fbpixel

Search icon
Search
Fall Decor: Το Pinterest αποκάλυψε τις κορυφαίες φθινοπωρινές τάσεις στο design
INTERIORS

Fall Decor: Το Pinterest αποκάλυψε τις κορυφαίες φθινοπωρινές τάσεις στο design

Τα trends που θα δημιουργήσουν ζεστή ατμόσφαιρα στους χώρους σας


Κάθε χρόνο, το Pinterest -πιστό στο «ραντεβού» του, αποκαλύπτει τις εποχιακές τάσεις που αντικατοπτρίζουν τι αναζητούν οι χρήστες στην πλατφόρμα - ένας σίγουρος τρόπος πρόβλεψης για το τι θα είναι hot τους επόμενους μήνες. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που όλοι ανατρέχουμε εκεί όταν αναζητούμε έμπνευση για τη διακόσμησή μας -και όχι μόνο-, αντλώντας ιδέες για το τέλειο σκηνικό στην κατοικία μας.

Ας δούμε παρακάτω τα κορυφαία design trends σύμφωνα με την έρευνα του Pinterest...

Harmonious Japanese Style

3a532c25-03ea-4e16-b7c9-602c40727130.jpg
Photo: Lord Decor

Σύμφωνα με τα δεδομένα αναζήτησης του Pinterest, ο όρος "zen house" αυξήθηκε κατά 405% τη χρονική περίοδο μεταξύ Ιουνίου 2023 και Ιουνίου 2024. Ειδικότερα, οι users φαίνεται να γοητεύονται από την ιαπωνική αισθητική - σε κατηγορίες που εκτείνονται -πέρα από την εσωτερική διακόσμηση- και στη μαγειρική, τη μόδα, το μακιγιάζ και όχι μόνο. Η vintage ιαπωνική τέχνη, οι κήποι και η διαρρύθμιση των δωματίων που ενισχύουν την ηρεμία είναι ό,τι πιο in αυτήν τη στιγμή στον χώρο του design. Όσο για τα χρώματα, διατηρούν μια γήινη αισθητική, είναι ζεστά και ουδέτερα.


Zen Bathrooms

relaxing-zen-bathroom-design.jpg
Photo: Decorilla

Αντλώντας και πάλι έμπνευση από το japanese στιλ, το Pinterest αναφέρει ότι ο όρος "zen bathroom" αυξήθηκε το τελευταίο διάστημα κατά 200%. Η ιαπωνική αισθητική του zan αφορά στις καθαρές γραμμές, την ελάχιστη διακόσμηση και τα φυσικά υλικά. Το ξύλο και το σκυρόδεμα είναι τα υλικά που πρωταγωνιστούν, σε περίπτωση που θέλετε να ακολουθήσετε αυτό το trend. Για extra διάσταση, απαραίτητη προσθήκη είναι οι καθρέφτες. Και φυσικά, τα φυτά δεν πρέπει να λείπουν - γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στη διακόσμηση ακόμα και του μπάνιου.


Dreamy Floral Decor

blue-living-rooms-hbx110114redd03-copy-1652815959.jpg
Photo: House Beautiful

Εδώ, έχουμε να κάνουμε με μια τάση που στην πραγματικότητα είναι απόλυτα διαχρονική, αλλά ειδικά φέτος έχει την τιμητική της. Τα floral μοτίβα στη διακόσμηση είναι must και η παρουσία τους σε έναν χώρο δημιουργούν μια ρομαντική αίσθηση, με έμπνευση από vintage κατοικίες. Για να κάνετε, όμως, τη διαφορά τολμήστε να συνδυάσετε τα λουλούδια με άλλα patterns, όπως είναι οι ρίγες και τα γεωμετρικά σχέδιο. Έτσι, θα δημιουργήσετε ένα αναπάντεχο, super updated σκηνικό.


Green Home Decor

46210a8ec6b0ea08fc9d2d68f2f3444f.png
Photo: Pinterest

Το πράσινο χρώμα στη διακόσμηση έκανε πραγματικά θραύση αυτήν τη σεζόν στο Pinterest. Το βλέπουμε να κυριαρχεί από τους τοίχους μέχρι τα έπιπλα και τα διακοσμητικά, και αυτό γιατί μας βοηθά να έρθουμε πιο κοντά στα στοιχεία της φύσης. Πρόκειται, μάλιστα, για ένα χρώμα που μας ωθεί στη δημιουργικότητα και μειώνει αποδεδειγμένα το άγχος, κάτι που το κάνει ακόμα πιο δημοφιλές για τη διακόσμηση του σπιτιού μας.


Cozy sunrooms

6450ec5038453a7696cb3482b630fc5c.jpg
Photo: Pinterest

Τα sunrooms έχουν επανέλθει δυναμικά στον χώρο του design, ξετρελαίνοντας όσους λατρεύουν τα παριζιάνικα διαμερίσματα που πλημμυρίζουν με φως. Το φθινόπωρο, άλλωστε, είναι η ιδανική εποχή για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο σκηνικό σε έναν κλειστό χώρο που εξακολουθεί να αφήνει το φως του ήλιου να μπαίνει μέσα. Χρησιμοποιήστε μαξιλάρες, χαλιά και κουρτίνες για ένα ακόμα πιο cozy περιβάλλον, στο οποίο θα θέλετε να βρίσκεστε συνεχώς.