fbpixel

Search icon
Search
Garden decorating ideas: Δημιουργήστε τον πιο elegant κήπο
INTERIORS

Garden decorating ideas: Δημιουργήστε τον πιο elegant κήπο

Για να απολαύσουμε κάθε στιγμή την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου


Στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης στη δύση του ηλίου, οι οποίες μας γεμίζουν με γλυκά αρώματα του καλοκαιριού και με φρέσκο οξυγόνο. Η διαμόρφωση του κήπου, ειδικά τη δεδομένη εποχή που διανύουμε, αποτελεί προτεραιότητα για όλους όσοι ταξιδεύουν στους νησιωτικούς προορισμούς και στα θερινά τους καταφύγια, αλλά για εκείνους που ζουν σε μια κατοικία, η οποία διαθέτει έναν εκτενή εξωτερικό χώρο, ο οποίος χαρίζει συνεχώς ευκαιρία για διασκέδαση και ξεκούραση. Αν και εσείς αξιοποιείτε τη συγκεκριμένη χρονική φάση ως την ιδανική στιγμή για ανανέωση του κήπου σας, τότε μπορείτε να προχωρήσετε, λαμβάνοντας πρώτα υπόψιν σας τις πιο σημαντικές κινήσεις, οι οποίες θα αναβαθμίσουν την αισθητική του. 

Ας τις δούμε μαζί...

Δημιουργήστε έναν chic χώρο καθιστικού στον ήλιο

e2c160a6539c46a8fcdcfd70c2b3b7e3.jpg

Κάντε πράξη το concept, στο οποίο έχετε ιδιαίτερη αδυναμία και ακολουθήστε το, προσθέτοντας, ταυτόχρονα, και τις προσωπικές σας πινελιές. Επιλέξτε προσεχτικά τα έπιπλα εξωτερικού χώρου, αλλά και διακοσμητικά pieces, τα οποία εναρμονίζονται με τη συγκεκριμένη αισθητική προσέγγιση και προχωρήστε με φαντασία, συνθέτοντας το ατμοσφαιρικό σκηνικό που επιθυμείτε. Δημιουργήστε έναν άνετο χώρο για να χαλαρώσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ώστε να απολαύσετε τον ήλιο. 

Προσθέστε μια κούνια ή μια αιώρα

drop-cloth-hammock-0108-mld109920-vert-600x750.jpg

Τι πιο ατμοσφαιρικό από μια τέτοια προσθήκη στον χώρο σας! Εάν θέλετε να μετατρέψετε την αυλή ή ακόμα και το μπαλκόνι σας σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, τότε σίγουρα αυτό που δεν πρέπει να λείπει είναι μια stylish κούνια ή μια αιώρα. Και οι δύο επιλογές, πέρα από ένα extra ενδιαφέρον στη συνολική διακόσμηση, θα σας χαρίσουν στιγμές ατελείωτης χαλάρωσης, που σίγουρα θα ανυπομονείτε να ξαναζήσετε.

Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στον φωτισμό

shutterstock-1070135420.jpg


Ο φωτισμός αποτελεί βασικό μέρος κάθε ιδέας στην εξωτερική διακόσμηση, προσθέτοντας άμεση ζεστασιά στο χώρο και επιτρέποντάς μας να απολαμβάνετε τον κήπο μας μέχρι αργά το βράδυ. Είναι σημαντικό να επιλέξουμε ποια σημεία της αυλής μας επιθυμούμε να χαρίσουμε φως και στη συνέχεια να τοποθετήσουμε μια σειρά από κομψές και διακριτικές εστίες φωτισμού, όπως όπως λάμπες για το γκαζόν, φανάρια που μπορούμε να ακουμπήσουμε σε επιφάνειες ή ακόμα και στο πάτωμα, σειρές από λαμπάκια και σίγουρα κεριά για ένα απόλυτα ρομαντικό σκηνικό.

Έξυπνο καμουφλάζ χάρη στην προσθήκη ενός καθρέφτη

1e91e39dc9e2d8d4d5cce13aaf52c6e9.jpg
@improvisedlife.com

Η διακόσμηση με καθρέφτες δεν αφορά αποκλειστικά την εσωτερική διαμόρφωση του σπιτιού μας. Η προσθήκη ενός καθρέφτη στον κήπο μας μπορεί να λειτουργήσει ως ένα έξυπνο καμουφλάζ, καθώς έχει την ιδιότητα να χαρίσει φως, αλλά και βάθος στον συγκεκριμένο χώρο. Ειδικά, όταν τοποθετήσουμε έναν καθρέφτη στις σκοτεινές γωνιές του κήπου, τότε εκείνες θα αποκτήσουν αυτόματα την ιδανική γοητεία. 

Info: Homes & Gardens