fbpixel

Search icon
Search
Fashion News: Τα hot νέα που τράβηξαν την προσοχή μας
FASHION NEWS

Fashion News: Τα hot νέα που τράβηξαν την προσοχή μας

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε


Οδεύοντας ολοταχώς προς την άνοιξη και τη νέα σεζόν, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στις καμπάνιες και τις συλλογές που λανσάρουν οι οίκοι και τα fashion brands. Παράλληλα ο Μήνας της Μόδας για την F/W23 season συνεχίζεται, με την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης να έριξε αυλαία και να έδωσε τη σκυτάλη στο Λονδίνο, το οποίο από σήμερα υποδέχεται όλα τα μεγάλα ονόματα της μόδας. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όλα όσα ξεχώρισαν αυτήν την εβδομάδα!

Karl Lagerfeld-Space Retro

karl-1.png

Για την συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 ο αγαπημένος οίκος εμπνέεται από το retro Sci-Fi, τους γαλαξίες, το διάστημα και τον κόκκινο πλανήτη Άρη. Η διαστημική θεματική «προσγειώνεται» σε κλασσικά κομμάτια του brand, μετατρέποντας τα σε intergalactic stand outs. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Hun Kim μεταφράζει τον φανταστικό αυτόν κόσμο μέσα από νέους όγκους και refined tailoring. Το πορτοκαλί και η ώχρα συνδυάζονται με έντονο τιρκουάζ, ροζ, lime green και κίτρινο προσφέροντας unexpected συνδυασμούς σε επιλεγμένα archive κομμάτια. Βασικοί άξονες της συλλογής είναι τα φουτουριστικά κοψίματα, τα bold prints και οι dégradé χρωματισμοί. Το πλισέ maxi φόρεμα υμνεί τα χρώματα του Άρη και αποτελεί το τέλειο occasion-wear κομμάτι. Το lime αδιάβροχο είναι εμπνευσμένο από την archive συλλογή του Karl Lagerfeld και είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένο nylon.

Το DNA του οίκου Karl Lagerfeld είναι εμφανές στα κομμάτια της συλλογής, ενώ οι boucle υφές ανανεώνουν τα denim σετ και προσθέτουν το χαρακτηριστικό Parisian chic του οίκου. Την συλλογή ολοκληρώνει η σειρά των αξεσουάρ με το πράσινο και το lime yellow να πρωταγωνιστούν στα iconic Essential K, K/Seven baguette και στα K/Kross Archive μοντέλα. Το Karl Lagerfeld monogram συνδυάζεται με το πλεκτό jacquard και δημιουργεί την νέα σειρά K/Essential JKRD που ακολουθεί μια sleek και retro αισθητική με large totes ή μικρότερες bowling bags. 

Missoni-Spring/Summer 2023

17.jpeg

Για τη συλλογή Άνοιξη Καλοκαίρι 2023 ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Missoni Filippo Grazioli δεν διστάζει να μπλέξει τις περίτεχνες μιλανέζικες υφές με νέα μήκη και αποκαλυπτικά cut outs. Ακολουθώντας μια φρέσκια creative γλώσσα, ο Grazioli αφήνει το αποτύπωμα του στον οίκο εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα εποχή.

Η συλλογή ανατρέχει στα αρχεία του Ottavio και της Rosita Missoni και τα προσαρμόζει στο σήμερα, δημιουργώντας διαχρονικά κομμάτια που δίνουν ένα διαφορετικό fluidity στο art of dressing. Το ασπρόμαυρο δίνει ρυθμό στην χρωματική παλέτα που αποτελείται από κίτρινο, κυανό και magenta, με το λευκό να δίνει τις απαραίτητες πινελιές λάμψης. Tα iconic κρύσταλλα και sequins του brand χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν prints, ενώ παράλληλα αντανακλούν το φως. Το γυναικείο σώμα βρίσκεται στο επίκεντρο της συλλογής με γραμμές που υμνούν την θηλυκή σιλουέτα σε όλες τις μορφές της. Μια ενδιαφέρουσα κόντρα με αντιφατικά υφάσματα αλλά και ένα power game ανάμεσα στο αποκαλυπτικό και μη.

Με επίκεντρο το Μιλάνο από όπου ξεκίνησαν όλα, τα μοτίβα του brand όπως το statement zig zag, οι ρίγες, το fiammato και το patchwork συνδυάζονται κάτω από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Filippo Grazioli αποκαλύπτοντας το μέλλον.

