fbpixel

Search icon
Search
Fish Lovers: Ιδανικές συνταγές για όσους αγαπούν το ψάρι και θέλουν να δώσουν άρωμα Ελλάδας στα καλοκαιρινά πιάτα τους
TASTE

Fish Lovers: Ιδανικές συνταγές για όσους αγαπούν το ψάρι και θέλουν να δώσουν άρωμα Ελλάδας στα καλοκαιρινά πιάτα τους

Απολαύστε μοναδικές γεύσεις που θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας


Το καλοκαίρι -και ιδιαίτερα το ελληνικό- είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις μοναδικές γεύσεις της θάλασσας και φυσικά, με αγαπημένα πιάτα που πατροπαράδοτα την τιμούν. Εάν κι εσείς είστε λάτρεις της ψαροφαγίας και σας αρέσει να δημιουργείτε νέες γευστικές εμπειρίες, αλλά και να δοκιμάζετε συνεχώς παραλλαγές άλλων παραδοσιακών συνταγών με ψάρι, τότε δεν έχετε παρά να ανακαλύψετε τις παρακάτω υπέροχες fish recipes, που θα «στολίσουν» κάθε καλοκαιρινό τραπέζι σας! 

Treat yourself! 

Ελληνικά Tapas 

4-N08AT.jpg

Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό για ορεκτικό; Ετοιμάστε μια μεγάλη πιατέλα με tapas!

Υλικά για 16 tapas:

  • 1 µπαγκέτα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Φύλλα ρόκας
  • Για τη σαρδελοσαλάτα
  • 1 συσκευασία σαρδέλα Trata σε ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία σαρδέλα Trata πικάντικη
  • 200 γρ. καλαµπόκι βρασµένο
  • 1 αγγουράκι
  • 2 κλαδάκια σέλερι
  • 2 κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
  • 100 γρ. µαγιονέζα
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • ∆υόσµος

Εκτέλεση:

Καθαρίζουµε και ψιλοκόβουµε το αγγουράκι, τα κρεµµυδάκια και το σέλερι. Προσθέτουµε τη µαγιονέζα, το γιαούρτι, το καλαµπόκι και ανακατεύουµε. Kόβουµε τις σαρδέλες σε µεγάλα κοµµάτια, ανακατεύουµε και βάζουµε τη σαρδελοσαλάτα στο ψυγείο.

Για τις ψητές πιπεριές:

  • 1 κιλό πιπεριές
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ. σ. ξίδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Θυµάρι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 270 ο C και ψήνουµε τις πιπεριές για περίπου 20'. Τις µεταφέρουµε σ’ ένα γυάλινο ή µεταλλικό σκεύος. Προσθέτουµε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, το θυµάρι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουµε και αφήνουµε να µαριναριστούν.

Για τα ψητά ντοµατίνια:

  • 1 κιλό ντοµατίνια
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Επαναλαµβάνουµε την πιο πάνω διαδικασία. Μπορούµε να χρησιµοποιήσουµε δυο µικρά ταψάκια και να ψήσουµε τα ντοµατίνια και τις πιπεριές ταυτόχρονα.

Για τα κολοκυθάκια:

  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Λίγος χυµός λεµονιού
  • Λίγο µπούκοβο
  • Φρέσκος βασιλικός
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβουµε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες ή λεπτά µπαστουνάκια. Τα περιχύνουµε µε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουµε για λίγο να µαριναριστούν.

Σερβίρισµα:

Φρυγανίζουµε τις φέτες του ψωµιού, τις τρίβουµε µε το σκόρδο και τις απλώνουµε στο σκεύος που θα χρησιµοποιήσουµε για το σερβίρισµα. Βάζουµε τη σαρδελοσαλάτα, τις ψητές πιπεριές, τα ψητά ντοµατίνια και τα κολοκυθάκια. Πάνω σε κάθε tapas ακουµπάµε µερικά φύλλα ρόκας, ένα φιλέτο σαρδέλα ή γαύρο Trata και σερβίρουµε.

Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο καπνιστό 

img-2745.jpeg

Το καλοκαίρι κανείς δε θέλει να περνάει πολλές ώρες στην κουζίνα. Ετοιμάστε λοιπόν την πιο νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών με τον καπνιστό τόνο της Trata.

Υλικά για μια μεγάλη σαλάτα (8 μερίδες):

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) καπνιστό τόνο Trata
  • 1 συσκευασία (500 γρ.) μακαρονάκι κοφτό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • Φρέσκα μυρωδικά
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το dressing:

  • 1 λεμόνι, τον χυμό του

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το dressing της σαλάτας. Ετοιμάζουμε το dressing. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λαδάκι του τόνου με το χυμό λεμονιού. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. (Τα ζυμαρικά θα πρέπει να είναι κρύα όταν τα ανακατέψουμε με τα λαχανικά). Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και τα μυρωδικά. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την παρμεζάνα, το dressing και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τον καπνιστό τόνο Trata στην κορυφή. Plus: Η σαλάτα αυτή είναι πιο νόστιμη την επόμενη μέρα. Ετοιμάστε μια μεγαλύτερη ποσότητα και πάρτε την μαζί σας στο γραφείο ή την παραλία. 

Tip: Μπορείτε να αλλάξετε ή να προσθέσετε τα λαχανικά της προτίμησής σας. Επιπλέον, μπορείτε να βάλετε κάπαρη, ελιές, κρίταμα και ξηρούς καρπούς!

Φωτογραφία- Συνταγή: Δημήτρης Κοπαράνης & Food styling: Ελεονώρα Κανάκη