fbpixel

Search icon
Search
Festive week agenda: Οι αγαπημένες προτάσεις για την εορταστική εβδομάδα που συνεχίζεται
AGENDA

Festive week agenda: Οι αγαπημένες προτάσεις για την εορταστική εβδομάδα που συνεχίζεται

Η Θεσσαλονίκη μας προσκαλεί κάθε ημέρα στην πιο γλυκιά ατμόσφαιρα της χρονιάς


Χρόνια Πολλά! Οι γιορτινές ημέρες συνεχίζονται στην πόλη, καλώντας μας να απολαύσουμε κάθε στιγμή στο έπακρο.  Η Θεσσαλονίκη είναι γεμάτη με αγαπημένες εκδηλώσεις και μας προσκαλεί να ζήσουμε τις πιο ξεχωριστές στιγμές ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Εμείς ξεχωρίσαμε μερικά από τα πιο γοητευτικά δρώμενα που πρωταγωνιστούν στην festive ατζέντα αυτής της εβδομάδας. 

Let's take a look together!

ΤΡΙΤΗ

Μάριος Φραγκούλης - Γιώργος Περρής "Be Our Guest" στο Radio City Theatre

be-our-guest-marios-fragkoylis-giorgos-perris-sto-pallas.jpg


O Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής με τα γιορτινά τους και με την πιο λαμπερή τους διάθεση, μας υποδέχονται σε ένα πρόγραμμα που έφτιαξαν ειδικά για τα φετινά Χριστούγεννα με αγαπημένες μελωδίες που τραγουδούν για πρώτη φορά.

Από τη μαγική τους συναυλία δεν θα λείψουν τα τραγούδια από ταινίες του Disney, οι μελωδίες των Χριστουγέννων και κάποια από τα αγαπημένα τους μιούζικαλ που πάντα σκορπίζουν μαγεία στις καρδιές των μικρών και μεγάλων θεατών. Αφεθείτε στο στροβιλισμό ενός βαλς από το Beauty and the Beast ή την Σταχτοπούτα, τσουγκρίστε τα ποτήρια σας με Jingle Bells και ξεφαντώστε με χιούμορ στο ρυθμό των τραγουδιών από τα μιούζικαλ που λατρεύει όλη η οικογένεια, όπως η Mary Poppins και το Lion King.

Μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη και τον Γιώργο Περρή μία 10μελής ορχήστρα δεξιοτεχνών σολίστ, θα ερμηνεύσει όλες τις μεγαλειώδεις μελωδίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου και συνεχίζουν να γεμίζουν τον αέρα με χρυσόσκονη σε κάθε άκουσμά τους.

Info: Θέατρο Ράδιο Σίτυ, Φάληρο, Λεωφ. Βασ. Όλγας 11, Τρίτη & Τετάρτη στις 20:30. 

Comedy For The Masses "10 Years Anniversary"

751951.jpg

Κώστας Μαλιάτσης Σάλας, Mikeius και Jeremy ενώνουν τις δυνάμεις τους ξανά, μετά από 10 χρόνια, για ένα stand up comedy show στην Θεσσαλονίκη. H παράσταση θα περιλαμβάνει ένα συνδυασμό των καλύτερων κειμένων των τριών performers τους οποίους ακολουθούν 1.210.000 συνδρομητές στο YouTube.

Info: Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2, Τρίτη στις 21:30. 

"Σιωπή, ο Βασιλιάς ακούει" του Νίκου Κυπουργού στη Μονή Λαζαριστών

747022.jpg


Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει το "Σιωπή, ο Βασιλιάς ακούει" σε μουσική Νίκου Κυπουργού και λιμπρέτο Θωμά Μοσχόπουλου. Το λυρικό αυτό παραμύθι, με 16 συντελεστές (λυρικούς τραγουδιστές, ensemble 6 μουσικών, μαέστρου, χορωδών) σκοπό έχει να εισάγει τα παιδιά δημοτικού στον κόσμο της μουσικής και του θεάτρου. Πρόκειται για μια "μικρή όπερα για μικρούς και μεγάλους", όπως χαρακτηριστικά την περιγράφει ο Νίκος Κυπουργός. Σολίστες: Βασιλιάς: Αλέξανδρος Τζοβάνι, μούσα: Ελένη Δημοπούλου, μουσικός: Νίκος Κύρτσος. 

