fbpixel

Search icon
Search
Fran Lebowitz: Ποια είναι η εμβληματική συγγραφέας που όλοι μιλούν γι' αυτήν;
PEOPLE & MOMENTS

Fran Lebowitz: Ποια είναι η εμβληματική συγγραφέας που όλοι μιλούν γι' αυτήν;

Ένα flashback από τις πιο iconic στιγμές της πορείας της


Η θρυλική συγγραφέας Fran Lebowitz, αποτελεί το πρόσωπο των ημερών μιας και ήδη κυκλοφορεί στην πλατφόρμα του Netflix το ντοκιμαντέρ που αφορά στη ζωή της, με τίτλο "Pretend It's a City". Έκανε πρεμιέρα στις 6 Ιανουαρίου και ήδη όλοι έχουν αναζητήσει το όνομά της περισσότερο από ποτέ, μιας και η πορεία της ζωής είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Ακόμα και όση δεν τη γνώριζαν, το ντοκιμαντέρ τους έκανε να θέλουν να μάθουν περισσότερα πράγματα για εκείνη και τη συναρπαστική της πορείας τόσο ως συγγραφέας όσο και ως άνθρωπος γενικότερα.

The plot:

Η νέα παραγωγή του Netflix, βασίζεται στη ζωή της θρυλικής συγγραφέως Fran Lebowitz, που έχει καταφέρει να αφήσει εποχή όλα αυτά τα χρόνια. Η πορεία της 70χρονης μεταφέρεται στην οθόνη προκειμένου να τη γνωρίσουμε καλύτερα, να μάθουμε περισσότερα για τα έργα της, τους ανθρώπους με τους οποίους ήρθε σε επαφή και τη βοήθησαν να φτάσει στην κορυφή, την αγάπη της για την τέχνη και τον πολιτισμό, καθώς και για το ανδρόγυνο στιλ που τη χαρακτήριζε από πάντα. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, η ξεχωριστή αυτή προσωπικότητα μιλά για τη ζωή στη Νέα Υόρκη ως αναγνώστρια, περαστική και αυστηρή παρατηρήτρια των αλλαγών στον σύγχρονο πολιτισμό και την πόλη, αλλά και για τα γεγονότα του lifestyle της που τη σημάδεψαν μια για πάντα.

Σε πολλούς, λοιπόν, κίνησε το ενδιαφέρον η ιστορίας αυτής της σπουδαίας προσωπικότητας, την οποία αξίζει να γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα μέσα από τις πιο iconic στιγμές που την ξεχώρισαν όλα αυτά τα χρόνια!

Είναι στενή φίλη του Martin Scorsese

daaa10a588e945309fbd40110274fa54.jpg

Ένας από τους λόγους για τους οποίους ξεχωρίζει, αποτελεί η φιλία της με τον Martin Scorsese. Ήδη από το ντοκιμαντέρ, έχουμε δει το ξεχωριστό duo να μοιράζεται την αγάπη, τις γνώσεις και τις απόψεις του για την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, τη Νέα Υόρκη. Εμβαθύνοντας στη σχέση τους, είναι στενοί φίλοι εδώ και δεκαετίες, έχουν φάει μαζί αμέτρητες φορές, έχουν παρακολουθήσει πάρα πολλές ταινίες και έχουν κρατήσει ο ένας στον άλλον συντροφιά σε αρκετά κοσμικά events. Το "Pretend It’s a City", η σειρά επτά επεισοδίων του ιδιαίτερου αυτού duo είναι γεμάτο από ατελείωτες συζητήσεις μεταξύ του Martin Scorsese και της Fran Lebowitz, που αφορούν στη χαοτική πόλη: η πανδημία που έκλεισε τα πάντα, οι σκηνές από τις λεωφόρους, η πολυσύχναστη Times Square, οι μετακινήσεις στο Grand Central Station δημιουργούν ένα αίσθημα ευφορίας και στους δύο.

