Είστε λάτρεις των εκλεκτών γεύσεων; Εάν ναι, τότε δεν έχετε παρά να ανακαλύψετε παρακάτω τα πιο «γευστικά» νέα που αφορούν όλους εσάς τους λάτρεις της ευζωίας, καθώς και τα πιο ξεχωριστά must haves για τα οποία αξίζει να γνωρίζετε.
Celebrate with Love
To διεθνούς φήμης μοντέλο Cara Delevigne, μαζί με τις αδερφές της, Poppy και Chloe, βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία ενός πολύ ιδιαίτερου κρασιού.
Oι τρεις αδερφές Delevigne, Cara, Poppy και Chloe, αποφάσισαν για πρώτη φορά να συνεργαστούν όχι για μια σειρά μόδας ή ομορφιάς, αλλά για να λανσάρουν το δικό τους wine brand, που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό με την ονομασία “Della Vite”. Το δημιούργημά τους; Ένα Prosecco! Ο λόγος που το επέλεξαν είναι γιατί και οι τρεις λατρεύουν το αφρώδες αυτό κρασί, καθώς συνδέεται με τις πιο όμορφες οικογενειακές τους αναμνήσεις. Κυριακάτικα τραπέζια, διακοπές και εορτασμοί, όλες αυτές οι σημαντικές στιγμές της ζωής τους συνοδεύονταν πάντα από ένα ποτήρι του.
Το “Della Vite”, που σημαίνει «από το αμπέλι», είναι φτιαγμένο από σταφύλια της κοιλάδας Valdobbiadene της Ιταλίας, ένα μέρος διάσημο για τη γνώση και το πάθος των κατοίκων του στην παρασκευή Prosecco. Πρόκειται για μια περιοχή με ήσυχες εκτάσεις και εντυπωσιακές πλαγιές, όπου τα σταφύλια Glera καλλιεργούνται από τα ρωμαϊκά χρόνια, ενώ μεγάλο τμήμα της αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, για την πολιτιστική και περιβαλλοντική σημασία του. Αυτό σημαίνει ότι η βιωσιμότητα του οίνου παρακολουθείται συνεχώς, κάτι που κάνει και το κρασί των Delevigne μοναδικό. Οι διάσημες αδερφές το δημιούργησαν με αγάπη, για να σηματοδοτεί κάθε περίσταση της ζωής μας και, καθώς η αναζήτηση ευκαιριών για γιορτή είναι τώρα πιο σημαντική από ποτέ, εμείς θέλουμε να το δοκιμάσουμε πολύ σύντομα!
The Cocktail Bar
Το Painter’s Room στο Claridge’s Hotel του Λονδίνου είναι ένα από τα νέα hot spots της ευρωπαϊκής μητρόπολης, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Ένα cocktail bar με art deco αναφορές, σχεδιασμένο από τον Bryan O’Sullivan, που ακολουθεί τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου. Βελούδο και pastel είναι τα κυρίαρχα στοιχεία του, ενώ άκρως εντυπωσιακό είναι το μεγάλο ροζ πέτρινο μπαρ, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το ποτό του. Ιδιαίτερη αίσθηση, όμως, προκαλούν τόσο το cocktail menu, που είναι χωρισμένο σε τέσσερα κεφάλαια, αλλά και οι επιλογές από πεντανόστιμες delicacies για φαγητό.
Fashionable Gin
Ο καταξιωμένος φωτογράφος μόδας Mert Alas παρουσιάζει το δικό του gin, που τιτλοφορείται “Seventy One”. Το όνομά του υποδηλώνει τις 71 νύχτες που χρειάζεται το συγκεκριμένο ποτό να ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια, για να αποκτήσει αυτήν την ιδιαίτερη γεύση που έχει.
Οι αναμνήσεις και η αγάπη του γνωστού καλλιτέχνη για το gin τον οδήγησαν στις γευστικές του νότες. Το στοιχείο, όμως, που μας γοήτευσε από την αρχή είναι το κομψό μπουκάλι του, που θυμίζει συσκευασία πολυτελούς αρώματος.