Info: Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 25 - 27, Σταυρούπολη, Τρίτη στις 17:00 & 19:00.

ΤΕΤΑΡΤΗ

"Αυτά τα Χριστούγεννα… Η Αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι"

745915.jpg
Μία φορά κι έναν καιρό… ήταν μια πολιτεία όμορφη, μα πάντα λυπημένη… Οι Ρουμπαγιάτ έχουν το αντίδοτο για να μη γίνουν και οι δικές μας πολιτείες... αγέλαστες! Νοσταλγώντας τα παιδικά τους Χριστούγεννα, θυμούνται και παρουσιάζουν το γνωστό παραμύθι των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα "Αγέλαστη Πολιτεία", μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, γελαστούς και μουτρωμένους, λογικούς και παράλογους. Παρέα με τους καλικάντζαρους και τον Ζαχαρία Σπανό στην αφήγηση, "μαγεύουνε τα ζωντανά κι οι γάιδαροι λαλούνε", πριονίζουν το δέντρο που στηρίζει τον απάνω κόσμο και συνεχίζουν το γλέντι σε μια Πολιτεία που δε θα είναι ποτέ ξανά ίδια.
Συντελεστές: Το μουσικό συγκρότημα Ρουμπαγιάτ και ο Ζαχαρίας Σπανός στην αφήγηση.

Info: Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136, Τετάρτη & Πέμπτη στις 19:00.

Αισθάνομαι Ζωντανός - Living

752110.jpg

Στο Λονδίνο το 1952, ο Williams, ένας βετεράνος δημόσιος υπάλληλος, αποτελεί ένα μικρό γρανάζι στην γραφειοκρατία της αναδόμησης της μεταπολεμικής Αγγλίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Καθώς άπειρα χαρτιά κατακλύζουν το γραφείο του, μαθαίνει ότι έχει μία θανάσιμη ασθένεια. Έτσι ξεκινάει να ψάχνει κάποιο νόημα στη ζωή του όσο του μένει ακόμα χρόνος. Σκηνοθεσία: Oliver Hermanus, σενάριο: Kazuo Ishiguro, Akira Kurosawa. Πρωταγωνιστούν: Bill Nighy, Aimee Lou Wood, Alex Sharp, κ.α. 

Info: Odeon Πλατεία αίθουσα 2, Τσιμισκή 43, Τετάρτη στις 20:15 & 22:30. 

Η Παραμυθοφασόλ στο Κινηματοθέατρο Αθήναιον

unnamed-5-1-1024x683.jpeg
Το Κινηματοθέατρο Αθήναιον (Αίθουσα 2) συμπράττει με την Ομάδα παραστατικής αφήγησης λαϊκών παραμυθιών Παραμυθοφασόλ και παρουσιάζει χριστουγεννιάτικα παραμύθια από όλο τον κόσμο και παραμύθια από την Ελλάδα με Καλικάντζαρους για ατρόμητα παιδιά. Χριστούγεννα κι έρχονται καλικάντζαροι ν’ ανακατέψουν σπίτια που οι κακοί μερώνουνε και οι φτωχοί ελπίζουν. Αυτά θα ακούσουν μικροί μα και μεγάλοι, με παραμύθια λαϊκά, σε μια παράσταση αφήγησης με συνοδεία μουσικών οργάνων. Επί σκηνής: Μαρία Γκόγκα, Ντόλλυ Λιανά.

Info: Σινε Αθήναιον - αίθουσα 2, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 35, Τετάρτη στις 17:00. Διάρκεια έως 4 Ιανουαρίου. Η παράσταση είναι κατάλληλη από 4 ετών μέχρι 104 ετών.