Αγαπήθηκε για το ανδρόγυνο στιλ της

397810.jpg

Το ιδιαίτερο στιλ της είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη για το κοστούμια σε overisized γραμμή, τα οποία επιλέγει σχεδόν σε κάθε της εμφάνιση, πάντα με κομψό τρόπο κι έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που πρεσβεύει καλύτερα από τον καθένα. Από επίσημες εμφανίσεις όπου κλήθηκε να μιλήσει για το συγγραφικό της έργο, μέχρι parties που της έδιναν την ευκαιρία να υιοθετήσει κι ένα πιο βραδινό look, η ίδια πάντα επιλέγει να ντύνεται με τον τρόπο της, βγάζοντας πάντοτε μια ανεπιτήδευτη εικόνα προς τα έξω. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο σπουδαίος φωτογράφος μόδας Francesco Scavullo, λάτρευε να τη φωτογραφίζει από πάντα ακριβώς επειδή διακρίνεται για τις ανδρόγυνες εμφανίσεις της.

Έχει υπάρξει στο πλευρό διάσημων designers παγκοσμίως

12-HqwoW.jpg
Fran Lebowitz & Betsey Johnson (1986)

Από τη δεκαετία του '70 μέχρι και σήμερα, την έχουμε τη άπειρες φορές να βρίσκεται δίπλα σε διακεκριμένα ονόματα του χώρου της μόδας. Όπως η ίδια έχει πει, λατρεύει να ασχολείται με τη μόδα και να μαθαίνει πράγματα γι' αυτήν, προσαρμόζοντάς τα με τον δικό της τρόπο στο προσωπικό της στιλ. Από πάντα, θαύμαζε τη δουλειά των σχεδιαστών, παρά το ότι ο δικός της χώρος διαφέρει κατά πολύ από αυτόν της μόδας. Η δεκαετία του '80, επίσης, φαίνεται να είναι η αγαπημένη της και άλλωστε τότε ήταν που ο κόσμος άρχισε να διαβάζει τα έργα της και να γίνεται ευρέως γνωστή.

Την έχουμε δει μαζί με αξιοθαύμαστες προσωπικότητες από τον χώρο του θεάματος

-rgpL0.jpg
Fran Lebowitz & Anna Wintour (1990)

Μπορεί ο χώρος της τέχνης να την κέρδισε για τα καλά, αλλά από την αρχή της καριέρας της ο κόσμος τη θυμάται να ποζάρει δίπλα σε icons από κάθε επαγγελματικός στερέωμα. Μέσα από το φωτογραφικό υλικό, μπορούμε να αντιληφθούμε πως ο χώρος του θεάματος βρίσκεται πάντα στην καρδιά της, διατηρώντας φιλικές σχέσεις με ανθρώπους όπως η Anna Wintour, o Mick Jagger, o Barry Diller και ο David Bowie.

Τα glamorous events την έκαναν ακόμα πιο γνωστή

13.jpg

Σίγουρα το να κλείνετε σε ένα δωμάτιο προκειμένου να σκεφτεί ποιο θα είναι το επόμενό της έργο, βρισκόταν στις προτεραιότητές της και αυτό είναι κάτι το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά οι κοντινοί της άνθρωποι. Ωστόσο, ακριβώς επειδή οι γνωριμίες της είναι ασύλληπτες, λαμβάνει συνεχώς προσκλήσεις για μεγάλα events όπου κυρίως βλέπουμε ανθρώπους της showbiz. Με την παρουσία της σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, η Lebowitz προσέδιδε από πάντα ένα άλλο κύρος κι έναν τόσο ξεχωριστό αέρα τον οποίο άφηνε στην ατμόσφαιρα χωρίς να το επιδιώκει. Αυτός, λοιπόν, είναι ένας επιπλέον λόγος που την έκανε ακόμα πιο διάσημη κι εξαιρετικά αγαπητή προς τον κόσμο.