fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

Fashion Now: Οι πιο hot τάσεις & οι καλύτερες συλλογές των brands που επιλέγουμε τον φετινό χειμώνα

Ανακαλύψτε τες κι ενθουσιαστείτε με τις πιο fashionable προτάσεις της αγοράς


Fashion Now: Οι πιο hot τάσεις & οι καλύτερες συλλογές των brands που επιλέγουμε τον φετινό χειμώνα

Η αρχή του χειμώνα σηματοδοτεί την άφιξη νέων συλλογών και τάσεων στη μόδα που μας βάζουν σε απόλυτο fall mood και μας βοηθούν να πετύχουμε τις πιο stylish εμφανίσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μοδάτα μοτίβα, φρέσκες ιδέες και κομψές γραμμές, που κολακεύουν τη σιλουέτα, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχετε για τη φετινή σεζόν. Ανακαλύψτε παρακάτω τα brands που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον τους επόμενους μήνες και κάντε μια «βουτιά» στον ανανεωμένο κόσμο της μόδας!

Electric feel

Η νέα συνεργασία της PennyBlack με τον εικονογράφο Σπύρο Χάλαρη για την capsule συλλογή FW 2020 είναι απλά συναρπαστική.

befunky-collage-UYAVm.jpg


Η capsule συλλογή της Pennyblack για τη νέα σεζόν περιλαμβάνει εντυπωσιακές εικονογραφήσεις από τον διάσημο illustrator Σπύρο Χάλαρη. Το στιλ είναι απαράμιλλα pop, μ’ εκθαμβωτικά χρώματα, αλλά και κομψό, με πολλή ενέργεια. Prints σε υψηλής απόδοσης electric αποχρώσεις, αποκλειστικά για την Pennyblack. Καλλιγραφικά γράμματα και λάμψεις αστραπής, μεγάλα πορτρέτα, υπερμεγέθη λουλούδια και μια φωνή που βγαίνει από χείλη μ’ ένα εντυπωσιακό κραγιόν, σ’ ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Η lamé μίνι φούστα και η κοντή ολόσωμη φόρμα φοριούνται με το biker jacket, προσδίδοντας μια couture disco ατμόσφαιρα στο look. Ιδιαίτερα κομψά και το φόρεμα αλλά και η πλισέ midi φούστα, που συνδυάζονται με μπλούζα ή φούτερ. Το παντελόνι σε στενή γραμμή μπορεί να φορεθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ο γνωστός illustrator μάς αποκαλύπτει…

Η “Electric Feel” είναι η δεύτερη capsule συλλογή που υπογράφετε για την Pennyblack. Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από τα pop prints της νέας collection; Ήθελα να κινηθώ σε μια διαφορετική κατεύθυνση. Έτσι, η παλέτα και η έμπνευση προήλθαν από ένα moodboard με φωτεινές πινακίδες νέον: κάτι πολύ ζωντανό, ηλεκτρικό σε χρώμα και πολύ δυναμικό.

Ποιος τύπος γυναίκας σάς ενέπνευσε ώστε να οδηγηθείτε σε αυτό το αποτέλεσμα; Πιστεύω πως υπάρχουν κομμάτια σε αυτήν τη συλλογή που «μιλούν» σε διαφορετικές γυναίκες, κάποια είναι πιο δυναμικά και κάποια άλλα έχουν έντονα χρώματα, αλλά μια πιο ήπια ερμηνεία. Θα έλεγα ότι η έμπνευση είναι ένας συνδυασμός μιας ηρωίδας κόμικ που συναντά την Grace Jones στο “Studio 54”.

spiros.jpg
Σπύρος Χάλαρης


Και πώς αποφασίσατε ν’ αποδεχτείτε τη δημιουργία μιας δεύτερης συλλογής για την εταιρία; Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να ολοκληρώσω μια πλήρη σεζόν με την Pennyblack, σχεδιάζοντας μια δεύτερη συλλογή, που θα ακολουθούσε την πρώτη καλοκαιρινή.

Ποια είναι η βασική ιδέα πίσω από τη συλλογή “Electric Feel”; Χορός, νέον, ηλεκτρισμός, δύναμη και σουρεαλισμός.

