fbpixel

Search icon
Search
Festive κλασικές ταινίες για τις ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά
ARTS & CULTURE

Festive κλασικές ταινίες για τις ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά

Εντάξτε τες στην watchlist σας


Η εβδομάδα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι για όλους μια ιδιαίτερη περίοδος που χαρακτηρίζεται από λάμψη, non-stop cocooning στον καναπέ, αγαπημένες γιορτινές γεύσεις και φυσικά κλασικές festive ταινίες που ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε ξανά και ξανά. Όσοι από εσάς λοιπόν, αναζητάτε τρόπους για να περάσετε αυτές τις ημέρες όσο πιο εορταστικά και χαλαρά γίνεται, εμείς σας βρήκαμε τις τέλειες movies' choices για να απολαύσετε στον καναπέ σας με μια ζεστή κούπα καφές, τσάι ή ό,τι άλλο επιθυμείτε! 

Καλή προβολή! 

Home alone

1.webp

Η παγκοσμίου φήμης του 1990 είναι ένα ζωντανό παράδειγμα πως μια ταινία μπορεί να φέρει στο σπίτι μας το κλίμα των ημερών. Πρόκειται για μια αξεπέραστη κωμωδία, κατά την οποία ο νεαρός Kevin McCallister βίωσε το όνειρο κάθε άτακτου παιδιού, εξαφανίζοντας την οικογένεια του και αντιμετωπίζοντας μόνος του δύο επίδοξους ληστές. Την ίδια εξίσου επιτυχία σημείωσε και η δεύτερη συνέχειά της, με τους ίδιους πάλι πρωταγωνιστές. Αυτή τη φορά, ο Kevin χάνεται μες το αεροδρόμιο και βρίσκεται ξαφνικά ολομόναχος στη Νέα Υόρκη, όπου η αντάμωση με τους ίδιους κακοποιούς γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστική. Μας μιλάει για το θεσμό της οικογένειας και τη μεγάλη αγάπη που εν τέλει διακατέχει τα μέλη της.

Το ξωτικό των Χριστουγέννων

ksotiko-ton-xristoyghennon-2003.jpg

Γιορτές χωρίς ξωτικό γίνεται; Την απάντηση έδωσαν το 2003 με την συγκεκριμένη ταινία που βασίζεται στην ιστορία του Will Ferrell. Αυτός, πρωταγωνιστεί ως ένα ξωτικό του Άγιου Βασίλη και μαθαίνει πως τελικά είναι άνθρωπος. Τότε σκοπεύοντας να αναζητήσει τους γονείς του, ταξιδεύει στην Νέα Υόρκη για να τους βρει. Το όλο νόημά της επικεντρώνεται στη χαρά των γιορτών, προσπαθώντας να δώσουν μια νότα αισιοδοξίας στον κυνικό κόσμο των ενηλίκων.

Love actually

3-B21Mu.jpg

Η απόλυτη ρομαντική χριστουγεννιάτικη ταινία του 2003, που στο τέλος μας κάνει όλους να δακρύζουμε. Όπως μας αποκαλύπτει και ο τίτλος, η υπόθεσή της εστιάζει στην σημασία της αγάπης. Παρουσιάζονται οι δοκιμασίες 8 σχέσεων λίγες εβδομάδες πριν τις γιορτές και η εξέλιξή τους. Η αγάπη είναι μια περίπλοκη κατάσταση με πολλά έντονα συναισθήματα. Άλλες με happy end, άλλες όχι, τελικά όλοι βρίσκουν το δρόμο τους.

Χριστουγεννιάτικη ιστορία

13.jpg

Το ομώνυμο μυθιστόρημα του Charles Dickens έχει μεταφερθεί πολλές φορές στην μεγάλη οθόνη, όμως η τηλεοπτική εκδοχή του 1999 αποτελεί μια από τις πιο κλασσικές. Ο μίζερος Σκρούτζ, ο άνθρωπος που μισεί τα Χριστούγεννα και έχει ξεχάσει το νόημα της αλληλοβοήθειας, έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του. Αποκαλύπτονται στον ίδιο παλιές καταστάσεις που δεν γνώριζε ή ήθελε να ξεχάσει και με αυτόν τον τρόπο θα αντιληφθεί ποιο είναι το πραγματικό νόημα των γιορτών και θα ξαναβρεί την ανθρωπιά του.

How the Grinch Stole Christmas!

image-xSHT2.jpg

Η εκδοχή της που πραγματοποιήθηκε το 1967, έχει αποτελέσει έμπνευση για πολλές παραλλαγές της. Η κλασική ιστορία μας παρουσιάζει τον κυνικό και μικρόψυχο Grinch, ο οποίος δεν μπορεί να ανεχτεί για ακόμη μια φορά τα Χριστούγεννα και αποφασίζει να κλέψει όλα τα δώρα της πόλης, ώστε να μη τα γιορτάσουν. Ενώ, όμως, το σχέδιό του αρχίζει να ολοκληρώνεται, συνειδητοποιεί την πραγματική μαγεία. Σημασία δεν έχουν τα υλικά αγαθά, αλλά η αληθινή αγάπη. O υπερταλαντούχος Jim Carrey στον γνωστό ρόλο ανήκει πια στους κλασικούς!

Το Πολικό Εξπρές

3.webp

Από το 2004 μέχρι σήμερα, η επιτυχία του συνεχίζεται για μικρούς και μεγάλους. Όλα ξεκίνησαν, όταν ένα νεαρό αγόρι άρχισε να αμφισβητεί την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη, μέχρι που ένα βράδυ το πολικό εξπρές, ένα τεράστιο τρένο, σταμάτησε έξω από το σπίτι του και τον προσκάλεσε σε ένα ταξίδι προς το Βόρειο Πόλο. Αυτήν την περιπέτεια θα την μοιραστεί μαζί με άλλα τρία παιδιά. Ένα έξυπνο κορίτσι, ένα αγόρι που νομίζει πως είναι ο πιο εύστροφος και ένα μοναχικό παιδί. Την ταινία στολίζουν υπέροχα και εύθυμα μουσικά κομμάτια, που σε συνδυασμό με την ιστορία μας δίνει την αίσθηση πως βρισκόμαστε και εμείς στο χωριό του Άγιου Βασίλη. “Believe” είναι η λέξη κλειδί όχι μόνο για το κινούμενο, αλλά για τη ζωή μας...