fbpixel

Search icon
Search
Fall/Winter 2020: Γνωρίστε πρώτες τα trends που θα κυριαρχήσουν τη σεζόν που ακολουθεί
TRENDS & CATWALKS

Fall/Winter 2020: Γνωρίστε πρώτες τα trends που θα κυριαρχήσουν τη σεζόν που ακολουθεί

Οι εξαιρετικές δημιουργίες των σχεδιαστών μας κάνουν να ανυπομονούμε για το φετινό φθινόπωρο


Τα fashion shows για την περίοδο Fall/Winter 2020 έγιναν το Φεβρουάριο, ακριβώς πριν τεθεί σε εφαρμογή το lockdown, το οποίο στη συνέχεια επηρέασε και άλλαξε τη ζωή όλων μας. Από τότε που παρουσιάστηκαν οι συγκεκριμένες collections, όχι μόνο η βιομηχανία της μόδας, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης έχει αντιμετωπίσει τεράστιες προκλήσεις σε πολλούς τομείς. Είναι γεγονός λοιπόν, ότι ακόμα και ο τρόπος που ντυνόμαστε έχει αρχίζει να αλλάζει. 

Παρ’ όλα αυτά, η αγάπη για το στιλ και η συνεχής ανάγκη μας για ενημέρωση σε ό,τι αφορά τις τελευταίες τάσεις της μόδας δε θα σταματήσει ποτέ. Αντιθέτως, πολλάκις αυτή η διαδικασία λειτουργεί θετικά για την ψυχολογία και τη διάθεση μας, διότι μας γεμίζει δημιουργικότητα, «φρέσκιες» ιδέες αλλά και ενασχόληση με κάτι που μας αρέσει πραγματικά.

Τα shows και οι συλλογές των οίκων χωρίστηκαν σε δύο ξεχωριστές κατηγορίες. Από την μία πλευρά ήταν οι φανταστικές, avant-garde δημιουργίες -κατάλληλες για πιο έντονη κοινωνική ζωή κι επίσημες εμφανίσεις και από την άλλη υπήρχε η κατηγορία για μοναδικά ready-to-wear items, τα οποία χαρίζουν διαχρονικότητα και κλασική αισθητική σε κάθε look.

Η λέξη «τάσεις» εδώ και κάποια χρόνια αρχίζει να μεταβάλλεται, καθώς όλοι οι fashion lovers απανταχού είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τον καταναλωτισμό και αναζητούν συνεχώς κομμάτια με γνώμονα τη μακροζωία. Γι' αυτό το λόγο λοιπόν, παρατηρούμε έντονα να μας ακολουθούν πολλά trends από την προηγούμενη σεζόν, εντοπίζοντας μικρές διαφορές σε λεπτομέρειες και διαφορετικό styling, που ωστόσο χαρίζει έναν συνολικό αέρα ανανέωσης.

Ανακαλύψτε πρώτοι τα πιο hot trends που θα κυριαρχήσουν κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών! 

Leather

leather.jpg
Versace, Petar Petrov, Jil Sander

Το δέρμα είναι παντού! Το δέρμα εποχές δεν κοιτά! Το άλλοτε άκρως χειμερινό ύφασμα έκανε αισθητή την παρουσία του και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς πολλές fashionistas δεν κατάφεραν να το αποχωριστούν ούτε κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών ημερών του έτους. Από τις συλλογές για την περίοδο που έρχεται είναι σαφές ότι θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες τάσεις για πολύ καιρό ακόμα. Από τους κλασικούς και διαχρονικούς σχεδιαστές όπως Versace, Fendi και Salvatore Ferragamo μέχρι τους πιο σύγχρονους όπως ο Petar Petrov, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: leather, leather & leather ! Μπορείτε να κινηθείτε στις απλές και σίγουρες επιλογές όπως είναι ένα παντελόνι ή ένα jacket, αλλά φέτος θα συναντήσετε μαλακά δερμάτινα items σε μαύρο, καφέ και Μπορντό, τα οποία θα μπορείτε να φορέσετε από την κορυφή ως τα νύχια. Ξεκινήστε από τώρα να χτίζετε τα δερμάτινα σύνολα σας και επενδύστε σε ευπροσάρμοστα κομμάτια για όλες τις ώρες.

Fringe

fringe.jpg
Bottega Veneta, Burberry, Jil Sander

Τα κρόσσια έκαναν δειλά δειλά την εμφάνιση τους ως microtrend για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 αλλά τους επόμενους μήνες θα βρίσκονται παντού. Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες τάσεις, διότι θα τα συναντήσουμε από τα αξεσουάρ όπως τσάντες μέχρι μακριά παλτό σαν τη βασική λεπτομέρεια που κάνουν τα κομμάτια να ξεχωρίζουν. Τα fringing items μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα αφού παρουσιάστηκαν τόσο στη μινιμαλιστική πλευρά, όπως τα μονόχρωμα φορέματα της Jil Sander αλλά και σε πιο έντονα και πληθωρικά σχέδια όπως το παλτό του ιταλικού οίκου Bottega Veneta. Εάν ανησυχείτε για τον τρόπο που θα τα εντάξετε στις εμφανίσεις σας, θέλουμε να σας καθησυχάσουμε λέγοντας σας, ότι είναι πολύ εύκολο. Το μυστικό είναι να επιλέξετε απλά κομμάτια που θα λειτουργούν συμπληρωματικά χωρίς να «κλέβουν» καθόλου από τη λάμψη τους.