Η Pennyblack είναι μια ιταλική εταιρία με πολλά καταστήματα και στο εξωτερικό. Έχετε φανταστεί διαφορετικές γυναίκες που ζουν σε διαφορετικές χώρες να φορούν τα νέα αυτά μοτίβα; Κάθε φορά που δημιουργώ κάτι, ειδικά ένα προϊόν που θα φορεθεί, έχω διαφορετικούς τύπους γυναικών στο μυαλό μου, διαφορετικού χρώματος ή εθνικότητας. Η έμπνευσή μου είναι ένα υβρίδιο όλων των στοιχείων ομορφιάς που προκύπτουν ατομικά.

Εάν θα έπρεπε ν’ αποτυπώσετε τη συλλογή μ’ ένα τραγούδι, ποιο θα επιλέγατε; Το “Supernature” από τον Cerrone ή οτιδήποτε από τις “Sister Sledge”.

pennyblack.jpg


Ποιο κομμάτι της συλλογής θα κάνατε δώρο σε μια ιδιαίτερη -για εσάς- γυναίκα; Το δερμάτινο jacket με το Electric Feel print είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μου και έχω πολλές φίλες που θα το φορούσαν και θα χόρευαν όλη νύχτα.

Πως ερμηνεύεται το μήνυμα των γυναικών με το ορθάνοιχτο στόμα; Νομίζω ότι η κραυγή είναι μια αρκετά υγιής έκφραση που υποτιμάται -έχει πολλή δύναμη και απελευθέρωση. Αισθάνομαι ότι αυτό το μοτίβο αποτυπώνει μια έκφραση αγωνίας, ελευθερίας κι ενέργειας ταυτόχρονα -κραυγάζοντας στον κόσμο, σε μια συναυλία, αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο, ή όταν έχει κίνηση. Έχει διαφορετικές ερμηνείες!

Γιατί επιλέξατε τους κεραυνούς ως ένα από τα νέα σας prints; Είναι ο ηλεκτρισμός! Δε θα μπορούσαμε να έχουμε μια συλλογή με αυτό το όνομα χωρίς κεραυνούς μέσα σε αυτήν. Το λατρεύω ως σύμβολο, πάντα το αγαπούσα -ήταν μέρος των εφηβικών μου χρόνων, των σούπερ ηρώων και αργότερα, αποτέλεσε σύμβολο διαφορετικών εμβληματικών ερμηνευτών και τόπων.

pennyblack3.jpg


Πώς αισθάνεστε και με ποιον τρόπο βιώνετε αυτήν την περίοδο, δεδομένης της πρωτόγνωρης κατάστασης λόγω του Covid-19; Είναι δύσκολες και απρόβλεπτες οι στιγμές που βιώνουμε όλοι από τις αρχές αυτού του έτους. Θεωρώ ότι η δημιουργία, ακόμη και κάτω από ακραία μοναξιά και άγχος, με βοηθάει να είμαι συγκεντρωμένος και θετικός για ημέρες.

Info: H capsule συλλογή της Pennyblack "Electric Feel" θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο του 2020 στο κατάστημα DiL στη Θεσσαλονίκη.

Site: dilfashiongroup.com

Facebook: Dil Fashion Group

Instagram: @dilfashiongroup

Be a Lanvin girl

Νέα σεζόν, νέες τάσεις, και φυσικά, νέες αφίξεις. Το κατάστημα NoMa φέρνει κοντά μας για τη FW 2020-2021 περίοδο τη νέα συλλογή του Lanvin.

befunky-collage-1.jpg

Ο γαλλικός οίκος κέρδισε τις εντυπώσεις στην εβδομάδα μόδας, με τη γυναικεία κομψότητα να πρωταγωνιστεί και τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Bruno Sialelli, να παντρεύει τη μοντέρνα αισθητική του με την πιο retro και vintage ματιά της ιδρύτριας, Jeanne Lanvin, θυμίζοντας αρκετά το στιλ της μοναδικής Jackie O'. Ετοιμαστείτε να κάνετε ένα ταξίδι στα 20’s και 30’s μέσα από κάπες, mini φορέματα, embroideries, double breasted παλτό, γούνινους γιακάδες, μεσάτα σακάκια, κολάρα, καρό μοτίβα και εκκεντρικά headpieces, όλα τους, όμως, προσαρμοσμένα στις γυναίκες του σήμερα. Μία collection που ξεχειλίζει θηλυκότητα, συνδυάζοντας το girly και παιχνιδιάρικο ύφος με το tailoring. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως ο οίκος Lanvin ξεκίνησε το 1926 με ανδρικά ενδύματα, γεγονός που οδήγησε τον Sialelli να μεταφέρει επιδέξια αυτές τις αρσενικές γραμμές και να τις προσάρμοσει πάνω στη γυναικεία σιλουέτα. Ανακαλύψτε τη νέα συλλογή και δώστε στην γκαρνταρόμπα σας την ανανέωση που χρειάζεται. Α.Σ.