ΠΕΜΠΤΗ

The Italian Tenors sing with MOYSA

tenors.jpeg
Ένα γιορτινό ταξίδι στην Ιταλία μέσα από τα τραγούδια της, ερμηνευμένα από τρεις τενόρους του σήμερα, που έρχονται να μας υπενθυμίσουν να ζούμε τη ζωή όπως έρχεται! Viva la vita! Ζήτω η ζωή! Οι τρεις Ιταλοί Τενόροι θα παρουσιάσουν ένα εορταστικό πρόγραμμα γεμάτο ιταλική μουσική, γνωστές άριες και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια!

Οι Italian Tenors αποτελούνται από τους τρεις Ιταλούς ερμηνευτές της όπερας Luca Sala, Sabino Gaita και Evans Tonon. Μετά από σπουδές και εμφανίσεις σε μεγάλες όπερες, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό project και να παρουσιάσουν διάσημα ιταλικά, γνωστά ποπ αλλά και αγαπημένα κλασικά τραγούδια και άριες με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Είναι συναρπαστικό πώς κατάφεραν να συνδυάσουν την κλασική τους προέλευση με την αγάπη τους για την ποπ μουσική. Ήδη, το πρώτο άλμπουμ τους That’s Amore κυκλοφόρησε το 2012 και ήταν ένα υπέροχο ταξίδι στο ένδοξο παρελθόν του Ιταλικού τραγουδιού με έναν κλασικό ήχο που μάγεψε τους ακροατές. Από τότε, έχουν πραγματοποιήσει μεγάλες περιοδείες σε όλο τον κόσμο, στις οποίες αποθεωθήκαν.


Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & παραλία, Πέμπτη στις 21:00. 

Γιάννης Γιοκαρίνης - Νίκος Ζιώγαλας - Γιάννης Μηλιώκας - Λάκης Παπαδόπουλος στο Principal

284981761-328360772812707-5930081394005733935-n-e1655019753483jpg.webp
Τέσσερα νέα παιδιά... οι Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Μηλιώκας και Λάκης Παπαδόπουλος έρχονται μετά από καιρό στη Θεσσαλονίκη μαζί με τα πιο ξέφρενα τραγούδια τους. Μία ροκ ιστορία που εξελίσσεται από τα εφηβικά μας πάρτι μέχρι σήμερα, κάνοντας μικρούς και μεγάλους να χορεύουν να τραγουδούν και να ξεφαντώνουν!
Η Γυριστρούλα Ευλαμπία που έγινε Σταρ του σινεμά, έβαλε ρούχα που πλύθηκαν μαζί και έχουνε γίνει ροζ και "βάφει τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσες", το σκάει με το νοσταλγό του rocn n' roll, αλλάζει το όνομά της σε Βασιλική και είναι στο θάλαμο 9 για το καλό της...


Info: Πολυχώρος Μύλος - Principal, Ανδρέου Γεωργίου 56, Πέμπτη στις 22:00. 

Gadjo Dilo live στο WE

gadjo-dilo-01-730x410.webp
Οι Gadjo Dilo και αυτό τον Χειμώνα σταθεροί με στο ραντεβού τους με το κοινό της Θεσσαλονίκης θα ανέβουν στη σκηνή του Πολυχώρου WE σε μια εμφάνιση με εορταστικό κλίμα τη Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου. O ιδιαίτερος τους ήχος, ο "Manouche De Grec" όπως τον αποκαλούν και οι ίδιοι, είναι ένα πάντρεμα της μουσικής παράδοσης της gypsy jazz με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής. Το πάθος των Gadjo Dilo παρασύρει κάθε φορά το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί τους. Aυτοσχεδιάζουν, πειραματίζονται και με τραγούδια μιας άλλης εποχής μας μεταφέρουν μηνύματα σύγχρονα και ελπιδοφόρα.