Marks & Spencer-Denim pieces

ms-denimwear-2023-3-ZZDhl.jpg

Το τζιν αποτελεί ένα από τα πιο διαχρονικά υφάσματα όλων των εποχών κι όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θα θεωρηθεί ποτέ out of fashion. H νέα Denimwear συλλογή της Marks & Spencer προσφέρει κλασικές επιλογές με μοντέρνες πινελιές για όλη την οικογένεια μέσα από μια σειρά από τζιν παντελόνια, πουκάμισα και σακάκια, ιδανικά για να ταιριάζουν σε κάθε στυλ.

Η γυναικεία σειρά της νέας denimwear συλλογής περιλαμβάνει ποικιλία κομματιών για κάθε σιλουέτα και κάθε στυλ. Κλασικές γραμμές σε τζιν παντελόνια, πουκάμισα, φορέματα και ολόσωμες φόρμες, ρετρό ψηλόμεσα mum-jeans, αλλά και μοντέρνα κομμάτια με έντονα χρώματα, όπως πλεκτά σε lime αποχρώσεις ή floral φορέματα, ολοκληρώνουν το απόλυτο denim look που θα πρωταγωνιστήσει στις ανοιξιάτικες εμφανίσεις. Από την άλλη πλευρά, η ανδρική συλλογή δίνει έμφαση στο αυθεντικό, μοντέρνο και άνετο στιλ. Φυσικά θα βρείτε σχέδια και για παιδιά, όπως denim σαλοπέτες, τζιν μπουφάν και άνετα παντελόνια. 

Oysho-Training 

oysho-training-barre.jpg

Η Oysho ενισχύει τη σχέση της με τα σπορ και λανσάρει το Oysho Training, την πρώτη της εφαρμογή με προπονήσεις fitness, yoga και running.

Με πάνω από 300 μαθήματα διαφόρων επιπέδων, για αρχάριους αλλά και πιο προχωρημένους αθλητές, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα προπόνησης προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους: Μπορούν να επιλέξουν τα ενδιαφέροντά τους από την πρώτη κιόλας στιγμή του onboarding ή να χρησιμοποιήσουν τα φίλτρα διάρκειας και έντασης.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί μια μηχανή προτάσεων που λαμβάνει υπόψη τις ήδη ολοκληρωμένες προπονήσεις για να προσφέρει νέα μαθήματα, προγράμματα και νέες προκλήσεις με προπονήτριες υψηλού επιπέδου και τη MIA, ένα avatar 3D που, μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας, θα βοηθήσει τους χρήστες να βελτιώσουν την τεχνική τους και θα τους επιτρέψει να δουν τις ασκήσεις που κάνει η εικονική προπονήτρια από κάθε οπτική γωνία.

Stradivarius-The jeans fit guide

09-ene-23-denim39199.jpg

Το denim σημαίνει νεότητα, περιπέτεια, αντοχή, γνησιότητα, ευελιξία, στιλ, προσωπικότητα, δύναμη, ιστορία και savoir faire. Αλλά, το πιο σημαντικό, στη Stradivarius το denim για το 2023 είναι συνώνυμο της μόδας.

Οι αμέτρητες αποχρώσεις του blue jean θα κυριαρχήσουν στη γκαρνταρόμπα αυτή τη σεζόν, παρόλο που οι γραμμές  του συγκεκριμένου heroe item χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία. Η Stradivarius παρουσιάζει κάποια νέα και ακαταμάχητα fits, ανάμεσά τους κλασσικά που επανέρχονται και κάποια που παρουσιάζονται με νέα ξεβαμμένα χρώματα και ανανεώνονται με λεπτομέρειες.

Το Skater Fit με φαρδιά και χαλαρή φόρμα, έχει καθαρά urban χαρακτήρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μετατοπίζει το Skinny Fit από την κεντρική σκηνή. Το νέο Dressy Straight, με μπροστινές πιέτες, και το Flare σε όλες του τις εκδοχές, θα είναι επίσης από τα πιο hot Streetstyle κομμάτια. Χωρίς να ξεχνάμε το Straight Wide σε στυλ vintage, ούτε το ξεφτισμένο Mom Fit, δύο βασικά κομμάτια που συνδυάζονται εύκολα με κάθε look.