fbpixel

Search icon
Search
Φυσική Ομορφιά: Αυτά είναι τα «όπλα» σας για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα
MAGAZINE

Φυσική Ομορφιά: Αυτά είναι τα «όπλα» σας για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα

Η Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος Έλενα Ραδοπούλου μάς συστήνει τις δερματολογικές θεραπείες και τα δερμοκαλλυντικά


Η σύγχρονη δερματολογία προσφέρει μια πληθώρα θεραπειών και προϊόντων που μπορούν να βοηθήσουν να διατηρήσουμε το δέρμα μας νεανικό και -κυρίως- υγιές. Ας εξετάσουμε, λοιπόν, τα οφέλη των πιο δημοφιλών θεραπειών και δερμοκαλλυντικών.

Μπότοξ: Επανακτήστε τη Νεανική Επιδερμίδα σας

Επίσης γνωστό ως botulinum τύπου Α, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δερματολογικές θεραπείες παγκοσμίως. Λειτουργεί αποκλειστικά στους μυς, εμποδίζοντας τη σύσπασή τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της εμφάνισης γραμμών και ρυτίδων που οφείλονται στην υπερβολική μυϊκή δραστηριότητα, όπως αυτές μεταξύ των φρυδιών, στο περίγραμμα των ματιών και στο μέτωπο. Ένα από τα σημαντικά οφέλη του μπότοξ είναι η προληπτική του δράση. Εάν εφαρμοστεί σε νεαρές ηλικίες, μπορεί να αποτρέψει τον σχηματισμό ρυτίδων πριν ακόμη αυτές εμφανιστούν. Επιπλέον, μπορεί να βελτιώσει την υφή του δέρματος, δημιουργώντας μια πιο απαλή και νεανική επιδερμίδα.

Υαλουρονικό με Liquid Lift: Η Επανάσταση της Αντιγήρανσης

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό που βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Καθώς γηράσκουμε, η παραγωγή του μειώνεται, οδηγώντας σε ξηρότητα, χαλάρωση και εμφάνιση ρυτίδων. Ο υαλουρονικός όγκος με Liquid Lift είναι μια σύγχρονη θεραπεία που στοχεύει στην αποκατάσταση του όγκου και της ελαστικότητας του δέρματος. Χρησιμοποιεί υαλουρονικό οξύ που εισάγεται στις στιβάδες του, για να δημιουργήσει φυσικό όγκο και να αναζωογονήσει το πρόσωπο. Είναι ιδανική για την αντιμετώπιση λεπτών γραμμών, όπως οι ρυτίδες γύρω από το στόμα και το πιγούνι, καθώς και για την αποκατάσταση του όγκου στα μάγουλα και την περιοχή κάτω από τα μάτια.

Δερμοκαλλυντικά με Βιταμίνη C & Φερουλικό Οξύ: Φυσική Λάμψη και Προστασία

Η βιταμίνη C και το φερουλικό οξύ αποτελούν δύο ισχυρά αντιοξειδωτικά που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στο δέρμα. Η βιταμίνη C βελτιώνει την παραγωγή κολλαγόνου, προωθεί την εξισορρόπηση του τόνου του και βοηθά στη μείωση των κηλίδων και της υπερμελάγχρωσης. Το φερουλικό οξύ αυξάνει την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης C και παρέχει πρόσθετη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Αυτά τα δερμοκαλλυντικά προϊόντα είναι κατάλληλα για όλους τους δερματικούς τύπους και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των σημαδιών γήρανσης, την αύξηση της φωτεινότητας της επιδερμίδας και την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης από την ηλιακή ακτινοβολία.

Ρετινόλη: Η Ευέλικτη Λύση για Νεανική Επιδερμίδα

Η ρετινόλη, γνωστή και ως βιταμίνη Α1, αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά για την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης. Αυτό το συστατικό βελτιώνει την επιδερμίδα, αφαιρώντας νεκρά κύτταρα και προωθώντας την παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης, βοηθά στη μείωση των ρυτίδων, την ομαλοποίηση της υφής του δέρματος και τη μείωση των υπερχρωμιών. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η ρετινόλη μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στον ήλιο, επομένως, η χρήση αντηλιακού προϊόντος είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Συμπεράσματα

Η δερματολογία προσφέρει εξελιγμένες λύσεις για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και νεανικό. Το σημαντικότερο είναι να συζητήσετε με τον δερματολόγο σας για τις κατάλληλες θεραπείες και τα προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες του. Με τη σωστή φροντίδα, μπορείτε να διατηρήσετε μια υπέροχη επιδερμίδα που θα σας κάνει να αισθάνεστε αυτοπεποίθηση σε κάθε ηλικία!

17a3643.jpg
Ευχαριστούμε τη Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο Έλενα Ραδοπούλου για τις πληροφορίες.


Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., ειδικεύθηκε στη Δερματολογική και Αλλεργιολογική Κλινική του Technisches Universität München. Είναι πιστοποιημένη εφαρμοστής της θεραπείας Botox (Deutsche Gesellschaft für Botulinum Therapie), των εμφυτευμάτων με υαλουρονικο οξύ (Deutsche Gesellschaft für Botulinum Therapie), της μεσοθεραπείας (Deutsche Gesellschaft für Mesotherapie) και της ενέσιμης λιπόλυσης. Στο ιατρείο της παρέχονται υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της κλινικής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, καθώς και της Αισθητικής Δερματολογίας.

Info: Έλενα Ραδοπούλου: Παλαιών Πατρών Γερμανού 2, τηλ.: 2310 272255, radopouloudermatology.business.site, Instagram: @elenarado.dermatology

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023