γυναίκες τον λάτρευαν κι ο ίδιος έδειχνε να το διασκεδάζει. Υπήρξε όμως η μία, η τυχερή, που έκλεψε την καρδιά. Η Amal Alamuddin μπήκε στη ζωή του και τα άλλαξε όλα.

shutterstock-488407879.jpg

Η γνωριμία τους έγινε το 2003, όταν η Amal πέρασε από το σπίτι του στη λίμνη Como με έναν κοινό γνωστό τους. «Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον ατζέντη μου, ο οποίος μου είπε, "Γνώρισα αυτή τη γυναίκα που έρχεται στο σπίτι σου και την οποία θα παντρευτείς". Όντως έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα. Το πιο αστείο ήταν πως τότε με είχαν επισκεφθεί ο πατέρας και η μητέρα μου οπότε ήταν και οι γονείς μου παρόντες. Απλώς μιλήσαμε, βασικά ξενυχτήσαμε κουβεντιάζοντας. Και πήρα την διεύθυνση του email της, επειδή θα μου έστελνε μερικές φωτογραφίες των γονιών μου. Δεν ήξερα αν ήθελε να βγει μαζί μου, εγώ νόμιζα πως ήμασταν φίλοι», εξηγεί ο ίδιος. Απέκτησαν δύο παιδιά και συνεχίζουν την κοινή τους πορεία παρά τις φήμες που κατά καιρούς τους θέλουν χώρια. 

Η πολιτική κι η επόμενη ημέρα

«Είμαι ρεαλιστής, κοιτάζω πράγματα και καταστάσεις και λέω που υπάρχει πρόβλημα. Για παράδειγμα, επικρατεί μεγάλο μίσος στον κόσμο, διχόνοια. Έχουμε φτάσει σε σημείο της παγκόσμιας ιστορίας, στο οποίο οι ΗΠΑ οφείλουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο. Έχουμε έναν πρόεδρο που διαδίδει ότι τα ΜΜΕ είναι εχθρός του λαού. Όταν περάσει η εξουσία από τον Donald Trump στον Joe Biden, τότε κάτι θα αλλάξει». Αυτά ήταν τα λόγια του Clooney πριν από τις τελευταίες εκλογές στις ΗΠΑ και δεν ήταν καθόλου τυχαία... Ο πασίγνωστος ηθοποιός ήταν από τους ανθρώπους που στάθηκαν πολλές φορές απέναντι από τον Trump. Δεν ανήκει στην κατηγορία αυτών που απλά παρακολουθούν τις εξελίξεις. Μιλάει, εκφράζεται δημόσια και δε διστάζει να μιλήσει ακόμη και για τα πιο σημαντικά θέματα.

Τότε ήταν που φούντωσαν ακόμη περισσότερο οι φήμες που τον ήθελαν να ασχολείται ενεργά με την πολιτική. Ο ίδιος -όμως- φρόντισε να δώσει τη δική του απάντηση, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο. Ο Clooney μίλησε στο BBC με αφορμή τη νέα του ταινία και σημείωσε πως αισθάνεται ότι ήρθε η ώρα να κάνει ένα step back. Η ζωή κυλάει, τα χρόνια περνούν κι όπως λέει: «Όχι, δε θα ασχοληθώ με την πολιτική γιατί θέλω να ζήσω μια ήρεμη ζωή». Μοιάζει αρκετά σίγουρος και συμπληρώνει: «Έκλεισα τα 60 φέτος κι είπα στην σύζυγό μου πως καλό είναι να αρχίσουμε να βλέπουμε τα επόμενα χρόνια ανέμελα. Σε είκοσι χρόνια θα είμαι ογδόντα και αυτός είναι ένας πραγματικός αριθμός. Δεν έχει σημασία πόσο γυμνάζεσαι, δεν έχει σημασία τι τρως.Είσαι ογδόντα και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα απολαύσουμε και θα ζήσουμε αυτά τα χρόνια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

shutterstock-152048876.jpg

Ο George θέλει να απολαύσει τη ζωή του, μαζί με την οικογένειά του. Γνωρίζει πως η πίεση είναι μεγάλη, ειδικά για έναν Πλανητάρχη. Παράλληλα, συνεχίζει να στηρίζει σε κάθε ευκαιρία τον Biden, παρά το γεγονός ότι στις ΗΠΑ αρκετοί δηλώνουν απογοητευμένοι, μετά τους πρώτους μήνες της θητείας του. Ο έμπειρος ηθοποιός υποστηρίζει πως απλά χρειάζεται χρόνος. «Θα βρίσκεται στο προσκήνιο για ένα διάστημα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διορθωθούν, πολλές πληγές που πρέπει να κλείσουν και αυτό παίρνει χρόνο», αναφέρει, ενώ ακόμη και σήμερα δίνει συνέχεια στην κόντρα με τον Trump: «Τον ήξερα πριν γίνει πρόεδρος. Ήταν απλά ένας τύπος που κυνηγούσε κορίτσια. Κάθε φορά που έβγαινες μαζί του σε ρωτούσε "Πώς την λένε αυτή την κοπέλα, πως την λένε την άλλη". Αυτός είναι!».

Για την ώρα, αρνείται ότι η πολιτική είναι στα σχέδιά του, στην Αμερική ωστόσο πολλοί πιστεύουν ακριβώς το αντίθετο. Θα παραμένει πιστός σε αυτά που δηλώνει σήμερα ή θα τον δούμε να κάνει το επόμενο βήμα; Η απάντηση θα δοθεί μέσα στα επόμενα χρόνια...