fbpixel

Search icon
Search
Garden Girl Aesthetic: Η νέα τάση που εμπνέει τις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις
TRENDS & CATWALKS

Garden Girl Aesthetic: Η νέα τάση που εμπνέει τις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις

Και οι βασικοί κανόνες για την εντάξετε στο καθημερινό σας στιλ


Έχουμε δει πολλές τάσεις να έρχονται στο προσκήνιο και να αποχωρούν λίγους μήνες αργότερα. Από τα πολύχρωμα Y2K και τη logomania, μέχρι το quiet luxury. Έτσι, όταν βλέπουμε μια ροή από εποχές, αισθητικές να κατακλύζουν το feed μας, εφαρμόζουμε ένα αυστηρό φίλτρο που βασίζεται και στη διαχρονικότητα, κάνοντας τα κομμάτια στα οποία επιλέγουμε να επενδύσουμε να αξίζουν πραγματικά - με την προοπτική να ενταχθούν και στην capsule γκαρνταρόμπα μας. 

Προς έκπληξή μας, η πιο πρόσφατη τάση που κερδίζει έδαφος στο TikTok, το Instagram και το Pinterest δεν είναι άλλη από το garden girl aesthetic. Σύμφωνα με έρευνες, οι αναζητήσεις στο Pinterest έχουν αυξηθεί κατά 34% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Εν τω μεταξύ, στο TikTok, το "garden tok" έχει αυξηθεί κατά 30% και μπορούμε να δούμε πάνω από 180k αναρτήσεις που σχετίζονται με το #gardengirl στο Instagram.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα πιο easy-to-follow rules για να εντάξετε το garden aesthetic στο προσωπικό σας στιλ αυτό το καλοκαίρι..

1. It's all about the accessories

1c61d64b2b454b3d19f1bb1913af9ccc.jpg
Image source: @elisha__h

Σίγουρα θα έχετε δει κάποια αγαπημένη σας A-lister να φοράει ένα μαντήλι δεμένο στο κεφάλι (με κόμπο στο πηγούνι, φυσικά), καθώς το συγκεκριμένο στιλ έχει επιστρέψει δυναμικά το τελευταίο διάστημα. Δίνει αυτούς τους έξτρα πόντους στιλ σε κάθε απλό summer look, ειδικότερα αν επιλέξετε ένα εμπριμέ σχέδιο. Για παραπάνω προστασία από τον ήλιο μπορείτε να επιλέξετε και ένα floppy καπέλο. Εκτός αυτών, μια τσάντα τύπου tote ή basket εξυπηρετεί άρτια το garden aesthetic, όπως και τα clogs ή οι εσπαντρίγιες.

2. Floral prints return

af4d79bf2af82469dcb73dd284e4b55c.jpg
Image source: @kendalljenner

Υπήρξαν πολλές αναφορές ότι τα floral prints αντικαθίστανται με τα animal prints για φέτος, όμως για το συγκεκριμένο στιλ αποτελούν μια προσθήκη αδιαπραγμάτευτη. Γενικότερα, τα λουλουδένια σχέδια, όταν συνδυάζονται με καλοκαιρινές σιλουέτες δημιουργούν ένα άρτιο και απόλυτα ρομαντικό look. Για να το διατηρήσετε πιο down to earth εφαρμόστε το "wrong shoe theory" και ταιριάξτε τα με σαμπό ή ένα άνετο slide shoe. 

3. Must-add: Cotton or linen

snapinstaapp-435586121-923649572878745-3890240942363681362-n-1080.jpg
Image source: @emmakerkering

Για την αγνότητα που αντιπροσωπεύει αυτή η αισθητική, τα λευκά βαμβακερά, τα λινά και οι λεπτομέρειες broderie anglaise έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Εκτός αυτού, και τα δύο αυτά υφάσματα είναι ιδανικοί σύμμαχοι για τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Επιλέξτε τα σε σετ με shorts και oversized πουκάμισα, φαρδυά παντελόνια ή midi φορέματα.

4. Puffy sleeves and layering

7c6a18f8e3b938aef0dcf6ce3f184083.jpg
Image source: @smythsisters

Το garden girl aesthetic εμπίπτει ως ένα βαθμό και το boho vibe που επίσης έχουν υιοθετήσει οι πολυαγαπημένοι οίκοι αλλά και οι street stylers. Επιλέξτε φορέματα, είτε λευκά είτε φλόραλ με πιο φουσκωτά μανίκια. Εκτός αυτού, μπορείτε να τολμήσετε με το στιλ σας κάνοντας ένα layering effect. Ο πιο εύκολος τρόπος; Μια τζιν σαλοπέτα, είτε σε μακρύ είτε κοντή εκδοχή σε συνδυασμό με ένα λευκό t-shirt και ένα oversized πουκάμισο από πάνω. 

Feature image source: @emmakerkering, @kendalljenner