Books We Love Reading
Τα βιβλία μαγειρικής είναι σημαντικά, γιατί προσφέρουν πολλά περισσότερα από απλές συνταγές. Είναι γεμάτα ιστορίες και αναμνήσεις - ένα παράθυρο σ’ έναν καινούριο κόσμο. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά στα πιο αγαπημένα μας! Κείμενο: Δημήτρης Κοπαράνης
Στο δεύτερό της εκδοτικό εγχείρημα, η δημοσιογράφος γεύσης Carla Lalli Music μάς συστήνει περισσότερες από εβδομήντα εξαιρετικά «ευέλικτες» συνταγές. Το “Where Cooking Begins” είναι μια ανοιχτή πρόσκληση σ’ ένα χαλαρό στιλ μαγειρικής, με παρασκευές εμπνευσμένες από οικογενειακά και φιλικά γεύματα, αλλά και από προσωπικές της σημειώσεις. Επίσης, περιέχει επιπλέον προτάσεις για αλλαγές, αντικαταστάσεις υλικών, όπως και έξι βασικές τεχνικές, για να μπορεί ο καθένας να μαγειρέψει τα πάντα χωρίς κόπο και φασαρία.
Αν πάλι αυτό που θέλετε είναι να τελειοποιήσετε το μαγείρεμα των ζυμαρικών σας, το “Αn Α-Ζ of pasta” της Rachel Roddy -γνωστή για τα γαστρονομικά της κείμενα στην “The Guardian”- είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.
Ο Yotam Ottolenghi είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς βρετανούς σεφ. Επιτυχημένος επιχειρηματίας και συγγραφέας, αγαπήθηκε για τα απλά και νόστιμα πιάτα του. Το νέο cookbook του ονομάζεται “Flavor” και είναι αφιερωμένο στο μεγαλείο της γεύσης των λαχανικών. Σε αυτό παρουσιάζονται χορτοφαγικές συνταγές, αλλά και μυστικά, για να έχουμε το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα στο μαγείρεμά μας.
Η Νadiya έχει το μοναδικό χάρισμα να απλοποιεί τα δύσκολα και να κρατάει μόνο την απόλαυση. Στο βιβλίο της θα βρούμε συνταγές από τη σειρά μαγειρικής της στο Netflix, αλλά και ένα σωρό ακόμη προτάσεις, στο ίδιο ύφος. Pancakes στο λεπτό, ένα γρήγορο κέικ, κοτόπουλο με noodles στον φούρνο: η Nadiya έχει συγκεντρώσει όλα τα μυστικά και τα κόλπα για να κερδίζουμε χρόνο και γεύση στην κουζίνα.
Η Nigella Lawson -η βασίλισσα της βρετανικής γαστρονομίας- επιστρέφει για ν’ αποδείξει πως στο φαγητό τα πράγματα είναι απλά. Η επετειακή έκδοση του πρώτου της cookbook ανανεώθηκε με νέες συνταγές, φωτογραφίες και ιστορίες. Δεν είναι απλά ένας οδηγός μαγειρικής με κλασικά βρετανικά πιάτα, αλλά ένα πολύτιμο εγχειρίδιο αφιερωμένο σε όλους όσοι ξέρουν να απολαμβάνουν κάθε λεπτό στην κουζίνα.
Από τη βιβλιοθήκη μας δε θα μπορούσε να λείπει και μια έκδοση για το κρασί - το μυστικό για ένα αξέχαστο τραπέζι. Αν, λοιπόν, αγαπάτε τον οίνο και ψάχνετε νέους γευστικούς συνδυασμούς του, ο οδηγός της Kate Leahy είναι αυτό που σας λείπει. Περιέχει νέες προτάσεις, καινούριες γεύσεις και ανατρεπτικά σερβιρίσματα, γιατί ο κόσμος του οινοποιίας δε σταματάει να εξελίσσεται ποτέ!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021