Dress

dress-4.jpg
Brandon Maxwell, Carolina Herrera, Givenchy

Όσο απλό και να είναι το στιλ μιας γυναίκας πάντα χρειάζεται να υπάρχει στη ντουλάπα της ένα πιο φανταχτερό κομμάτι για ιδιαίτερες περιστάσεις ή για τις στιγμές που αναζητάμε μία γρήγορη ανανέωση. Γι αυτό το λόγο τα φορέματα που συναντήσαμε στους διαδρόμους για την περίοδο F/W 2020 μας χάρισαν μια υπέροχη αίσθηση και ανακούφιση. Τα αρχιτεκτονικά κομμάτια των Givenchy και Valentino έμοιαζαν τόσο σύγχρονα και διαχρονικά, συνδυάζοντας εντυπωσιακά χρώματα, διαφανή υφάσματα και πολυτελείς λεπτομέρειες, χαρίζοντας υπέροχο αποτέλεσμα. Μπορεί φέτος να μην έρθετε αντιμέτωπες με μία επίσημη περίσταση αλλά αξίζει να επενδύσετε σ’ ένα τέτοιο κομμάτι, το οποίο θα έχετε για πολλά χρόνια στην κατοχή σας.

Bodycon

bodycon.jpg
Brandon Maxwell, Bottega Veneta, Proenza Schouler

To bodycon επέστρεψε αλλά όχι όπως το γνωρίζαμε και το είχαμε συνηθίσει. Η αλήθεια είναι ότι οι σχεδιαστές έχουν αρχίσει να επαναπροσδιορίζουν τον όρο «sexy». Η χρωματική τους παλέτα περιορίζεται σε μονόχρωμους τόνους και οι σιλουέτες είναι αρκετά διαφορετικές. Στο show του Brandon Maxwell είδαμε μακρυμάνικα φορέματα, τα οποία χάιδευαν απαλά το πάτωμα με το μήκος τους, σε μοντέρνες και minimal γραμμές, ενώ οι Proenza Schoulder και Saint Laurent πήγαν τις δημιουργίες τους ένα βήμα παρακάτω, παρουσιάζοντας δημιουργίες εξ ολοκλήρου από vinyl. Τελικά το στοιχείο που ξεχωρίζει αυτά τα bodycon φορέματα από τους προκατόχους τους είναι ότι αντί να προσελκύουν τα αντρικά βλέμματα, γεμίζουν τις γυναίκες που τα επιλέγουν αυτοπεποίθηση και γοητεία.

Collars

colllars.jpg
Bottega Veneta, Victoria Beckham, Preen by Thornton Pregazzi

Τα κοστούμια θεωρούνται πλέον ένα από τα must κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Τους μήνες που θα ακολουθήσουν το ενδιαφέρον θα στραφεί αλλού, καθώς τα suits θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά, διότι την παράσταση θα «κλέψουν» statement πουκάμισα αλλά και τα αγαπημένα πλέον bib collars. Οι σχεδιαστές παρουσίασαν ο κάθε ένας τη δική του αισθητική και άποψη με την Emilia Wickstead να μας χαρίζει απλά ροζ κολάρα ενώ η Bottega Veneta με τη σειρά της και την Gaia Gerber να κάνει την ανατροπή επιλέγοντας ένα μαύρο, απλό κοστούμι με ένα πράσινο πουκάμισο με έντονες μανσέτες και oversized bib collar.

‘70s Feeling

70s.jpg
Gabriela Hearst, Chloé, Brandon Maxwell

Τα κομμάτια με έντονη επιρροή από τη δεκαετία του 1970 είναι πολύ διαδεδομένα εδώ και αρκετές σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η περίοδος είναι πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές. Ωστόσο αυτή τη σεζόν οι ειδικοί προσπαθούν να εξερευνήσουν και να παρουσιάσουν μία διαφορετική πλευρά. Τα ‘70s στοιχεία τα εντοπίσαμε παντού από τον Saint Laurent μέχρι τη Gabriela Hearst και το The Row αλλά και την εξαιρετική συλλογή της Victoria Beckham. Σας συμβουλεύουμε πριν κάνετε την οποιαδήποτε κίνηση αγοράς αυτών των κομματιών να κάνετε έναν εξονυχιστικό έλεγχο στην ντουλάπα τόσο της μητέρας σας όσο και της γιαγιάς γιατί είμαστε σίγουρες ότι θα ανακαλύψετε θησαυρούς. Επιλέξτε ήρεμα και «καθαρά» χρώματα όπως είναι το καφέ ή το γκρι, τα οποία είναι και ιδιαίτερα ασφαλή.

Sleeves

sleeves.jpg
Max Mara, Jil Sander, Christopher Kane

Ήδη από τις τελευταίες σεζόν τα statement sleeves έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των εμφανίσεων μας. Ωστόσο για τους μήνες που ακολουθούν έχουν πάρει μία διαφορετική διάσταση. Μποέμ στιλ αλλά και έντονες λεπτομέρειες τόσο στα φορέματα όσο και στα παλτό είναι μόνο μερικά απ αυτά που ξεχωρίζουν. Αυτά τα σχέδια υπόσχονται να κερδίσουν μία από τις σημαντικότερες θέσεις στη ντουλάπα σας κι όσο περνάει ο καιρός γίνονται ολοένα και πιο πρακτικά και απαραίτητα στα καθημερινά μας σύνολα. Εάν δεν έχετε αποκτήσει ένα τέτοιο κομμάτι μέχρι τώρα έχει έρθει η στιγμή, ενώ για όλες εσάς που τα δοκιμάζετε εδώ και καιρό, επενδύστε στις πιο μοντέρνες και ανανεωμένες εκδοχές τους.

Κεντρική φωτογραφία: Imaxtree