Info: Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού We, 3ης Σεπτεμβρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη, Πέμπτη στις 22:00. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00.

"Opera Gala" στην Casa Bianca

753483.jpg

Τα γιορτινά της φόρεσε η Casa Bianca (Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης) και υποδέχεται τα Χριστούγεννα 2022 με μια σειρά εκδηλώσεων από το Σάββατο 17 έως και την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι εορταστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ρεσιτάλ με βιεννέζικα βαλς και ντουέτα αλλά και Gala Όπερας με άριες, ντουέτα και τερτσέτα.

Info: Casa Bianca, Βασ. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη, Πέμπτη στις 20:00. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

"Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων" του Νίκου Τσιφόρου στο Βασιλικό Θέατρο

750384.jpg
Στην "Πινακοθήκη των Ηλιθίων", ένα από τα πιο ευφάνταστα νεοελληνικά έργα, ο Νίκος Τσιφόρος περιγράφει, με ανάλαφρη κωμική διάθεση, το διαχρονικό δίλημμα ανάμεσα σε δύο κόσμους διαφορετικούς, όπου αναμετράται η αγάπη με το συμφέρον, ο έρωτας με την λογική, το συναίσθημα με το χρήμα, θίγοντας, με εύστοχο τρόπο θέματα που μας απασχολούν και σήμερα. Το πείραμα ενός εκκεντρικού μεγαλοαστού που θέλει να αποδείξει πως "η ηλιθιότητα είναι σφηνωμένη ακόμα και στα πιο έξυπνα κεφάλια", γίνεται η αφορμή ενός μεγάλου έρωτα.

Info: Μονή Λαζαριστών - σκηνή Σωκράτης Καραντινός, Κολοκοτρώνη 25 - 27, Σταυρούπολη, Παρασκευή στις 21:00. 

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιανουαρίου 2023. 

"Οδύσσεια" του Ομήρου στο Christmas Theater

3ab9b5daf0e2aba28ebac1b6ee4bb09f-xl.jpg
Η Κάρμεν Ρουγγέρη επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη με την Οδύσσεια! Μια σπουδαία παραγωγή με κυρίαρχο σκηνικό ένα μεγάλο καράβι με υπέροχα πανιά, που θα μας περιμένει πάνω στην σκηνή Συνεδριακού Κέντρου Ι.Βελλίδης που μεταμορφώνεται σε θέατρο και είναι έτοιμο να ξεκινήσει το ταξίδι του από 25 Δεκεμβρίου! Με 300 και πλέον κοστούμια. Με 25 ηθοποιούς και τραγουδιστές. Μια υπερπαραγωγή που θα μας μαγέψει και θα μας πάρει μαζί της για να ζήσουμε κι εμείς το συναρπαστικό ταξίδι του Οδυσσέα μέχρι την Ιθάκη. Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Γιάνναρης, Κατερίνα Γεωργάκη, Ντίνος Γκελαμέρης, κ.α.

Info: Christmas Theater Θεσσαλονίκης, Λεωφ. Στρατού 3, Παρασκευή στις 15:00. 

ΣΑΒΒΑΤΟ

Εικαστική έκθεση "SKG Xmas Bazaart"

747970.jpg

Η ARTgrID σε συνεργασία με τον εικαστικό επιμελητή Πάρη Καπράλο παρουσιάζει το SKG Xmas Bazaart, ένα μπαζάρ αποκλειστικά με έργα τέχνης μικρών διαστάσεων που έχουν φιλοτεχνήσει 40 εικαστικοί καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα προτείνοντας στο φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης μικρές στιγμές τέχνης υψηλής αξίας σε χαμηλό κόστος την εορταστική περίοδο.

Info: Myro Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, Σάββατο από τις 10:00 έως τις 14:00.

Η φυσική έκθεση, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 150 εικαστικά έργα, θα λάβει χώρα στη Myrό Gallery, ενώ παράλληλα θα είναι διαθέσιμη διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας διαδικτυακών εκθέσεων της ARTgrID (artgrid.gr) σε όλη την Ελλάδα.

