fbpixel

Search icon
Search
Fashion Update: Ποια είναι τα hot trends & items που κέρδισαν το ενδιαφέρον μας στον κόσμο της μόδας
MAGAZINE

Fashion Update: Ποια είναι τα hot trends & items που κέρδισαν το ενδιαφέρον μας στον κόσμο της μόδας

Aνακαλύψτε τα κι εντάξτε τα στη συλλογή σας


Καθώς ο χειμώνας μπαίνει πιο δυναμικά, η μόδα μας κρύβει τις δικές της εκπλήξεις, ενώ τα αγαπημένα μας brands μας συστήνουν νέες και κομψές συλλογές, που εναρμονίζονται πλήρως με την εποχή. Σύγχρονα μοτίβα, φρέσκες ιδέες και κομψές γραμμές, που κολακεύουν τη σιλουέτα, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχετε για τη φετινή σεζόν. Ρίξτε παρακάτω μια ματιά στα brands που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας το επόμενο διάσημα και «βουτήξτε» στον ανανεωμένο fashion world! 

She's a Rebel

marina-rinaldi-15-02-2020-look-02-0223.jpg

Μετά το αφιέρωμα στην Debbie Harry για την pre-fall συλλογή, η μουσική ενέπνευσε και πάλι τη Marina Rinaldi. Το κίνημα Psychobilly, μια συγχώνευση της punk rock και του rockabilly, που από την ίδρυσή του χαρακτηρίστηκε από μια γοτθική, decadent αισθητική, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στη Βρετανία τη δεκαετία του 1980. Το παραδοσιακό ταρτάν αποτέλεσε το εμβληματικό χαρακτηριστικό εκείνων των looks, που επικοινωνούσαν μια συγκεκριμένη ταυτότητα και την αίσθηση του ανήκειν. Ακριβώς πάνω σε αυτό η Marina Rinaldi ανέπτυξε το project για τη Fall Winter 2020-2021 collection: παίρνοντας τα κλασικά σκοτσέζικα τετράγωνα στις λαμπερές αποχρώσεις του μπλε, του κόκκινου, του πράσινου και του κίτρινου και χρησιμοποιώντας τα σε μια σειρά από κομμάτια, τα οποία μπορούν ιδανικά να συνδυάσουν την tailored ποιότητα με τη φρεσκάδα των υπερσύγχρονων γραμμών.

marina-rinaldi-15-02-2020-look-10-0943.jpg

Έτσι, δημιουργήθηκαν maxi kilt-παντελόνια, ταρτάν patchwork jackets, ελαστικά T-shirts διακοσμημένα με κρόσσια από ασημένιες πούλιες στο πίσω μέρος, ταρτάν bouclé παλτό και πολλά ακόμη items. Συνδυάστε τα με faux δερμάτινες φούστες, μπλούζες και σεμιζιέ φορέματα ή με υπέροχα χρωματιστά σακάκια και παντελόνια, μ’ ένα πολύ ιδιαίτερο βρετανικό στιλ. Τα οικόσημα της αγγλικής αριστοκρατίας εμπνέουν τα μοτίβα των prints και τις κεντημένες λεπτομέρειες στα πουκάμισα και τις μπλούζες. Τα πλεκτά από καθαρό μαλλί παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις μακριές ζακέτες και τα υπερμεγέθη κασκόλ. Ακόμη και τα αξεσουάρ διαθέτουν πινελιές από ταρτάν: η μικρή τσάντα ώμου, που φοριέται χιαστί, και οι μπότες με το ψηλό τακούνι.

Η συλλογή “SHE’S REBEL” της Marina Rinaldi είναι διαθέσιμη στη Marina Rinaldi Boutique στη Θεσσαλονίκη.

Site: dilfashiongroup.com

Facebook: Dil Fashion Group

Instagram: @dilfashiongroup

The New Classics

fa20-fa-fon-ctas-move3.jpg

Η Converse παρουσιάζει τη νέα Chuck Taylor All Star Move συλλογή της, συστήνοντάς μας τη μοντέρνα εκδοχή του εμβληματικού platform sneaker. Το διεθνώς αναγνωρισμένο brand αθλητικών παπουτσιών συνεργάζεται με νέους και καινοτόμους designers από όλον τον κόσμο, αντλώντας παράλληλα έμπνευση από τα εμβληματικά Chuck Taylor All Star, τα άνετα και κομψά sneakers, που αποτελούν για περισσότερα από 100 χρόνια ένα από τα πιο δυνατά σύμβολα έκφρασης και στιλ της pop κουλτούρας και μόδας.

fa20-ctas-leather-lift-high-offbody-lexy-569243c.jpg

Οι σχεδιαστές με τη δημιουργική τους ματιά υπέγραψαν τα μοντέλα της Fall/Winter 2020 κολεξιόν, με την ονομασία “Elevated Classics”. Έτσι, λοιπόν, η Converse, η οποία, από τότε που σύστησε το συγκεκριμένο μοντέλο ως το original sneaker για το basketball, δεσμεύτηκε να προωθεί την έκφραση και τη δημιουργικότητα μέσω του σχεδιασμού του, συνεχίζει να πειραματίζεται και να εξελίσσεται, παρουσιάζοντας στους fans της παπούτσια για ανθρώπους με αυτοπεποίθηση, που τολμούν να διαφέρουν.