Info: NoMa Concept Store, Προξένου Κορομηλά 36, τηλ. 2310 241104

Site: nomaconcept.com

Facebook: NoMa Concept Store

Instagram: noma_concept_store

The arrival of Alaïa

grigio.jpg


Πάντα πιστό στο ραντεβού του, το κατάστημα Grigio μπαίνει δυναμικά στη νέα σεζόν, εξασφαλίζοντας άλλη μία μοναδική άφιξη, που ακούει στ’ όνομα Alaϊa, του διάσημου couturier, ο οποίος λάτρευε τους όγκους, τα σχήματα και είχε ιδέες που θα διαρκούν για πολλές ζωές ακόμη. Για τη FW συλλογή, η director Caroline Fabre Bazin εμπνεύστηκε από αρχεία, μισοτελειωμένα κομμάτια του Mr. Alaϊa και δείγματα προηγούμενων σεζόν, προωθώντας τους κώδικες του fashion house κι εξελίσσοντάς τους. Ας ξεκινήσουμε από το σακάκι με τα κρόσσια, που επιτέλους αναδεικνύεται όπως του αξίζει, το χαρακτηριστικό leopard print, που κοσμεί από κορμάκια και παλτό μέχρι βραδινές τουαλέτες, το αριστοκρατικό βελούδο σε βαθιά χρώματα, όπως το μπορντό, τις πλισέ origami inspired φούστες, κι ας καταλήξουμε στο sunflower print, το αγαπημένο λουλούδι του Cristobal Balenciaga, επεξεργασμένο σε μουντές αποχρώσεις - αποτυπωμένο σ’ ένα διάφανο, ιαπωνικό, τεχνικό μετάξι, που γλιστρά μέσα από τα δάχτυλα σαν νερό. Γνωρίστε από κοντά και θαυμάστε τη μαεστρία αυτού το iconic σχεδιαστή. Α.Σ.

Info: Grigio, Προξένου Κορομηλά 51, τηλ. 2310 233898

Marni bags my love

marni3.jpg


Η δύναμη των αξεσουάρ είναι μοναδική! Κανένα άλλο κομμάτι δεν έχει αυτή τη μαγική ικανότητα ν’ απογειώνει ένα απλό σύνολο, όπως μία εκλεκτή τσάντα. Την ίδια άποψη μοιράζεται και ο αγαπημένος μας shopping προορισμός, το κατάστημα Intervista, που πάντα ξεχωρίζει με τη συλλογή από τσάντες που παρουσιάζει στο κοινό της πόλης κάθε σεζόν. Αξίζει, ωστόσο, να εστιάσουμε στ’ αξεσουάρ του ιταλικού οίκου Marni και τα διάσημα πλέον μοντέλα του, που βρίσκονται στα corners του καταστήματος και περιμένουν να γίνουν δικά σας. Πρόκειται για items άριστης ποιότητας από γνήσιο δέρμα, άλλοτε πιο σκληρό, όπως αυτό που κοσμεί τις υπέρκομψες cross body και shoulders bags, και άλλοτε πιο μαλακό, όπως αυτό των άνετων και πιο καθημερινών shopping bags. Η χρωματική ποικιλία πραγματικά εντυπωσιάζει, από τα πιο παστέλ γαλάζια μέχρι τα πιο bold κόκκινα, αλλά και τα all time classic μαύρα, ενώ ο σχεδιασμός τους συνδυάζει άψογα την κομψότητα με το μοντέρνο στοιχείο. Σε όλες τις γυναίκες αξίζει μία τσάντα-σύμμαχος. Αποκτήστε την! Α.Σ.

Info: Intervista, Τσιμισκή 71, τηλ. 2310 230906

Site: intervista.gr

Facebook: INTERVISTA

Instagram: @intervista.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Κεντρική Φωτογραφία: Marni 

1

Marni

Logo tote bag SEE MORE

2

Marni

Trunk Bag BUY HERE