fbpixel

Search icon
Search
Friday After Work: Μοναδικές προτάσεις στη Θεσσαλονίκη για να περάσετε υπέροχα σήμερα μετά τη δουλειά
CITY VIBES

Friday After Work: Μοναδικές προτάσεις στη Θεσσαλονίκη για να περάσετε υπέροχα σήμερα μετά τη δουλειά

Ο «παλμός» της πόλης σάς καλεί να τον ακολουθήσετε και να ζήσετε όμορφες στιγμές


Το city lifestyle στη Θεσσαλονίκη «χτυπάει κόκκινο» ξανά και καλεί τους κατοίκους της πόλης να ζήσουν στιγμές που θα τους μείνουν αξέχαστες. Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ κι εμείς δεν έχουμε παρά να αφεθούμε στους παλμούς της Θεσσαλονίκης, όπως τόσο πολύ μας είχε λείψει όλους αυτούς τους μήνες. Κι επειδή ένα ευχάριστο weekend φαίνεται από την Παρασκευή, δεν έχετε παρά να μπείτε σε χαλαρωτικό mood αμέσως μετά τη δουλειά, αξιοποιώντας ευχάριστα τον χρόνο σας με επιλογές που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα -από ψυχαγωγία και art destinations, μέχρι διασκέδαση και city by night mode.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για να περάσετε μοναδικά σήμερα μετά τη δουλειά!

It's all about art

Μόλις τελειώσετε, μη χάνετε χρόνο και διευρύνετε τους ορίζοντές σας, λέγοντας ένα μεγάλο «ναι» σε προτάσεις που είναι αφιερωμένες στην τέχνη. Η πόλη μας, άλλωστε, δεν ξεχνά ποτέ πόσο σημαντικά είναι τα εικαστικά δρώμενα, γι' αυτό και πάντα τα ακολουθεί ευλαβικά, δίνοντας έτσι στους artists να φανερώσουν το σχεδιαστικό τους ενδιαφέρον αλλά και όσα ορίζουν το δημιουργικό τους σύμπαν.

0-pVYtg.jpg

Η gallery Λόλα Νικολάου (Τσιμισκή 52) παρουσιάζει την ομαδική έκθεση των Κωστή Δαμουλάκη, Θανάση Δάπη και Σταμάτη Λάσκου. Αφηγηματικές ζωγραφικές εκδοχές και αφαιρετικές εικόνες παίρνουν τη θέση μποστά στα μάτια μας και μας βάζουν στον δικό τους φανταστικό κόσμο, ο οποίος είναι γεμάτος χρώματα.

Time for a bike

Και για τους λάτρεις της γυμναστικής ή όσους θέλουν να εξερευνήσουν τους δρόμους της πόλης, η εταιρεία υπηρεσιών αθλητικού περιεχομένου σε υπαίθριους εξωτερικούς χώρους Salonica View, σας προσκαλεί όλους σε μια ανοιχτή ποδηλατοδρομία με αφετηρία τον Λευκό Πύργο και τελικό προορισμό το πρώην Στρατόπεδο Κόδρα. Εξοπλιστείτε με το ποδήλατα σας και την θετική σας ενέργεια και κάντε την πιο ευχάριστη δραστηριότητα με παρέα!

2-Le7D8.jpg

F is for food

Κι επειδή η μέρα σας δεν μπορεί να κυλήσει χωρίς φαγητό, πείτε «ναι» σε ένα γαστρονομικό ταξίδι που και γευτείτε μοναδικά πιάτα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Η βόλτα σας δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη χωρίς ένα λαχταριστό γεύμα με τους αγαπημένους σας ή με τους συναδέλφους σας.

3-ZpvJv.jpg
190559088-1896672900482351-477806327570349931-n.jpg
Ο Κήπος του Θερμαϊκού

Εάν βρίσκεστε στην αναζήτηση του απόλυτου foodie προορισμού, ο Κήπος του Θερμαϊκού στη Νικηφόρου Φωκά 2 είναι ό,τι ακριβώς ψάχνετε! Πλούσιες γεύσεις από αγνά, local υλικά που αποτελούν τη βάση εντυπωσιακών πιάτων, βρίσκονται στη menu list και σας προκαλούν να τα δοκιμάσετε. Ψητά λαχανικά, μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά και ψαρικά, πεντανόστιμοι μεζέδες και φρέσκιες σαλάτες, είναι μερικές από τις επιλογές, στις οποίες δε θα μπορείτε να αντισταθείτε.

Cinema lovers

Τα θερινά σινεμά έχουν γίνει η νέα μας καλοκαιρινή εμμονή κι ένας ιδανικός τρόπος για να χαλαρώσουμε και να αφεθούμε στην αγαπημένη μας συνήθεια. Απόψε, στο Σινέ Πυλαία και ώρα 22:40, μη χάσετε την ταινία Nomadland, που είναι βασισμένη στο βιβλίο "Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century" και αφορά στη ζωή μιας γυναίκας που μένει άνεργη όταν η βιομηχανία που δούλευε για χρόνια κλείνει, ενώ πριν λίγο καιρό είχε πεθάνει ο άντρας της. Η πρωταγωνίστρια είναι σχεδόν 60 ετών κι έτσι αποφασίζει να πουλήσει όλα της τα υπάρχοντα και με το βανάκι της να γυρίσει την Αμερική...

4-vGsiP.jpg
Nomadland

Για κάτι πιο εναλλακτικό, το «Μήλα» (Απόλλων, 21:00) βασίζεται σε μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους και βρίσκει τον Άρη, ένα άνδρα γύρω στα 40, (Άρης Σερβετάλης) να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του και για καιρό η ζωή του θυμίζει ένα χάος.

6-jCTXS.jpg
Μήλα

The ultimate wine experience

Η βραδιά σας, ωστόσο, δε σταματά εδώ, μιας και πλέον έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας για να διασκεδάσετε! Ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρωθεί η βόλτα σας και να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το weekend, δεν είναι άλλος από ένα χαλαρωτικό κρασί στους δρόμους του κέντρου.

1-zn9Fv.jpg
8-WrV7E.jpg
Pantheon Bar

Κλασική, αγαπημένη επιλογή που βρίσκεται πάντα εκεί για κάθε στιγμή μας, το Pantheon στην Προξένου Κορομηλά 8 είναι το απόλυτο wine destination, για να ενταχθείτε σε χαλαρωτικούς ρυθμούς και να διασκεδάσετε. Σαν bonus, τα finger foods που θα σας προσφερθούν θα συμπληρώσουν με τον πιο ιδανικό τρόπο την έξοδό σας, μιας και ταιριάζουν μοναδικά με το κρασί -και όχι μόνο! Πιείτε το ποτό σας, απολαύστε τα delicious snacks του bar και οργανώστε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο που «ανοίγεται» μπροστά σας.

Have fun!