fbpixel

Search icon
Search
Foam Roller: Ποια είναι τα οφέλη του εργαλείου γυμναστικής για το οποίο όλοι μιλούν;
WELLNESS

Foam Roller: Ποια είναι τα οφέλη του εργαλείου γυμναστικής για το οποίο όλοι μιλούν;

Plus, όλα όσα πρέπει να προσέξετε εάν το χρησιμοποιήσετε


Η προπόνηση είναι αναγκαία στην καθημερινότητά μας, καθώς συμβάλλει θετικά όχι μόνο στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά πρωτίστως στην υγεία μας. Όσοι γυμνάζονται αναγνωρίζουν πως μετά την άσκηση, αισθανόμαστε πολύ όμορφα και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Βέβαια, ένα κομμάτι που εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί διαρκώς είναι οι πονεμένοι μύες. Ειδικότερα, μετά από μια έντονη ώρα γυμναστικής είναι αναμενόμενο να πιαστούμε, γεγονός που μας δυσκολεύει να δρούμε με άνεση, λόγω του πόνου.

Έτσι, λοιπόν, πέρα από την προθέρμανση και τις διατάσεις, υπάρχει άλλη μια λύση. Το foam roller είναι ακριβώς αυτό που αποζητάτε, ώστε να βοηθήσετε στο σώμα σας να επανέλθει.

The Details

shutterstock-1073079230.jpg

Για όσους δε γνωρίζουν, το foam roller έχει τη μορφή ενός κυλίνδρου και αξιοποιείται για διάφορες δραστηριότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να υπάρχει κίνδυνος από κάθε φύλο και ηλικία και μάλιστα είναι αποτελεσματικό τόσο πριν όσο και μετά την προπόνηση. Στην πραγματικότητα, η λειτουργία του είναι ως ένα είδος μασάζ, το οποίο το τοποθετούμε στις πονεμένες περιοχές και τεντώνει τους μύες. Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή, καθώς μας προσφέρει πολλά θετικά αποτελέσματα στον κορμό μας.

Ανακαλύψτε παρακάτω τα απίστευτα 4+1 οφέλη που κερδίζετε από τη χρήση του και ξεκινήστε το άμεσα!

Ενισχύει την ευεξία

Εάν αφιερώσετε λίγα λεπτά για να το απολαύσετε θα διαπιστώσετε πως σας ηρεμεί. Οι μύες εκείνη τη στιγμή, επειδή χαλαρώνουν, αποβάλλοντας τις τοξίνες, επιδρούν στη ψυχολογία μας. Έτσι, συμβάλλει στην ανακούφιση από το άγχος.

Βοηθά στην ταχεία αποκατάσταση

Έρευνες έχουν αποδείξει πως όσοι το χρησιμοποιούσαν μετά την έντονη προπόνησή τους για περίπου δέκα με είκοσι λεπτά, τους βοήθησε να ανακάμψουν γρηγορότερα.

Αντιμετωπίζει το πιάσιμο

Όπως αναφερθήκαμε νωρίτερα, ο κύριος λόγος που προτιμούν να το επιλέγουν αθλητές και μη είναι για να αποφύγουν το δυσάρεστο που συμβαίνει μετέπειτα. Πόσες φορές σας έχει συμβεί να μην μπορείτε να περπατήσετε ή να κινηθείτε γενικότερα με ευκολία λόγω των πονεμένων μυών; Και μάλιστα, αυτό μπορεί να αποτελέσει και εμπόδιο στο να ξανά επισκεφθείτε το γυμναστήριο. Επομένως, με το foam roller αυτά τα συμπτώματα λιγοστεύουν και παρατηρείται μυϊκή ενεργοποίηση.

shutterstock-1742759750.jpg

Βελτιώνει τις κινήσεις

Ένα ακόμη θετικό είναι πως μας βοηθάει να αποκτήσουμε καλύτερες τεχνικές και να μάθουμε να διατηρούμε και την ισορροπία μας. Με αυτόν τον τρόπο, θα συμβάλλει αργότερα στην καλύτερη επίδοσή μας κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

Καταπραΰνει μυϊκούς τραυματισμούς

Είναι ακριβώς όπως και στην περίπτωση του μασάζ. Το εργαλείο εστιάζει σε μυοσκελετικά προβλήματα και όταν γίνεται η εφαρμογή του, τότε αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στην εκάστοτε περιοχή και κατ’ επέκταση τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών στο σημείο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι πόνοι, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζεται οποιοσδήποτε τραυματισμός.

Τι πρέπει να προσέξετε

shutterstock-1637392855.jpg

1. Αξιοποιείται μετά από τις διατάσεις: Φροντίστε να ζεστάνετε πρώτα το σώμα σας, προτού αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε.

2. Εάν ο πόνος είναι οξύς, σταματήστε: Ασκώντας πίεση στα σημεία είναι επόμενο να νιώσετε έντονο πόνο, λόγω το ότι είναι σφιγμένος ο μυς. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το αντέξετε, μη ζορίζετε τους εαυτούς σας.

3. Αφιερώστε χρόνο: Μη βιαστείτε και μην κάνετε γρήγορες κινήσεις, αντιθέτως προσπαθήστε να το περνάτε αργά από τον μυ. Χρειάζεται προσοχή, ώστε να γίνει σωστά. Φυσικά, μην επιμένετε για παραπάνω από 20 με 30 δευτερόλεπτα σε μια περιοχή. Το βασικό είναι να υπάρχει ισορροπία.

4. Μην υπερβάλλετε στη χρήση του: Αναμφισβήτητα, είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο, αλλά όπως όλα είναι βασικό να μην το παρακάνετε. Δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε σε ατελείωτες ώρες foaming, πόσο μάλλον όταν δεν έχουμε γυμναστεί, καθώς τότε θα αρχίσουμε να συνηθίζουμε και αν μην αντιλαμβανόμαστε τη δράση του. Ο σκοπός είναι να γίνεται στοχευμένα. Υπολογίστε περίπου στις 2-3 φορές την εβδομάδα.