Εξαρτώμενο από τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις προσδοκίες της κουλτούρας των νέων παγκοσμίως, το διάσημο house brand σπάει τα όρια του iconic και διαχρονικού αυτού σχεδίου, προσθέτοντάς του μια ανυψωμένη σόλα, ημιδιαφανές ankle patch και καρό λεπτομέρειες houndstooth, επιτείνοντας με αυτόν τον τρόπο τη μοναδική διαχρονικότητα, που ήδη παρουσιάζει εδώ και δεκαετίες.

fa19-chucktaylorallstar-lift-group-1.jpg

Οι All Star lovers μπορείτε πλέον να αποκτήσετε το αγαπημένο σας μοντέλο σε δύο ακαταμάχητες εκδοχές, τα Chuck Taylor All Star Lift, που είναι τα κλασικά Chuck Taylor All Star, αλλά με πλατφόρμα για έξτρα ώθηση, και τα Chuck Taylor All Star Lift Cable, τα οποία διαθέτουν πλεγμένη σόλα, για ένα διαφορετικό fashion twist σε οποιοδήποτε total look σας.

Site: www.conversegr.com

Facebook: Converse.GR

Instagram: @converse.greece

Meet the ATTICO girls 

00001-the-attico-fall-20.jpg

Ανακαλύψτε στο NoMa Concept Store το ιταλικό brand Attico, που δημιούργησαν δύο διάσημα κορίτσια της μόδας, οι Gilda Ambrosio και Giorgia Tordini. Ύστερα από μήνες κλεισμένη στο σαλόνι, φορώντας πιτζάμες και φόρμες, κάθε γυναίκα έχει ανάγκη να βάλει τα καλά της, να νιώσει όμορφη και ξεχωριστή, να φανταστεί τον εαυτό της ελεύθερο σ’ ένα καλύτερο μέλλον. Έχοντας αυτήν τη φιλοσοφία και μένοντας πιστό στο glamorous ύφος του, το σχεδιαστικό δίδυμο έφτιαξε μία collection που θ’ απογειώσει την αυτοπεποίθηση και τον αισθησιασμό κάθε γυναίκας. Sleek party φορέματα πασπαλισμένα με παγιέτες και κρύσταλλα, wrap φορέματα στολισμένα με φτερά, κοντοί καυτοί ποδόγυροι και slit φούστες συνδυάζονται με απλά Τ-shirts, ενώ αυστηρά tuxedos δίνουν ένα ανδρόγυνο σεξαπίλ.

00004-the-attico-fall-20.jpg

Info: NoMa Concept Store, Προξένου Κορομηλά 36, τηλ. 2310 241104

Site: nomaconcept.com

Facebook: NoMa Concept Store

Instagram: noma_concept_store

Fashion Dynamic

249305-black-3.jpg

O βρετανικός οίκος μόδας Ted Baker εμπνέεται από τις ανεξάρτητες και δυναμικές γυναίκες τού σήμερα και παρουσιάζει μια νέα ready-to-wear κολεξιόν, που κερδίζει τις εντυπώσεις. Η καινούρια φθινοπωρινή πρόταση του γνωστού fashion house κατέφθασε και περιλαμβάνει υπέροχα midi φορέματα, φούστες και παντελόνια σε άνετες γραμμές, που ταιριάζουν ιδανικά σε επίκαιρα day to night looks. Ακολουθώντας τις τάσεις της χρωματικής παλέτας για τη νέα σεζόν, οι χακί και μπορντό αποχρώσεις δε θα μπορούσαν να μην πρωταγωνιστούν στα υπέροχα co-ordinated σύνολα της συλλογής.

aw20-campaign-sep-ww-look4-102.jpg

Με ανεπιτήδευτη αισθητική, ο οίκος συνδυάζει λεπτομέρειες από κομψά βολάν μαζί με αυστηρές γραμμές, δερμάτινες υφές και άνετα denim. Φυσικά, τη θέση τους στην κολεξιόν έχουν κατακτήσει επάξια τα πολυτελή πλεκτά από μαλλί και κασμίρ, που είναι ιδανικά για layering κατά τους κρύους μήνες του χειμώνα. Οι πιο τολμηρές θα εντυπωσιαστείτε από τα ιδιαίτερα καρό μοτίβα houndstooth, τα prints με λαχούρια και τα φλοράλ, που αναβαθμίζουν τα κλασικά κομμάτια, ενώ τα μοναδικά φινιρίσματα και η ρομαντική διάθεση σε φορέματα και πανωφόρια ανανεώνουν τα καθημερινά looks. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε λίγη λάμψη, με τις λεπτομέρειες από πούλιες, αλλά και τα ρομαντικά φορέματα με πιέτες, που αντισταθμίζονται με biker μποτάκια ή αθλητικά luxe παπούτσια, τότε αναφερόμαστε σε μια συλλογή που ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στην κλασική φινέτσα και τα σύγχρονα trends.

