fbpixel

Search icon
Search
Festive agenda: Προτάσεις για κάθε γούστο στη γιορτινή Θεσσαλονίκη
MAGAZINE

Festive agenda: Προτάσεις για κάθε γούστο στη γιορτινή Θεσσαλονίκη

Γεύσεις, βόλτες, συναντήσεις με φίλους με χριστουγεννιάτικη διάθεση


Το τελευταίο διάστημα ήταν δύσκολο για όλους, αλλά τα καταφέραμε και τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Φαίνεται στη διάθεσή μας και στην ατμόσφαιρα της πόλης. Τώρα που οι παράξενες μέρες πέρασαν, μπορούμε να είμαστε υπερβολικοί στο γέλιο, στη χαρά και στη συγκίνηση. Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει την εποχή αυτή μοναδική; Ένα σύνολο από στοιχεία: οι στολισμένες βιτρίνες, η γιορτινή διάθεση στους δρόμους, η επιστροφή στο σπίτι, οι συναντήσεις με τους αγαπημένους μας, αλλά και η αίσθηση της ολοκλήρωσης, η ευκαιρία που έχουμε ν’ αρχίσουμε απ’ την αρχή και η ανάγκη ν’ απομονωθούμε με την αγαπημένη μας ταινία ή να χαθούμε στην πολυκοσμία. Μετρώντας ήδη αντίστροφα για τις γιορτινές ημέρες, η μαγεία εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς σε ολόκληρη την πόλη, αγγίζει τις καρδιές μας. Κι όλα αυτά όσο το κρύο δυναμώνει κι ο χρόνος σταματά τη νύχτα που όλες οι ευχές μπορούν να πραγματοποιηθούν!

Όλα όσα χρειάζεται να βάλουμε στην ατζέντα μας αυτές τις γιορτές!

All time classic

christmas-clochard-002.jpg

Αν οι γιορτές σημαίνουν πολυτέλεια, λάμψη και ιδιαίτερες γεύσεις, τότε το Clochard είναι ο ορισμός τους. Φέτος, ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος Βασίλογλου μας υποδέχονται στον νέο τους χώρο, στο ξενοδοχείο Excelsior. Εδώ, την παραμονή των Χριστουγέννων δοκιμάζουμε το υπέροχα μαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί Ιβηρικό χοιρινό, που σερβίρεται με κρέμα γλυκοπατάτας και κυδώνια, και τη γαλοπούλα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με νιόκι γλυκοπατάτας. Για την παραμονή Πρωτοχρονιάς, η κουζίνα θα ετοιμάσει ένα γαστρονομικό δείπνο υψηλών αξιώσεων με σπαράγγια, βελουτέ καραβίδας και αφρό εσπεριδοειδών αλλά και το κλασικό Tournedos Rossini με μαύρη τρούφα και cognac.

Winter wonderland

img-0487.jpg

Hollywood λάμψη και χριστουγεννιάτικη μαγεία: η παραμονή της νέας χρονιάς με το μοναδικό black tie δείπνο στο Le Cercle de Salonique θα σας μείνει αξέχαστη. Στον πρώτο όροφο του εντυπωσιακού νεοκλασικού κτιρίου της Βασιλέως Ηρακλείου τα Χριστούγεννα έχουν την πιο festive ατμόσφαιρα στην πόλη! Μ’ έμπνευση απ’ το “The Great Gatsby” και τα μυθικά πάρτι της εποχής, υψηλή αισθητική και vintage στοιχεία, το Le Cercle de Salonique είναι ένα high-end cocktails & spirits bar. Με μοναδικές jazz και latin βραδιές, απολαυστικά ποτά και μια εντυπωσιακή, ξύλινη μπάρα, οι μέρες αυτές θα έχουν την αίγλη που τους αξίζει. Δίνουμε ραντεβού και τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας με μια ευχή: Να κάνουμε την επόμενη χρονιά υπέροχη. Είναι στο χέρι μας!

So cool!

3ba692bc-74fe-4dd1-ad94-c682fbf24eeb.jpg

Κι επειδή κάποιες μέρες είναι μοναδικές, το βράδυ της παραμονής του νέου έτους γιορτάζουμε με τον πιο avant garde μπουφέ της πόλης κι αγαπημένες live jazz μελωδίες, σ’ ένα δείπνο που θα συναρπάσει! Το αγαπημένο μας spot στο Τελλόγλειο, Ανφάν Γκατέ ντύθηκε στα γιορτινά και μας περιμένει με εντυπωσιακή θέα στην απαστράπτουσα πόλη και extra festive διάθεση, σ’ έναν χώρο όπου η γαστρονομία λατρεύεται. Εκλεκτές πρώτες ύλες, ακρίβεια στην εκτέλεση κι άψογη τεχνική συνθέτουν τις γεύσεις που θα σερβιριστούν υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής.

