fbpixel

Search icon
Search
Fendi Haute Couture 2022: Ο Kim Jones συνέθεσε τον «ύμνο» της γυναικείας θηλυκότητας
TRENDS & CATWALKS

Fendi Haute Couture 2022: Ο Kim Jones συνέθεσε τον «ύμνο» της γυναικείας θηλυκότητας

Υψηλή αισθητική μέσα από δημιουργίες, που κάθε γυναίκα θα ήθελα να φορέσει


Ακόμα ένα show που εντυπωσίασε με την υψηλή αισθητική, τις λεπτές γραμμές και την πολυτέλεια στηHaute Couture Collection στο Παρίσι ήταν αυτό του designer Kim Jones, για τον οίκο Fendi. Η αλήθεια είναι πως οι συλλογές του creative director για το fashion house αποπνέουν το συναίσθημα της θηλυκότητας. Ούτως ή άλλως η βαθιά ιστορία του Fendi δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εκκεντρικούς πειραματισμούς και «φόρμουλες« που δεν εκπέμπουν στο έπακρο τη classy essence. Με βάση τη δήλωση του αείμνηστου Karl Lagerfeld «πολυτέλεια είναι η ευκολία ενός t-shirt σ' ένα πολύ ακριβό φόρεμα», εχθές στην Πόλη του Φωτός ο Kim Jones παρουσίασε μία minimal επίδειξη με τα πιο διακριτικά, εντυπωσιακά ακριβά υλικά.
pepe-18.jpg

Η συλλογή τα είχε όλα! Οι tailored γραμμές ήταν αυτές που κυριάρχησαν και εντυπωσίασαν σε κάθε look. Τα κοστούμια αυτής της φιλοσοφίας πέρασαν στη νέα εποχή μέσα από υπέροχες ασυμμετρίες. Τα σακάκια τους ήταν από τη μία πλευρά cropped κι από την άλλη μακριά μέχρι το έδαφος της πασαρέλας, Από την άλλη, τα maxi φορέματα με patchwork από σατέν πάνελ αποδομημένων κιμονό, τα οποία κατασκευάστηκαν από τεχνίτες στο Κιότο της Ιαπωνίας κι αποτέλεσαν μία από τις πιο μαγικές στιγμές της συλλογής αλλά και τα cut-outs σε έντονα χρώματα, όπως το κίτρινο και το ροζ έκανα απόλυτα ξεκάθαρο, από την πρώτη κιόλας στιγμή ότι η συγκεκριμένη συλλογή αποτελεί ένα ύμνο προς τη γυναικεία θηλυκότητα.

pepe-19.jpg

Αν λατρεύετε τη λάμψη και τις παγιέτες δε θα μπορέσετε να πάρετε τα μάτια σας από τα στολισμένα με glittery λεπτομέρειες φορέματα αλλά και από τα ασημί sequin maxi dresses που παραπέμπουν σε σπασμένο καθρέφτη. Ο Jones εκμυστηρεύτηκε πως τα slip φορέματα με τις ασημένιες παγιέτες δημιουργήθηκαν από δείγματα που είχε παραγγείλει ο Lagerfeld, τα οποία είχαν αρχειοθετηθεί και δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ. 

Σ΄αυτήν τη collection τίποτα δεν έγινε τυχαία. Υπήρχε μια λογική πίσω από τις επιλογές του σχεδιαστή. Είχε την ιδέα να δώσει ένα τριγωνικό σχήμα στη collection μεταξύ της Ρώμης -το «σπίτι» του Fendi-, του Κιότο -εκεί υφάνθηκαν τ' αντίγραφα του ιαπωνικού κιμονό του 18ου αιώνα- και του Παρισιού -η τάση για τον Japoniisme ήταν διάσημη πηγή δυτικών τεχνών και χειροτεχνίας μέχρι τη Deco περίοδο- αλλά η αλήθεια είναι πως δεν το έκανε σε υπερβολικό βαθμό. Υπήρχαν πολλά διαφανή «γυμνά» φορέματα που στην πραγματικότητα δεν μπορούν να φορεθούν μακριά από την πασαρέλα. Αλλά η πλειονότητα αυτής της συλλογής ήταν τόσο απλή και όμορφη όσο το διαχρονικό ρητό του Karl Lagerfeld. Και κάθε βελόνια ήταν απόλυτα luxury.

pepe-20.jpg

Η χρωματική παλέτα που επιλέχθηκε ήταν βασισμένη κυρίως στις ουδέτερες αποχρώσεις, με πολύ μπεζ, ροζ παλ αλλά και κρεμ. Παρόλα αυτά υπήρξαν έντονες αποχρώσεις που κέρδισαν τις εντυπώσεις με το κίτρινο, το πράσινο αλλά και το μπλε να ακολουθούν με τον καλύτερο τρόπο τις τάσεις της εποχής. 

Παρακολουθήστε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο της συλλογής!