Όλα αυτά συνδυάζονται μοναδικά με τα φίνα αξεσουάρ που προτείνει ο Ted Baker, με τσάντες από απαλό δέρμα και σουέτ, φακέλους υψηλής αισθητικής και bucket bags, για να παραμείνετε άνετη και με απαράμιλλο στιλ καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού χειμώνα.

Info: Μπορείτε να τα βρείτε online στα: squareshop.gr, kalogirou.com και imatio.gr 

Instagram: @tedbaker 

New Fashion Era

17a5420.jpg

Το νέο concept store Grigio φέρνει στην πόλη έναν αέρα νεανικής ανανέωσης, με τα πιο updated fashion brands για τις φανατικές fashionistas. Μία από τις πιο εμβληματικές γωνιές της αγοράς της Θεσσαλονίκης, στην οδό Προξένου Κορομηλά, επανέρχεται δυναμικά, για να μας θυμίσει ότι η μόδα προσφέρει ένα αστείρευτο παιχνίδι πειραματισμού και δημιουργικής φαντασίας, που δε σταματά ποτέ να μας ιντριγκάρει και να μας φτιάχνει το κέφι. Κάποια από τα hottest brands, όπως η πρωτοποριακή Balenciaga και η μοναδική -σε σύλληψη κι ενέργεια- Off-White, που αναδεικνύονται υπέροχα από το νεανικό κοινό και τους influencers όλου του πλανήτη, παρουσιάζονται με τρόπο ιδανικό σ’ ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής με αφαιρετικό χαρακτήρα. 

17a5438.jpg

Συμπληρώνουν, η συλλογή πρώτης σειράς του οίκου Moncler, με τα πιο ακαταμάχητα μοντέλα, και η αισθησιακή κολεξιόν της Isabel Marant, που ξεχωρίζει για το δυναμικό french like attitude. Όλα μαζί διανθίζονται από μοναδικά αξεσουάρ για κάθε brand χωριστά, κάποια από τα οποία έχουν γίνει από τα πιο πολυπόθητα fashion items σε όλο τον πλανήτη. Τέλος, τα μεθυστικά αρώματα από τα κεριά της Baobab collection, σε διάφορες εκδοχές και μεγέθη, αφήνουν φίνες μυρωδιές στον χώρο και γίνονται το επιστέγασμα ενός αληθινού παράδεισου μόδας, που ήρθε για να γίνει η νέα, μεγάλη μας αγάπη και το πιο ενημερωμένο fashion spot.

Info: Grigio, Προξένου Κορομηλά 51, τηλ. 2310 233898

Falling for Etro

intervista-etro-5.jpg

Το ιταλικό fashion house της Veronica Etro, που καθιέρωσε το εκλεκτικό, νομαδικό ύφος, βρίσκεται κι αυτήν τη σεζόν στο κατάστημα Intervista. Ο ιταλικός οίκος Etro εδώ και πολλές δεκαετίες ταξιδεύει τον κόσμο μαζεύοντας στοιχεία από διάφορους πολιτισμούς και παραμένοντας ανοιχτός στην αισθητική κάθε εθνικότητας. Φέτος, έμπνευση αποτέλεσαν οι folklore λαοί μέσα από κοντά πλεκτά ponchos με κρόσια, παντελόνια ιππασίας, fedora καπέλα, slouchy ψηλές μπότες, cosy oversized πλεκτά και ethnik μοτίβα, καθώς και το Παρίσι, μέσω μιας σειράς bourgeois looks με αυστηρό tailoring, πολυτελές βελούδο, μαντήλια στον λαιμό και μεταξωτά πουκάμισα. Συναντήσαμε καρό αλλά και μονόχρωμα blanket παλτό, κασμιρένια κομμάτια, αφγανικά shearling πανωφόρια, denim με κρόσια και μία σειρά από υπέροχα boho φορέματα. Φυσικά και δεν έλειψε το χαρακτηριστικό paisley μοτίβο του οίκου, που κόσμησε από ζακέτες και σακάκια μέχρι γιλέκα και φορέματα, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η έντονη παρουσία του μαύρου χρώματος, που, όπως όλα δείχνουν, οφείλεται στο ντεμπούτο της νέας τσάντας με όνομα “Black Pegaso”, την οποία κάθε μοντέλο κρατούσε στο φινάλε της πασαρέλας.

intervista-etro-6.jpg

Site: intervista.gr

Facebook: INTERVISTA

Instagram: @intervista.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020