Velvet Glam

17a3753.jpg

Αν πάλι βρίσκεστε στο κέντρο της πόλης, ένας είναι ο προορισμός σας: το νεοκλασικό της Ικτίνου με τον νοσταλγικό, αστικό εξωτισμό. Οι γιορτές φέτος θα είναι υπέροχες στο Cin Cin με τους gentleman’s blue καναπέδες, τα dusty ροζ στοιχεία και τις πινελιές χρυσού. Η stylish παρέα του μοναδικού bar -χωρίς bar- μας υποδέχεται με την πιο εορταστική διάθεση. Απολαύστε δυνατά cocktails που ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια σας στο ειδικό trolley και φυσικά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα πιάτα από τον ανανεωμένο κατάλογο, όπως το ριζότο με τα μανιτάρια, τον σολομό με την κινόα και τα ζυμαρικά με τις γαρίδες. Ιδανικό και για ένα δυνατό brunch ραντεβού!

Χαλαρές στιγμές…

d69a1346-uj9SP.jpg

Η «συνταγή» εδώ είναι διαχρονική. Το εστιατόριο Χάλαρο αγαπάει τη ζεστή φιλοξενία, τις ελληνικές, μεσογειακές γεύσεις, τα ωραία, δημιουργικά twists. Τις μέρες των εορτών αξίζει να βρεθείτε για να δοκιμάσετε το menu που ραφινάρεται με πλούσια εδέσματα που «δένουν» με την εποχή. Πιάτα όπως η γεμιστή γαλοπούλα με παραδοσιακή γέμιση και grave sauce, η φραγκόκοτα με γλασέ λαχανικών και μους φουά γκρα, το λαχταριστό γουρουνόπουλο μαγειρεμένο στη γάστρα με πουρέ σελινόριζας και το θεϊκό φοντί τυριών με σπανάκι και αβγό ποσέ, είναι μερικές από τις εορταστικές προτάσεις που δε θέλετε να χάσετε!

Where magic happens

nye2.jpg

Αν αυτό που θέλετε είναι μεγαλοπρεπή ρεβεγιόν και ανεπανάληπτες γαστρονομικές απολαύσεις, το Mediterranean Palace είναι το ιδανικό place to be για τις φετινές γιορτές. Με εκπληκτική θέα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και άκρως εορταστική ατμόσφαιρα, το πολυτελές ξενοδοχείο στολίζεται και μας συνεπαίρνει με τη λάμψη του. Την παραμονή των Χριστουγέννων θα γιορτάσουμε μ’ ένα μοναδικής λάμψης event και μενού -μη χάσετε το φιλέτο γαλοπούλας με την παραδοσιακή γέμιση- που θα σας μείνει αξέχαστο. Ιδιαίτερα λαμπερό και το Grand Gala Réveillon την παραμονή του νέου έτους. Ο executive chef θα σερβίρει το εορταστικό μοσχαρίσιο φιλέτο, ενώ η χειροποίητη πραλίνα με φρούτα του πάθους θα κλείσει ιδανικά το πρώτο δείπνο της καινούριας χρονιάς.

Οι φίλοι κάνουν τις στιγμές

pdx-322.jpg

Διάθεση για ψώνια και brunch; Φύγαμε για το Pink Dot, το πιο instagrammable cafe της πόλης, που μας περιμένει πιο γιορτινό από ποτέ στo Apollonia Politia. Μετά ή πριν από το shopping, πάντα υπάρχει μια αφορμή για μια στάση εδώ που κυριαρχεί το millennial pink, οι χρυσές λεπτομέρειες και το ψηλό λευκό δέντρο. Τι δοκιμάζουμε; Τα ruby chocolate pancakes, τα pink benedict και τα poke bowls. Στα ποτήρια μας ένα lucky charm latte, μία festive cinnamon σοκολάτα ή, ακόμη καλύτερα, ένα pink dot sparkly cosmo δίνουν τον εορταστικό τόνο που χρειαζόμαστε.

Xmas brunch

7m301406.jpg

Για τα brunch της εορταστικής περιόδου επιλέγουμε το Farina Casa Bakery του Γιώργου και της Αθηνάς Κοκκινίδη. Το all day και brunch μενού επιμελείται ο executive σεφ Χρήστος Ξάνθος, σερβίρεται σ’ ένα απόλυτα χριστουγεννιάτικο σκηνικό με live σαξόφωνο τις Κυριακές και περιλαμβάνει γεύσεις που θα λατρέψετε. Επιπλέον, εδώ βρίσκουμε τα ειδικά γι’ αυτές τις ημέρες festive christmas cakes, ιδανικά για τα γιορτινά τραπέζια.

Like honey

image00004.jpg

Tο γλυκό στον Ελενίδη είναι μια παράδοση ετών και τα χειροποίητα τρίγωνα είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό γλύκισμα. Η προσήλωση στην ποιότητα και η προσωπική φροντίδα σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας είναι τα μυστικά για το σιροπιαστό του οποίου η φήμη αγγίζει τον μύθο. Το φύλλο διπλώνεται σε αλλεπάλληλα στρώματα στο χέρι, ενώ τα τρίγωνα σιροπιάζονται και γεμίζονται τη στιγμή της παραγγελίας. Δοκιμάστε, επίσης, το αξεπέραστο προφιτερόλ αλλά και τις χριστουγεννιάτικες επιλογές, όπως κανταΐφι, μπακλαβά και κουραμπιέδες, με τη μοναδική γεύση και ποιότητα που αγαπάμε εδώ και χρόνια.

Τις γιορτές αυτές ας φορέσουμε την πιο καλή μας διάθεση κι ας φτιάξουμε για τους άλλους τις αναμνήσεις που ευχόμαστε για τον εαυτό μας. Χρόνια πολλά!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021