fbpixel

Search icon
Search
Φτιάξτε τις δικές σας μπάρες δημητριακών στο σπίτι
TASTE

Φτιάξτε τις δικές σας μπάρες δημητριακών στο σπίτι

Λαχταριστές κι εύκολες συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν


Είναι το νούμερο 1 snack on-the-go για τις μέρες που δεν προλαβαίνετε να φάτε το πρωινό σας στο σπίτι και ιδανικό για τη δουλειά, για τις στιγμές που νιώθετε πως δεν έχετε καθόλου ενέργεια. Επίσης, μπορεί να γίνει η αγαπημένη σας απογευματινή σας λιχουδιά, όταν θέλετε να φάτε ένα γλυκό, αλλά θέλετε να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες. Οι μπάρες δημητριακών μπορούν να γίνουν ο πιο πιστός καθημερινό σας σύμμαχος, ειδικά αν μάθετε και πώς να τις φτιάχνετε μόνοι σας στο σπίτι! Παρακάτω, θα βρείτε τέσσερις πανεύκολες και νόστιμες συνταγές, για να φτιάξετε τις δικές σας energy bars, τις οποίες θα λατρέψετε! 

Σοκολάτα και cranberries

cranberry-chocolate-ginger-granola-bars-4.jpg
  • 450 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. μέλι
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. διάφορους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
  • 150 γρ. δημητριακά
  • 200 γρ. βρώμη
  • 80 γρ. cranberries

Εκτέλεση: Ζεσταίνετε το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύετε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ, αλλά όχι πολλή ώρα, ώστε να μη σφίξει το μείγμα. Έπειτα, λιώνετε τη σοκολάτα σε ένα μπολ στα μικροκύματα στα 800 watt -με μεμβράνη από πάνω- για δυο λεπτά ή και σε μπεν μαρί, εάν το προτιμάτε. Ανακατεύετε τη σοκολάτα με το μείγμα ταχινιού-μελιού και προσθέτετε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και τα cranberries, ανακατεύοντας καλά με μία μαρίζ. Ρίχνετε και τα δημητριακά και συνεχίζετε να ανακατεύετε με τα χέρι σας. 

Απλώνετε το μείγμα σε ταψί, όπου έχετε απλώσει μια λαδόκολλα. Καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 3-4 ώρες. Για να σερβίρετε, κόβετε σε 20 ισομερείς μπάρες. Delicious! 

Για τους fans της σοκολάτας

chocolatecerealbars1.jpg
  • Δημητριακά με σοκολάτα
  • 1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 200 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση: Ρίχνετε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο, το μέλι και την κουβερτούρα και τα ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Στο μεταξύ, σε ένα πυρέξ απλώνετε μία λαδόκολλα και έπειτα ρίχνετε τα σοκολατένια δημητριακά. Μόλις ομογενοποιηθούν τα τρία υλικά που έχετε στην κατσαρόλα, ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα δημητριακά και ανακατεύετε για να πάει παντού η σοκολάτα. Αφήνετε το μείγμα στην κατάψυξη για ένα τέταρτο και οι μπάρες σας είναι έτοιμες. 

Είναι η ιδανική λύση για ένα γρήγορο γλυκό! Ωστόσο, εάν προσέχετε τη διατροφή σας, μπορείτε να προτιμήσετε δημητριακά ολικής άλεσης και σοκολάτα με στέβια αντί για κουβερτούρα. Ό,τι κι αν επιλέξετε, το αποτέλεσμα είναι άκρως απολαυστικό. 

No-bake raspberry chia bars για πρωινό

raspberry-chia-bars-rb-1.jpg
  • 1 κούπα βρώμη
  • 1 κούπα ξηρούς καρπούς
  • 1 1/4 κούπας ψιλοκομμένοι χουρμάδες
  • 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • μισή κ. γ. αλάτι
  • μαρμελάδα raspberry
  • σπόροι τσία

Εκτέλεση: Ρίξτε τη βρώμη σε ένα μπλέντερ και αφήστε τη να χτυπηθεί μέχρι να γίνει σκόνη. Προσθέστε τους ξηρούς καρπούς, τη βανίλια και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ρίξτε έναν έναν τους χουρμάδες. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, ρίξτε τα 3/4 σ' ένα τετράγωνο ταψί με λαδόκολλα, ενώ το υπόλοιπο 1/4 αφήστε το για crumble topping. 

Απλώστε το μείγμα σε ταψί και ρίξτε από πάνω τη μαρμελάδα raspberry και τους σπόρους τσία και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Στη συνέχεια κόψτε τις μπάρες σας. Είναι ζουμερές και σίγουρα λαχταριστές!

Gluten-free protein bars

chocolate-protein-bars-lh-3.jpg

  • 1 κούπα βούτυρο αμυγδάλου
  • 3 κ. σ. γάλα αμυγδάλου
  • 1/4 κούπας σιρόπι από καστανό ρύζι
  • 1 κ. σ. κακάο
  • 1/2 κούπα βρώμη
  • 1/4 κούπας chocolate chips
  • προαιρετικά, μπορείτε να βάλετε και protein powder με γεύση σοκολάτα

Εκτέλεση: Ξεκινήστε να αναμιγνύετε όλα τα υγρά υλικά σε ένα μπολ. Έπειτα, προσθέστε όλα τα στέρεα υλικά και ανακατέψτε ξανά, μέχρι η σύνθεσή του να μοιάζει με τη ζύμη για μπισκότα. Απλώστε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αφού μοιράσετε τις μερίδες, οι μπάρες σας είναι έτοιμες και πραγματικά είναι τόσο νόστιμες, που θυμίζουν brownies.