fbpixel

Search icon
Search
François Perret: Ο διεθνής θρύλος της ζαχαροπλαστικής χαρίζει φινέτσα στο Le Comptoir του Ritz Paris
TASTE

François Perret: Ο διεθνής θρύλος της ζαχαροπλαστικής χαρίζει φινέτσα στο Le Comptoir του Ritz Paris

Οι γλυκές δημιουργίες του έχουν "χτίσει" μια νέα εποχή στην pâtisserie του luxurious hotel


"Ένα επιδόρπιο πρέπει να εκπλήσσει και να δημιουργεί επιθυμία. Η απόλαυσή του πρέπει να σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις". Η φράση αυτή αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά mottos του, αποκαλύπτοντας πολλά για το προσωπικό πάθος της ζαχαροπλαστικής. Ο François Perret ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα τη γλυκιά κουλτούρα της pâtisserie, ακολουθώντας πιστά τη διαχρονική της γοητεία. Η πολυετής επιτυχημένη διαδρομή του τον οδήγησε στο 2019 και τη χρονιά - ορόσημο, στην οποία αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος pastry chef του κόσμου. Αφού πέρασε από τις βαθμίδες των μεγαλύτερων Maisons της Γαλλίας, η επαγγελματική του "στάση" στο "Le Comptoir" του Ritz Paris, ως executive pastry chef, τον έκανε ακόμη πιο αγαπητό στα μάτια και στις γευστικές προτιμήσεις κάθε επισκέπτη. 

Easy and eclectic delight

snapinstaapp-1080-324269539-895859594775898-3745814734312748458-n.jpg
@François Perret

Αποκλειστικά για το Ritz Paris Le Comptoir, ο François Perret έχει αναπτύξει διάφορους τύπους γαλλικών γλυκών που διακρίνονται από το πόσο εύκολο είναι να τα απολαύσει το κοινό. Στη δική του φιλοσοφία, τα κλασικά desserts επανεξετάζονται για να γίνουν ακόμη πιο λαχταριστά και έτοιμα να μπουν σε μια τσάντα για να τα γευτεί κάποιος ενώ περπατά στην πόλη. Ο Perret έχει μυήσει την εξειδικευμένη ομάδα του στην κουλτούρα της λεπτομέρειας, επιθυμώντας να δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κάθε φορά. Χαρακτηριστική ατάκα του - μυστικό μιας επιτυχημένης συνταγής είναι: "Η γαστρονομική δεξιότητα της "σωστής ποσότητας ζάχαρης" καθιστά το προϊόν πιο εκλεπτυσμένο".

le-chef-07-patisserie-nomade.jpg

Η κεντρική ιδέα του αναγνωρισμένου pastry chef είναι η ζαχαροπλαστική να προκαλεί ευχαρίστηση και να απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις, προσκαλώντας τους γευστικούς κάλυκες σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι. Με τα αντισυμβατικά γαστρονομικά του κομψοτεχνήματα, καλεί το κοινό να ανακαλύψει ξανά το θαύμα της παιδικής ηλικίας. Για τον ίδιο, το τρίπτυχο μιας δημιουργικής γευσιγνωσίας στηρίζεται σε τρεις κύριους πυλώνες: Πρώτα από όλα το όνομα ενός dessert. Όπως ο ίδιος εξηγεί: "Δεν χρειάζονται καμπάνες και σφυρίχτρες για να τραβήξουν το βλέμμα και να τρέξουν τα σάλια. Η "Madeleine", το "Cookie", τι πιο συναισθηματικό από μια ανάμνηση που σας θυμίζει τα παιδικά σας χρόνια;"

snapinstaapp-1080-328489051-1142045816457098-8506342362811728580-n.jpg

Δεύτερο στοιχείο είναι η ομορφιά. Όπως υποστηρίζει: "Τα έντονα χρώματά της προέρχονται από τα φρούτα, ενώ η ολοκληρωμένη γεύση "χτίζεται" από την εφευρετικότητα. Κάθε λεπτομέρεια μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον, για ένα επιδόρπιο που θα κάνει κάποιον να υποκύψει στην εκλεπτυσμένη αυτή αμαρτία. Τρίτη και τελευταία βάση του είναι η γεύση. Ο Perret τονίζει ότι ακριβείς γεύσεις προσδίδουν μια εντυπωσιακή φρεσκάδα σε κάθε γλυκιά δημιουργία. 

Το μαγικό, γλυκό του σύμπαν μας κάνει να θέλουμε αυτή τη στιγμή να ταξιδέψουμε στην πιο ρομαντική πόλη του κόσμου!
Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες των υπέροχων desserts του διάσημου pastry chef στη gallery...