fbpixel

Search icon
Search
Μια ultra modern κατοικία στο Manhattan μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από το Pinterest
INTERIORS

Μια ultra modern κατοικία στο Manhattan μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από το Pinterest

Εμπνευστείτε από το απίθανο εσωτερικό του


Το αρχιτεκτονικό γραφείο Studio DB φημίζεται για τις υπέροχες σχεδιαστικές δουλειές της ανά τον κόσμο και ο λόγος δεν είναι άλλος από τη μοναδική αισθητική που το διακρίνει. Έχει να κάνει το προσωπικό του στιλ κοινώς αποδεκτό, χαρίζοντας μια άλλη οπτική στην έννοια της υψηλής αισθητικής. Οι κατοικίες που φέρουν την υπογραφή του, είναι η μία καλύτερη από την άλλη, με τον ίδιο να συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα μέσα από τα έργα του.

Στο πρόσφατο παρελθόν, οι αρχιτέκτονες του γραφείου βρέθηκαν στο Manhattan, εκεί όπου ένα διαμέρισμα χτισμένο τη δεκαετία του '80 πήρε νέα «ζωή» και, πλέον, ξεχωρίζει για τον ακαταμάχητα μοντέρνο χαρακτήρα και την υψηλή αισθητική που αποπνέει σε κάθε γωνιά του.

Step inside!
studiodb-manhattan-apartment-2-650b2fe6f18c0.jpg


Ένα mini house tour είναι αρκετό για να γίνει αντιληπτό το πόσο μοναδικά έχουν αποτυπωθεί τα elegant στοιχεία ακόμα και στην παραμικρή γωνία. Έχουμε να κάνουμε με ένα συνονθύλευμα από κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα details, τα οποία έχουν «δέσει» συγκλονιστικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα ονειρικό, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.

Παρατηρούμε ένα mix από ενδιαφέρουσες, bold αποχρώσεις που ισορροπούν φανταστικά με ουδέτερους τόνους συνθέτουν όλο το home σκηνικό, το οποίο βγάζει μια νοσταλγική αίσθηση. Ίσως αυτό να οφείλεται στις κλασικές γραμμές βάσει των οποίων έχει διαμορφωθεί το σπίτι, χωρίς παρόλα αυτά να χάνει τη σύγχρονη ματιά.

Στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης, αυτό το διαμέρισμα προσεγγίζει τον μινιμαλισμό με τον πιο σύγχρονο και καλλιτεχνικό τρόπο, με την άσπρη παλέτα, την κυβιστική γεωμετρία και τους λιτούς εσωτερικούς χώρους να πρωταγωνιστούν και να λειτουργούν ως καμβάς. Αυτό που κάνει το έργο να ξεχωρίζει από τα πολυάριθμα αρχιτεκτονικά παραδείγματα του σύγχρονου μινιμαλισμού είναι η γλυπτική αίσθηση της γεωμετρικής αφαίρεσης που διαποτίζει το σπίτι.

studiodb-manhattan-apartment-5-650b2fe759910.jpg


Πέρα από την πρωταγωνιστική ύπαρξη του ξύλου, παρατηρούμε ότι το μάρμαρο έρχεται στο design του σπιτιού για να χαρίσει πολυτελή διάσταση και, παράλληλα, διαχρονικό χαρακτήρα. Το βλέπουμε να κυριαρχεί τόσο στη high-design-approved όσο και στα γεμάτα φως μπάνια. Σε ό,τι αφορά στα υπνοδωμάτια και το guest bedroom, η παλέτα των γήινων αποχρώσεων έχει κι εδώ την τιμητική της, κι εμείς δε χορταίνουμε να θαυμάζουμε τον γοητευτικό συνδυασμό του μπεζ, του λευκού, του καφέ και του μαύρου.

Το λευκό πρωταγωνιστεί στους περισσότερους χώρους και αυτό προσδίδει στην κατοικία clean χαρακτήρα που μας εμπνέει. Η λειτουργικότητα είναι, επίσης, ένα από τα στοιχεία που κυριαρχούν, διευκολύνοντας στο έπακρο την καθημερινότητα των ιδιοκτητών.

Στο μεταξύ, τα ιδιαίτερα indoor plants έχουν εξασφαλίσει μοναδική διάσταση σε πολλές από τις γωνίες του διαμερίσματος, προσδίδοντας μια νότα χρώματος και φρεσκάδας. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο έχουν συνδυαστεί τα στιλ μεταξύ τους, τα χρώματα αλλά και τα υλικά κατασκευής, δημιουργώντας ένα τελικό αποτέλεσμα που ξεχωρίζει για την αρμονία και την cozy αίσθηση που αποπνέει.

studiodb-manhattan-apartment-3-650b2fe76baf2.jpg


Η όλη ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα χάρη σε μικρές προσθήκες που έκαναν update στο όλο αποτέλεσμα, δίνοντάς του χρώμα και «ζωή». Μεταξύ αυτών, είναι τα έργα τέχνης που έχουν πάρει τη θέση τους σε διάφορες επιφάνειες μέσα στο σπίτι. Ένα τρανό παράδειγμα για το πώς ο μοντερνισμός μπορεί να αποτυπωθεί φανταστικά χρησιμοποιώντας επιλογές κλασικές ως προς τη διακόσμηση.

Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Matthew Williams, Elle Decor