Μιχάλης Χατζηγιάννης - Κατερίνα Κούκα "New Year’s Eve Gala"

xatzigiannis-kouka.jpg
Το Hyatt Regency Thessaloniki υποδέχεται τις γιορτές με ένα σκηνικό μαγικό, γεμάτο πολυτέλεια, ζεστασιά και εορταστική διάθεση και καλωσορίζει τους επισκέπτες του με ένα μεγαλόπρεπο χριστουγεννιάτικο δέντρο και ξεχωριστή λάμψη. Το κοινό θα υποδεχτεί το νέο έτος με τη μεγαλοπρέπεια και την πολυτέλεια που του αρμόζει! Το Hyatt Regency Thessaloniki υποδέχεται μικρούς και μεγάλους την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12) στο Grand Ballroom με εκλεκτές γεύσεις και ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα! O τραγουδιστής των επιτυχιών Μιχάλης Χατζηγιάννης θα δημιουργήσει την ιδανική ατμόσφαιρα για να μπει η νέα χρονιά με κέφι και η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Κατερίνα Κούκα θα ξεσηκώσει το κοινό με αγαπημένα λαϊκά τραγούδια.


Info: Hyatt Regency Casino Thessaloniki, 13o χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης - Περαίας, Σάββατο στις 21:30. 

ΚΥΡΙΑΚΗ

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης "Carl Orff: Carmina Burana"

a1b31d852ba650376209c4c4ea108aa9.jpg

Η Κ.Ο.Θ. υποδέχεται το 2023 με δύο αριστουργήματα του 23ου αιώνα.

Πρόγραμμα:
• Κarl Orff (1895-1982): Carmina Burana
Το μυθικό αυτό έργο του Καρλ Ορφ προέκυψε από μία ανακάλυψη του συνθέτη διαφόρων μεσαιωνικών ποιημάτων κάποιων αρνησίθρησκων και αφορισμένων μοναχών, που λάτρευαν τις κοσμικές απολαύσεις. Ο Orff προέβη σε μία επιλογή στίχων και συνέθεσε μία εντυπωσιακή σκηνική καντάτα, όπου "η μελωδία και η αρμονία υποτάσσονται στο ρυθμό, το ηχόχρωμα και το λόγο" (W.W.Austin), σε ένα μοναδικό τελικό αποτέλεσμα που "συνδυάζει την υψηλή πνευματικότητα με τη φυσική ζωντάνια και ενώνει το παρελθόν με το μέλλον" (E. Valentin).

• Maurice Ravel (1875-1937): La valse
Το ιδιοφυές 'La Valse' έχει χαρακτηριστεί ως ένα χορογραφημένο ποίημα για ορχήστρα.

Η ορχήστρα συναντάται επί σκηνής με πέντε χορωδίες της πόλης, υπό τη μουσική διεύθυνση του Martin Lebel και πλαισιώνεται από καταξιωμένους ερμηνευτές σε μία φαντασμαγορική μουσική βραδιά για το καλωσόρισμα του νέου έτους.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & παραλία, Κυριακή στις 19:00. 

Ραντεβού με τον Τάκη Ζαχαράτο

zaxaratos6-thumb.webp
O γνωστός showman της ελληνικής σκηνής δίνει "Ραντεβού" στο Vergina Theatro για ένα λαμπερό & άκρως εορταστικό show! Ο Τάκης Ζαχαράτος σατιρίζει, χορεύει, τραγουδά & ενθουσιάζει σε ένα "Ραντεβού" που θα σας συνεπάρει με το χιούμορ, τις μοναδικές μιμήσεις και το γέλιο μέχρι δακρύων. Αυτό το "Ραντεβού" δεν χάνεται!

Info: Regency Casino Thessaloniki, Θέατρο Βεργίνα, Κυριακή στις 22:00.

Have a great festive week!