fbpixel

Search icon
Search
Fall outwears: 4+1 must layers για την πιο ιδιαίτερη εποχή
THE LOOK

Fall outwears: 4+1 must layers για την πιο ιδιαίτερη εποχή

Τα κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από την γκαρνταρόμπα σας για ευέλικτες εμφανίσεις


Αν και το φθινόπωρο είναι μία πολύ όμορφη και ήρεμη εποχή, για πολλές από εμάς και τις γκαρνταρόμπες μας ίσως αποτελεί μία από τις πιο δύσκολες περιόδους. Η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια των τριών αυτών μηνών ακούγεται πολλές φορές η φράση «δεν έχω τι να βάλω». Οι έντονες και πολλές μεταβολές της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, μας μπερδεύουν και μας οδηγούν συχνά σε λάθος στιλιστικές επιλογές.

Είναι γεγονός ότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακριβώς τις καιρικές συνθήκες και να επιλέγουμε καθημερινά κομμάτια to the point, αλλά υπάρχουν κάποια σχέδια που θα μας βοηθήσουν, πάντα με τους «σωστούς» συνδυασμούς, να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα σύνολα γι' αυτήν την εποχή. Το layering είναι ένα σημαντικό κομμάτι στον χώρο της μόδας, αλλά δε χρειάζεται να αποτελείται από 10 items για να είναι πετυχημένο.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα 5 βασικά outwears γι' αυτήν την περίοδο για όλες τις ώρες, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τα συνδυάσετε για τα απόλυτα φθινοπωρινά σύνολα!

Coat blazer

layering-3.jpg
Image source: @fashionista

Θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες τάσεις αυτής της σεζόν. Τα σακάκια ούτως ή άλλως είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η διαφορά τους με το coat blazer είναι ότι έχει κατασκευαστεί από πιο χοντρό ύφασμα. Σκεφτείτε ότι είναι κάτι ανάμεσα σε blazer και παλτό, ακριβώς όπως το όνομά του. Είναι μία ιδανική επιλογή για τις λίγο πιο δροσερές μέρες. Επιλέξτε να το συνδυάσετε μ’ ένα loose pant, ankle chunky boots ή loafers, ένα light knitwear ακόμα και cardigan.

Denim jacket

layering-1.jpg
Image source: @elle

Μία από τις πιο διαχρονικές επιλογές τόσο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου όσο και της άνοιξης. Εκτός από την απαραίτητη θερμοκρασία, χαρίζει και ιδιαίτερο στιλ. Η έντονη παρουσία του στον κόσμο του street style τις τελευταίες σεζόν έχει φέρει στο προσκήνιο πλήθος επιλογών σε χρώματα, γραμμές και κοψίματα. Είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για τις πρωινές ή απογευματινές σας βόλτες. Ταιριάξτε το μ’ ένα printed button up shirt και μία midi skirt, ακόμα και σε τζιν. Όσον αφορά τα υποδήματα, προτιμήστε τα high heels. Οι oversized γραμμές του είναι must. Το ιδανικό κομμάτι για να εφαρμόσετε την απόλυτη denim on denim τάση.

Leather jacket

layering-5.jpg
Image source: @streetstylestars

Εδώ και αρκετό καιρό γνωρίζουμε ότι τα δερμάτινα σχέδια θα είναι must για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, καθώς οι επιδείξεις γι' αυτήν τη σεζόν, είχαν απογειώσει το ύφασμα σε όλες τους τις εκδοχές. Ο μήνας της μόδας που τελείωσε λίγες μέρες πριν, μας απέδειξε με φανταστικό τρόπο τη δυναμική που έχουν τα leather items. Η περίοδος που διανύουμε είναι η κατάλληλη εποχή για τα δερμάτινα outwears, τα οποία έχουν εμφανιστεί σε υπέροχα designs. Εμείς αποφασίσαμε ότι θα ξεφύγουμε από το κλασικό μαύρο και θα κινηθούμε σε καφέ ή μπορντό επιλογές. Για casual looks, συνδυάστε τα μ’ ένα statement top, denim pants και it sneakers. Αν ανήκετε στους τολμηρούς, πειραματιστείτε μ΄ ένα total leather outfit.

Shirt jacket

layering-4.jpg
Image source: @whowhatwear

Ίσως αποτελεί την αγαπημένη μας επιλογή. Αν είστε λάτρεις του street style και θέλετε να ακολουθείτε τους κανόνες του κατά γράμμα, τότε πρέπει να το δοκιμάσετε χωρίς δεύτερη σκέψη. Το κλασικό και διαχρονικό αυτό κομμάτι κάνει την εμφάνισή του σε μία πιο μοντέρνα εκδοχή και «αναλαμβάνει» τον ρόλο του outwear. Θα το συναντήσετε κυρίως σε λίγο πιο φαρδιές γραμμές, σε μονοχρωμίες αλλά και μοτίβα. Οι ζωηρές αποχρώσεις κυριαρχούν και είναι το κεντρικό item ενός συνόλου. Όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν συμπληρωματικά, γι' αυτό και είναι πιο ήρεμα. Λατρεύουμε τα έντονα χρώματα όπως το πορτοκαλί, το μοβ ή το μπλε και φυσικά προτιμάμε το κοτλέ ύφασμα. Ένα must κομμάτι αν θέλετε να παρουσιάσετε statement looks.

Boyfriend cardigan

layering-2.jpg

Για σύντομες εξορμήσεις ή για πιο «χαλαρές» μέρες, που δεν έχετε υποχρεώσεις, δεν μπορεί να λείπει από το σύνολό σας ένα boyfriend cardigan. Χαρίζει άνεση, πρακτικότητα, ζέστη κι ευελιξία. Μπορεί να πάρει τον χαρακτήρα που εσείς επιθυμείτε ανάλογα με το πώς θα επιλέξετε να το συνδυάσετε, αλλά μοιάζει υπέροχο με leggings. Για cool outfits προτιμήστε να το ταιριάξετε μ’ ένα t-shirt, το καθημερινό σας τζιν και αθλητικά παπούτσια. Κάντε τη διαφορά, προσθέτοντας μία it bag σε έντονα χρώματα.