fbpixel

Search icon
Search
Φεστιβάλ Βενετίας 2024: Οι πιο updated εξελίξεις του μεγαλύτερου κινηματογραφικού θεσμού
ARTS & CULTURE

Φεστιβάλ Βενετίας 2024: Οι πιο updated εξελίξεις του μεγαλύτερου κινηματογραφικού θεσμού

Τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ιταλική πόλη, παρουσιάζοντας τις ταινίες της χρονιάς


Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2024, ένα γεγονός-«σταθμός» για τις κινηματογραφικές πρεμιέρες, παρουσιάζει κάθε χρόνο μια σειρά ταινιών που προκαλούν τον θαυμασμό και το ενδιαφέρον, τόσο των κριτικών, όσο και του κοινού. Σπουδαίοι stars δίνουν το «παρών» στο κόκκινο χαλί, ενώ εμείς θαυμάζουμε, έστω από τα social, τα πιο χαριτωμένα highlights και τις μοναδικές συναντήσεις τους - εντός και εκτός των σινεμά. Κορυφαίες πρεμιέρες λαμβάνουν χώρα στην ιταλική πόλη όπου χτυπάει αυτή τη στιγμή η καρδιά του κινηματογράφου και εμείς σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες στιγμές του φετινού Venice Film Festival. 

Οι A-list stars και οι ανάμεικτες κριτικές!
callas.jpg
Angelina Jolie

To Φεστιβάλ σήκωσε αυλαία με την Angelina Jolie να κάνει το ντεμπούτο της ως Maria Callas, στην ταινία "Maria", με την Jolie να μπαίνει στον πολυπόθητο ρόλο της θρυλικής Μαρίας Κάλλας της όπερας, την οποία όμως οι κριτικοί βρήκαν απογοητευτική, υποστηρίζοντας ότι η ερμηνεία της ηθοποιού άγγιζε τα όρια της παρωδίας. 

venice.jpg
Tim Burton και Monica Bellucci

Και το "Beetlejuice Beetlejuice" του Tim Burton παρουσιάστηκε για στο 81ο Φεστιβάλ Βενετίας, με ηθοποιούς και δημιουργό να δίνουν το «παρών», και να θυμίζουν στο κοινό την γλυκιά νοσταλγία του ιδιόρρυθμου και επαναστατικού cinema του Burton, 36 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου Σκαθαροζούμη.

nicole.jpg
Nicole Kidman

Αντίθετα, το "Babygirl", με τη Nicole Kidman να υποδύεται μια διευθύνουσα σύμβουλο που εμπλέκεται σε μια σκανδαλώδη σχέση, επαινέθηκε για την τολμηρή αφήγησή του και τη συναρπαστική ερμηνεία της Kidman, κερδίζοντας τέσσερα αστέρια.

3-elSip.jpg
Brad Pitt και George Clooney

Από την άλλη πλευρά, η ταινία "Wolfs", με τους Brad Pitt και George Clooney δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει, κερδίζοντας μόλις δύο αστέρια. Οι κριτικοί χαρακτήρισαν το film των δύο αστέρων του Hollywood ως ένα "buddy movie" μετριότητας, χωρίς τη γοητεία και την εφευρετικότητα που αναμενόταν από τόσο υψηλού επιπέδου ονόματα. 

3-l1KQR.jpg
Amal Clooney, George Clooney, Ines de Ramon, Brad Pitt

Οι δύο μεγάλοι stars μάλιστα περπάτησαν μαζί στο κόκκινο χαλί, ενώ o Pitt έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνιση με την αγαπημένη του Ines de Ramon. Οι στιγμές τους, τόσο στο κόκκινο χαλί, όσο και εκτός έχουν γίνει viral!

3-xAgvP.jpg
Adrien Brody

Κορυφαία αποκαλύφθηκε η ταινία "The Brutalist", ένα βιογραφικό έπος με πρωταγωνιστές τους Adrien Brody και Felicity Jones, η οποία έλαβε βαθμολογία πέντε αστέρων για τη βαθιά αφήγηση και την εκπληκτική οπτική της, τοποθετώντας την ως ισχυρή υποψήφια για σημαντικά βραβεία.

3-1Vr5I.jpg
O Jude Law με το cast της ταινίας "The Order"

Μεγάλο πλήθος κόσμου συγκέντρωσε η τελευταία ταινία του Αυστραλού σκηνοθέτη Justin Kurzel, "The Order" με πρωταγωνιστές τους Jude Law, Nicholas Hoult, Tye Sheridan, Jurnee Smollett και τον Marc Maron σε ένα εκτεταμένο cameo. Το film αφηγείται την ιστορία μιας μερίδας αστυνομικών που κυνηγούν μια ομάδα ληστών τραπεζών στον βορειοδυτικό Ειρηνικό, οι οποίοι γίνονται πρόδρομοι του σύγχρονου κινήματος εγχώριας φυλετικής τρομοκρατίας.

Το φεστιβάλ σηματοδότησε επίσης την επιστροφή του ερωτισμού στον κινηματογράφο, όπως σημείωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Alberto Barbera, με ταινίες όπως το "Queer" και το "Babygirl" που εξερευνούν τολμηρά θέματα σεξουαλικότητας και προσωπικής ελευθερίας. Αυτή η θεματική τόλμη αποτέλεσε σημαντικό σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ, αντανακλώντας τις εξελισσόμενες κινηματογραφικές τάσεις και τις ορέξεις του κοινού.