fbpixel

Search icon
Search
Fashion Update: Τα trends που δημιουργήθηκαν για την περίοδο της καραντίνας
THE LOOK

Fashion Update: Τα trends που δημιουργήθηκαν για την περίοδο της καραντίνας

Όλες οι hot τάσεις που μας κρατάνε συντροφιά στο lockdown


Όταν οι διάσημοι οίκοι και οι σχεδιαστές παρουσίαζαν τις τάσεις για την περίοδο φθινόπωρο/χειμώνας 2020, κάνεις δεν ήξερε τι θα ακολουθήσει. Η κατάσταση που βιώνουμε και ο κατ΄ οίκον περιορισμός είναι πρωτόγνωρες διαδικασίες που μέχρι λίγο καιρό δεν υπήρχαν ούτε στη σφαίρα της φαντασίας μας.

Όσον αφορά το χώρο της μόδας, η ανάγκη για άνεση, πρακτικότητα, ευελιξία και διαχρονικότητα είχε ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν από την εμφάνιση της πανδημίας. Αν το σκεφτείτε λίγο καλύτερα και παρατηρήσετε προσεκτικά τα trends θα αντιληφθείτε οτί πολλά απ’ αυτά έχουν δημιουργηθεί για την περίοδο της καραντίνας. Αυτό επιβεβαιώνει κι όλα τα παραπάνω. Βέβαια είναι λογικό η δημοφιλία τους να εκτοξεύτηκε στα ύψη από την αρχή του Covid-19 και έπειτα.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τις μεγαλύτερες τάσεις που ταιριάζουν –ίσως και περισσότερο- στον κατ΄ οίκον περιορισμό και στις εμφανίσεις μας εντός σπιτιού!

Wide leg jeans

quarantine-items-1.jpg
Image source: @emilisindlev

Τα τζιν παντελόνια ανήκουν πάντα στις τάσεις με τη διαφορά ότι κάθε σεζόν κυριαρχούν περισσότερο διαφορετικά σχέδια. Για τη φετινή χρονιά, πρώτο στις προτιμήσεις ειδικών και fashion lover βρίσκεται τα wide leg jeans. Η ίσια, μακριά και φαρδιά γραμμή τους συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την άνεση και το στιλ. Ιδανικά για όλες τις εμφανίσεις, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Θα γίνει ο καλύτερος σας «φίλος» για την εικόνα σας μέσα στο σπίτι, όταν θέλετε να αποχωριστείτε τις πιτζάμες σας. Συνδυάστε το μ’ ένα oversized button up shirt. Όσον αφορά τα υποδήματα αξίζει να σημειωθεί ότι ταιριάζουν καταπληκτικά με chunky sole boots αλλά και cowboy style.

Knit dress

quarantine-items-4.jpg
Image source: @slipintostyle

Όταν παρουσιάστηκε αυτή η τάση δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ενθουσιάστηκαν. Εκτός του ότι τα φορέματα αποτελούν μία αγαπημένη επιλογή ανεξαρτήτου εποχής, τα πλεκτά δημιουργούν μία υπέροχη σιλουέτα. Οι γραμμές τους πολλές, από φαρδιές μέχρι πιο στενές, με στόχο να ταιριάζουν σε κάθε σωματότυπο. Το ίδιο ισχύει και για τις αποχρώσεις τους. Μπορούν να πάρουν το χαρακτήρα που εσείς επιθυμείτε ανάλογα με το styling που θα κάνετε. Δε μπορείτε να αμφισβητήσετε ότι είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια για τα home looks σας, ιδιαίτερα τις ημέρες που θέλετε να περιποιηθείτε λίγο περισσότερο τον εαυτό σας.

Leggings

quarantine-items-2.jpg
Image source: @ariviere

Τα items που άλλοτε τα χρησιμοποιούσαμε μόνο για το γυμναστήριο αλλά και για διάφορες άλλες αθλητικές δραστηριότητες, έχουν κατακτήσει εδώ και καιρό μία σημαντική θέση και στις εξόδους μας. Αυτό οδήγησε τους σχεδιαστές να παρουσιάζουν ολοένα και περισσότερα σχέδια και χρώματα, μετατρέποντας τα σε μία από τις απόλυτες τάσεις. Εδώ και μερικούς μήνες η δυναμική τους έχει φτάσει στα ύψη κι έχουν γίνει το απαραίτητο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας. Συνδυάστε μ’ ένα πουκάμισο και πλεκτό γιλέκο για τα zoom meetings.

Knit on knit

quarantine-times-5.jpg
Image source: @modedamour

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα microtrend να κατακτά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μία πολύ σημαντική θέση στην κατηγορία των trends. Το ίδιο συμβαίνει και με τα πουλόβερ που επιλέγουμε να τα φορέσουμε δεμένα στους ώμους μας πάνω από άλλα πουλόβερ. Δε μπορούμε να αρνηθούμε ότι είναι μία από τις πιο εύκολες λεπτομέρειες που κάνουν μεγάλη διαφορά στην εικόνα μας. Μπορείτε να κινηθείτε στους ίδιους τόνους μεταξύ των δύο πλεκτών, όπως είναι το μπεζ και το καμηλό αλλά και να «παίξετε» με τις αντιθέσεις και να ταιριάξτε μία ανοιχτή με μία πιο σκούρα απόχρωση.

Co-ords

quarantine-items-3.jpg
Image source: @monikh

Τα σετ ήταν μία από τις μεγαλύτερες «αγάπες» των fashion lovers για την καλοκαιρινή περίοδο, κάτι το οποίο δεν έχει διαφοροποιηθεί με την αλλαγή σεζόν. Τη θέση τους έχουν πάρει άνετες φόρμες αλλά και fashionable knit co-ords που θέλουμε να τα φοράμε συνέχεια. Μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για την παραμονή μας στο σπίτι, αλλά εμείς δε «βλέπουμε» την ώρα να τα φορέσουμε στις εξόδους μας.