fbpixel

Search icon
Search
Fall 2023: Η Carolina Herrera υμνεί τη μαρινιέρα και απογειώνει τη θηλυκότητα
TRENDS & CATWALKS

Fall 2023: Η Carolina Herrera υμνεί τη μαρινιέρα και απογειώνει τη θηλυκότητα

Όλα όσα ξεχωρίζουν και στη New York Fashion Week


Ο Μήνας της Μόδας για την σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023 έχει ξεκινήσει με πρώτο σταθμό, όπως πάντα, τη Νέα Υόρκη. Διάσημοι σχεδιαστές και σημαντικά ονόματα της βιομηχανίας της μόδας έχουν βρεθεί στην άλλη μεριά του Ατλαντικού για να παρουσιάσουν τις καινούριες τους συλλογές αλλά και να δώσουν το «παρών» στο front row των shows. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και άλλα fashion brands, όπως η Carolina Herrera που παρουσίασαν τη new Fall/Winter collection τους ανεξάρτητα, εκτός της NYFW. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όλα όσα έχουμε ξεχωρίσει μέχρι στιγμής!

Carolina Herrera

befunky-collage-40.jpg

Οι σχεδιαστές της Νέας Υόρκης χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σ' αυτούς που αντιμετωπίζουν το σκοτάδι της εποχής με λιτότητα και σ' αυτούς που επιλέγουν να φωτίσουν τις ημέρες με χρώμα. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Wes Gordon της Carolina Herrera βρίσκεται στην πλευρά της χαράς και του χρώματος. «Αυτός ο οίκος υπήρχε και υπάρχει εδώ και τόσο καιρό επειδή υπόσχεται στις γυναίκες που έρχονται  κάτι που τις κάνει να αισθάνονται όμορφες και ευτυχισμένες», δήλωσε ο ίδιος. 

befunky-collage-41.jpg

Το show έλαβε χώρα στο Plaza. Καθώς τα μοντέλα έβγαιναν από τα παρασκήνια, σταμάτησαν πριν κατέβουν μια σκάλα. O Gordon ειδικεύεται στις εισόδους και προηγουμένως είχε πει ότι του αρέσει να αναμειγνύει τις διαφορές μεταξύ ημέρας και νύχτας, πράγμα που σήμαινε ότι ένα κοντό skirt suit ήταν διακοσμημένο με μεγάλους κρυστάλλους, ενώ ένα εφαρμοστό φόρεμα είχε δημιουργηθεί από ποπλίνα σε κίτρινη απόχρωση.

befunky-collage-42.jpg

Στη συλλογή υπήρχαν εξάρσεις με τη μορφή δημιουργιών από τούλι που έτειναν περισσότερο προς το εκκεντρικό παρά προς το φανταχτερό, αλλά κατά τα άλλα ο Gordon ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Ένα πολύχρωμο στράπλες φόρεμα με floral print και μαύρες λωρίδες ήταν εμπνευσμένο από ένα παλιό αποτύπωμα πορσελάνης, ένα μοβ και πράσινο blanc de chine που χρησιμοποιήθηκε για ένα άλλο αισθησιακό μακρύ φόρεμα με ντραπέ, προήλθε από μια ξυλογραφία του 19ου αιώνα που βρήκε. Στην collection κυριάρχησαν οι ρίγες σε διάφορες εκδοχές, το all time classic black & white και οι όγκοι, άλλοτε πιο έντονοι και άλλοτε πιο διακριτικοί, χωρίς όμως να στερούν τίποτα από τη σιλουέτα της γυναίκας που θα τους φορέσει.

Coach

befunky-collage-43.jpg

Στις αίθουσες υποδοχής του Park Avenue Armory πραγματοποιήθηκε αυτήν τη φορά η φθινοπωρινή συλλογή του brand Coach. Περιτριγυρισμένο από τα στρατιωτικά πορτραίτα, τους δραματικούς πολυελαίους και τις πινελιές από σκούρο ξύλο, το σκηνικό άντλησε έμπνευση από την ιστορία του ίδιου του κτιρίου.

Η σιλουέτα των σχεδίων αυτήν τη σεζόν ήταν μακριά και λιτή. Η επίδειξη άνοιξε με ένα μακρύ πλεκτό roll neck dress με ένα μήλο που έφερε στο εσωτερικό του τα αρχικά της Νέας Υόρκης. Οι μάξι φούστες και τα φαρδιά τζιν αλλά και τα cropped όσο και τα oversized outerwear παρουσιάστηκαν από μία σειρά μοντέλων με διαφορετικό στιλ, αλλά πιο tailored κι άλλα πιο street style. Το δέρμα αποτέλεσε βασικό συστατικό της συλλογής και πήραν διάφορες μορφές. Μάλιστα, μερικά έμοιαζαν με κομμάτια που είχαν φορεθεί αρκετά πριν παρουσιαστούν στη σκηνή. Το δέρμα με μπαλώματα -που δημιουργήθηκε από πραγματικά αποκόμματα από το εργοστάσιό τους, ώστε κάθε κομμάτι να είναι διαφορετικό- χρησιμοποιήθηκε με εξαιρετικό αποτέλεσμα σε ένα tailored δερμάτινο μάξι παλτό με μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα των '70s και είχε μια μικρή χρυσή πλακέτα με λογότυπο της παλιάς σχολής στο στήθος.

befunky-collage-44.jpg

Σίγουρα το καφέ και το μαύρο είχαν την τιμητική τους, ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την έντονη παρουσία του denim υφάσματος και φυσικά τα denim on denim looks που παρουσιάστηκαν, εμπνευσμένα από τα '90s που συνεχίζουν να κυριαρχούν. Το new sexy είναι γεγονός και καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Stuart Vevers το παρουσίασε με φορέματα διαφάνειες που αγκάλιαζαν τη σιλουέτα των μοντέλων και mini leather shorts. 

Tory Burch

befunky-collage-45.jpg

Η πλισέ μάλλινη φούστα στην εναρκτήρια εμφάνιση της Tory Burch συγκρατούνταν με μια μεγάλη παραμάνα, τα σατέν φορέματα φορέθηκαν ανάποδα, οι ζώνες κρατούσαν ελάχιστα τα κομμάτια και οι γόβες έφυγαν από την πασαρέλα με σπασμένο τακούνι. Η Burch έπαιζε με την έννοια της τελειότητας. «Ήθελα να αμφισβητήσω την έννοια της παραδοσιακής θηλυκότητας και ομορφιάς και να την διαστρεβλώσω. Δεν νομίζω ότι οι γυναίκες θέλουν κανόνες πια», είπε χαρακτηριστικά η Burch.

befunky-collage-46.jpg

H ίδια η Burch μετά την πανδημία, μιλάει για την Claire McCardell, την Αμερικανίδα πρωτοπόρο της αθλητικής ένδυσης που έδωσε στις γυναίκες το popover φόρεμα πριν από 75 χρόνια, και διοχετεύει την ελευθερία των δικών της πρώτων χρόνων στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1990 με ελαστικά mix-and-match στρώματα. Τα στοιχεία αυτής της συλλογής -κομψά πουλόβερ και midi φούστες, tailored σακάκια, button-downs και straigh leg παντελόνια - θα έμοιαζαν οικεία στην McCardell. Τα outerwears ήταν ιδιαίτερα δυνατά- ένα ναυτικό πανωφόρι με καφέ γιακά από shearling και ένα μάλλινο tweed παλτό ήταν δύο από τα top items.