fbpixel

Search icon
Search
Φροντίστε τον οργανισμό και τη σιλουέτα σας με την πιο φρέσκια & νόστιμη σαλάτα για όλες τις ώρες
LET'S BOOST YOU UP

Φροντίστε τον οργανισμό και τη σιλουέτα σας με την πιο φρέσκια & νόστιμη σαλάτα για όλες τις ώρες

Ο Φρεσκούλης φροντίζει τη διατροφή σας


Ήρθε η ώρα να boost-άρουμε φυσικά το ανοσοποιητικό μας, να μπλέξουμε τα σωστά υλικά και να νοστιμίσουμε το φαγητό με συνταγές εύκολες, καθώς είναι αλήθεια πως πλέον η εποχή απαιτεί αυτήν τη φροντίδα -και πως μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα; Μα φυσικά, να εντάξουμε στη διατροφή μας τα πιο γευστικά φρούτα και λαχανικά!

Απολαύστε μια σαλάτα Φρεσκούλης Ιταλική με ψητή κολοκύθα, ρόδι και σουσάμι. Όλα τα οφέλη μιας φρέσκιας σαλάτας στο λεπτό!

freskoulis.jpg

People: 4 | Minutes: 30 | Method: Grill

Υλικά

  • 1 συσκευασία Σαλάτα Φρεσκούλης Ιταλική
  • 2 κρεμμυδάκια πράσινα, ψιλοκομμένα
  • Λίγα φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα
  • 1 ρόδι ή 150 γρ. σπόρους ροδιού
  • 2 κ. σ. σουσάμι

Για την κολοκύθα

  • 1 μικρή κολοκύθα (500 γρ.)
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 κ. σ. ταχίνι
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • 2 αντζούγιες σε λάδι
  • 100 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης, σε φέτες

Εκτέλεση

Σ’ ένα µεγάλο µπολ βάζουµε όλα τα υλικά της σαλάτας µαζί (τη σαλάτα Φρεσκούλης Ιταλική, τα κρεµµυδάκια, τα µυρωδικά, τους σπόρους ροδιού και το σουσάµι) και ανακατεύουµε. Αφήνουµε στο ψυγείο µέχρι να ετοιµάσουµε τα υπόλοιπα υλικά µας. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. 

Μ’ ένα µαχαίρι κόβουµε την κολοκύθα στη µέση. Μ’ ένα peeler (αυτό που καθαρίζουµε τα φασολάκια) ή ένα µαχαίρι βγάζουµε τη φλούδα της, κόβουµε το εσωτερικό σε φέτες (ανάλογα µε το σχήµα της) και την κάθε φέτα σε κοµµάτια. Βάζουµε στο multi το σκόρδο µε το ελαιόλαδο και αλέθουµε. Ανακατεύουµε µε την κολοκύθα (που έχουµε κόψει σε κύβους) και µεταφέρουµε σ’ ένα ταψί. 

Ψήνουµε για τουλάχιστον 20' ή µέχρι η κολοκύθα να ψηθεί καλά. Σε κάποια σηµεία (στις κορυφές) τα κοµµάτια θα είναι τραγανά. Όταν είναι έτοιµη, αφήνουµε στο πλάι να πιάσει θερµοκρασία δωµατίου. Ετοιµάζουµε τη σάλτσα. Βάζουµε όλα τα υλικά µαζί στο multi, εκτός από το πιπέρι, και ανακατεύουµε µέχρι να έχουµε µια ωραία δεµένη σος. Προσθέτουµε το φρεσκοτριµµένο πιπέρι. 

Σ’ ένα µεγάλο µπολ, βάζουµε δύο κουταλιές από τη σάλτσα, τη µισή σαλάτα Φρεσκούλης Ιταλική (που ετοιµάσαµε στην αρχή µε τα υπόλοιπα υλικά) και τη µισή κολοκύθα και επαναλαµβάνουµε κρατώντας την ίδια σειρά. 

Στο τέλος ρίχνουµε ακόµη δυο κ. σ. σάλτσα. Προσθέτουµε το κουλούρι Θεσσαλονίκης, ανακατεύουµε απαλά µε τα χέρια µας (φορώντας γάντια) ή µε µία λαβίδα. Μοιράζουµε τη σαλάτα σε πιάτα και σερβίρουµε αµέσως. Επίσης, μπορείτε να ετοιµάσετε την κολοκύθα από την προηγούµενη µέρα. Το ίδιο µπορείτε να κάνετε µε τη σάλτσα.

Boost you up tip of the day: Back in Shape: Μετά από ένα εορταστικό τριήμερο ήρθε η ώρα για αποτοξίνωση! Δημιουργήστε τις πιο υγιεινές σαλάτες με τα αγαπημένα σας λαχανικά και φρούτα.
freskoulis-kNMLj.jpg

About

Όλες οι σαλάτες λαχανικών Φρεσκούλης σερβίρονται από τη συσκευασία κατευθείαν στο πιάτο σας, για να τις απολαύσετε ολόφρεσκες. Είναι οι πρώτες τυποποιημένες φρέσκες σαλάτες που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα το 2004. Από τότε έως σήμερα, η γκάμα τους έχει γίνει ένα δελεαστικό μενού, που διατίθεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η Σαλάτα Φρεσκούλης Ιταλική (200 γρ.) με άισμπεργκ, μαρούλι και ραντίτσιο είναι ένας καλός συνδυασμός λαχανικών για την κατακράτηση υγρών και τη ρύθμιση της λειτουργίας του εντέρου μ’ ελάχιστες θερμίδες. #freskoulis #tromesosta #freshsalads #saladrecipes #salatotherapeia

Site: www.freskoulis.gr

Facebook: Freskoulis

Instagram: Freskoulis