fbpixel

Search icon
Search
Fall Wardrobe: Tα key-pieces του φθινοπώρου που πρέπει να αποκτήσετε τώρα
TRENDS & CATWALKS

Fall Wardrobe: Tα key-pieces του φθινοπώρου που πρέπει να αποκτήσετε τώρα

Στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos ανακαλύψαμε τα fall staples για κάθε περίσταση


Η μέρα μικραίνει, ο καιρός θα δροσίσει και το φθινόπωρο πλησιάζει! Ήρθε και επισήμως, λοιπόν, η ώρα να οργανώσουμε τα go-to fall outfits μας που θα μας συνοδεύσουν παντού, από το γραφείο, μέχρι τα after work drinks αλλά και τις all-day φθινοπωρινές εξόδους μας. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια ευέλικτη capsule wardrobe που θα κάνει την καθημερινή επιλογή outfit γρήγορη και πάντα αποτελεσματική. Στο επίκεντρο της FW23 συλλογής μας θέτουμε ως προτεραιότητα το αβίαστο στιλ, την ευελιξία αλλά και την υψηλή αισθητική. Η αναζήτηση όλων των παραπάνω με οδήγησε στο πιο οργανωμένο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Mediterranean Cosmos, το οποίο μας συστήνει στις πιο επίκαιρες τάσεις για τα φθινοπωρινά outings, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σε fashion brands.

Ελάτε μαζί μου...

"The work shoe" at Pargiana

image00025.jpeg

Όπως έχουμε διαπιστώσει από την εμφάνισή τους στα catwalks αλλά και στο street style, τα loafers αποτελούν go-to επιλογή φέτος. Σε έρευνα για το ιδανικό ζευγάρι έφτασα στο κατάστημα Pargiana. Κατευθείαν μού τράβηξε την προσοχή αυτό το chunky pair σε μαύρο χρώμα. Αυτή η άκρως ευέλικτη επιλογή είναι σίγουρο πως θα με συνοδέψει παντού, από το γραφείο σε συνδυασμό με suit, αλλά και στις καθημερινές εμφανίσεις με τζιν, ένα top και τη καμπαρντίνα ή το oversized leather jacket μου. Μην ξεχνάτε πως τάση αποτελούν και τα δίχρωμα loafers, που θα βρείτε στη νέα συλλογή της Pargiana!

"The all-around suit" at Attrattivo

image00010.jpeg

Μια must προσθήκη στην γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας είναι το κομψό κοστούμι. Φέτος προτιμάμε τα ανοιχτόχρωμα neutrals που αποτελούν μια εναλλαγή από το κλασικό μαύρο. Γι' αυτό διάλεξα αυτό το multi-tasking κοστούμι από το Attrattivo, που αποτελείται από work pants, σακάκι, πουκάμισο αλλά και ένα vest. Σκοπεύω να φοράω όλο το σετ στα σημαντικά μου meetings, αλλά και το κάθε piece ξεχωριστά - ανάλογα με την περίσταση. 

"The casual set" at Kelly's Shop

image00015.jpeg

Το athleisure συνεχίζει να κυριεύει το street style, και ένα πιο sporty set προσφέρει την άνεση που χρειαζόμαστε, παραμένοντας αβίαστα stylish. Σε αναζήτηση, λοιπόν, του comfy set που θα με συνοδεύει παντού, κατέληξα στο Kelly's Shop - όπου βρήκα αυτό που έψαχνα. Το κάτω μέρος παραπέμπει στο parachute trend που κυριαρχεί και το πάνω σε ένα κομψό αντιανεμικό - που ενδύκνειται για την πρακτικότητά του. Το συνδύασα με μαύρο t-shirt και σαμπό.  

"The gift of chic comfort" at Lacoste

image00022.jpeg

Για ένα χαριτωμένο matching moment, έψαξα ένα εξίσου πρακτικό και στιλάτο σετ για τον σύντροφό μου - και το βρήκα στο Lacoste. Πρόκειται για μια ανανεωμένη εκδοχή της τυπικής φόρμας που μπορεί να τον στηρίξει και σε πιο smart περιστάσεις, διατηρώντας τον cool & comfortable. Αποτελεί, αδιαμφησβήτητα μια ιδανική επιλογή για δώρο!

"The sneakers that go-with-everything" at Sandy.s

image00011.jpeg

Τα sneakers είναι το hero piece που δεν πρέπει να λείπει από καμία φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα. Φέτος, αντί των κλασικών λευκών προτίμησα ένα μαύρο δερμάτινο ζευγάρι, που μπορεί να με συνοδεύσει παντού, από το γραφείο μέχρι τις casual βόλτες μου. Το συγκεκριμένο, από την εταιρία CafèNoir (που είναι διαθέσιμη στο Sandy.s) μου τράβηξε κατευθείαν το ενδιαφέρον λόγω της αναπαυτικής γραμμής του αλλά και τους άπειρους πιθανούς συνδυασμούς του. 

"The classic flannel" at Nautica

image00020.jpeg

Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό fall staple από ένα flannel. Το συγκεκριμένο από το Nautica είναι μια φανταστική επιλογή δώρου για το άλλο σας μισό, αφού η ευελιξία του το καθιστά ως ιδανικό piece για την καθημερινότητα αλλά και τα ταξίδια σας. Φυσικά, μπορείτε να το δανείζεστε και εσείς για να το φοράτε ως πανωφόρι κατά τη διάρκεια του μεταβατικού καιρού, συνδυασμένο με oversized jeans και ένα απλό λευκό tank top από μέσα. 

"The night look" at BSB

image0-1.jpeg

Θεωρώ πως τα βραδινά looks του φθινοπώρου είναι τα πιο δημιουργικά και στιλάτα, καθώς μπορούμε να κάνουμε mix & match items από διαφορετικά seasons. Επέλεξα, λοιπόν, ένα black dress από το BSB με ψηλή λαιμόκοψη τύπου ζιβάγκο, και ένα cut-out στο πλάι. Ενώ το χειμώνα σκοπεύω να το συνδυάζω με ψηλές knee boots, αποφάσισα για την ώρα να τα ταιριάξω με heeled sandals σε silver τόνους. 

"The smart casual" at Oxford Company

image00017.jpeg

Αν ψάχνετε το ιδανικό δώρο για τον σύντροφό σας, το Oxford Company είναι the place to be. Εγώ επέλεξα ένα ευέλικτο και διαχρονικό jacket που θα τον συνοδεύσει σε κάθε smart casual εμφάνιση. Σε συνδυασμό με ένα πουκάμισο ή t-shirt από μέσα, είναι το ιδανικό πανωφόρι για κάθε φθινοπωρινή ανδρική γκαρνταρόμπα. 

"Sushi pit stop" at Mongo

image00006.jpeg

Μετά το shopping spree μου στο Mediterranean Cosmos έκρινα μια στάση στο Mongo απαραίτητη. Επέλεξα μια ποικιλία sushi διότι ήθελα κάτι ελαφρύ, όμως εξίσου λαχταριστό με ένα πιάτο noodles. Oι πεντανόστιμες επιλογές που προσφέρει το μετατρέπουν στο πιο απολαυστικό pit stop of the day. 

Happy shopping time, everyone!

Info: Mediterranean Cosmos, 11ο χλμ εθνικής οδού, Α/Δ Θεσσαλονίκης Ν. Μουδανιών.

Φωτογραφίες: Χριστίνα Δημητριάδου