fbpixel

Search icon
Search
Face Masks: Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε για τις μάσκες προσώπου
BEAUTY

Face Masks: Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε για τις μάσκες προσώπου

και ποια να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας


Σκεφτείτε τα καθημερινά καθαριστικά, τους ορούς, τις ενυδατικές κρέμες και τα αντηλιακά σας ως τα θεμέλια της ρουτίνας φροντίδας του δέρματός σας. Μόλις αποκτήσετε αυτή τη ρουτίνα, ήρθε η ώρα να δώσετε ένα extra pampering effect, μέσω από τις μάσκες προσώπου.

Μπορεί όλες μας να λατρεύουμε ένα spa day at home, όμως το πρόβλημα είναι πως δε συνειδητοποιούμε  ότι η μάσκα προσώπου πρέπει να είναι εξίσου εξατομικευμένη με την υπόλοιπη φροντίδα του δέρματός σας.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα πάντα σχετικά με τις μάσκες προσώπου

Τα βασικά facts των face masks

Οι μάσκες προσώπου είναι σχεδιασμένες για να αποτελούν μια ειδική περιποίηση για το δέρμα σας, που χρησιμοποιείται περιστασιακά. Κάποιες είναι γρήγορες και ξεπλένονται, ενώ άλλες λειτουργούν μαγικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Υπάρχει ένα ολόκληρο φάσμα επιλογών που ανταποκρίνονται σε διάφορες δερματικές ανησυχίες.

Πέρα από τα προφανή οφέλη της φροντίδας του δέρματος, υπάρχει ένας κρυφός λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι αγαπούν αυτό το βήμα: η χαλάρωση. Όπως και να έχει, μια στιγμή με μάσκα μπορεί να απογειώσει το παιχνίδι της αυτοφροντίδας σας, αφήνοντας την επιδερμίδα σας να σας ευχαριστεί και δίνοντάς σας έναν ακόμη λόγο να διατηρήσετε αυτή την τελετουργία στη ρουτίνα σας.

shutterstock-2278414345.jpg

Κοινές παρανοήσεις

-Όλες οι DIY μάσκες είναι ασφαλείς: Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στο δέρμα κάθε φαγώσιμο στοιχείο που έχετε στη διάθεσή σας. Αποφύγετε πράγματα όπως ο χυμός λεμονιού, η οδοντόκρεμα και τα ωμά αυγά, καθώς μπορεί να είναι ερεθιστικά και να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα από τα οφέλη που μπορεί να προσφέρουν.

-Υπερβολική χρήση απολεπιστικών: Αυτό σημαίνει ότι η υπόλοιπη ρουτίνα σας θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από απολεπιστικά. Αν το παρακάνετε, κινδυνεύετε να προκαλέσετε βλάβη του δερματικού φραγμού.

-Ημερομηνία λήξης: Εάν δεν χρησιμοποιείτε τη μάσκα προσώπου σας περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα περίπου, μπορεί να λήξει πριν τελειώσει. Ένα προϊόν που έχει λήξει θα είναι λιγότερο αποτελεσματικό και θα μπορούσε ακόμη και να προκαλέσει ερεθισμό, οπότε να το έχετε κατά νου. 

-Δεν κάνετε patch-testing: Ειδικά αν το δέρμα σας έχει τάση στις αλλεργικές αντιδράσεις. Ιδανικά θα πρέπει πάντα  να δοκιμάζετε τη μάσκα (ίσως πίσω από το αυτί σας) για να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί.

shutterstock-1386518837.jpg

Τα διαφορετικά είδη μασκών

1. Clay masks

Οι μάσκες αργίλου διχάζουν ιδιαίτερα τους ειδικούς της ομορφιάς. Συνήθως, αυτές φτιάχνονται από άργιλο κανολίνης ή μπεντονίτη και περιλαμβάνουν επίσης ενυδατικά συστατικά όπως έλαια για να αντισταθμίσουν τις πιθανές ξηραντικές επιδράσεις. Οι μάσκες με άργιλο έχουν τα πλεονεκτήματά τους, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί αν έχετε να κάνετε με ξηρό δέρμα. Ακόμα και αν είστε από την πιο λιπαρή πλευρά, δώστε προσοχή στις οδηγίες του προϊόντος. Μόλις η μάσκα στεγνώσει ή αρχίσει να σφίγγει, ήρθε η ώρα να την ξεπλύνετε.

2. Hydrating masks

Η κατηγορία "ενυδάτωση" είναι αρκετά ευρεία και οι μάσκες αυτές μπορεί να έχουν πολλές μορφές. Σε γενικές γραμμές, μια ενυδατική μάσκα θα περιλαμβάνει συστατικά που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν plump την επιδερμίδα, όπως: υαλουρονικό οξύ, ceramides, peptides, βοτανικά έλαια, φυτικά βουτυρά.

3. Exfoliating masks

Μια μάσκα απολέπισης είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται - μια θεραπεία που χρησιμοποιείται για την απολέπιση του δέρματος, αφήνοντας την επιδερμίδα σας φρέσκια και φωτεινή. Ωστόσο, διαφορετικά συστατικά είναι κατάλληλα για διαφορετικές ανησυχίες, οπότε σαρώστε την παρακάτω λίστα για να βρείτε τα πιο συμβατά απολεπιστικά: 

-Ένζυμα: ιδανικά για ευαίσθητους τύπους δέρματος.

-AHAs: παρέχουν ελαφρώς ισχυρότερη απολέπιση από ό,τι τα ένζυμα, αλλά εξακολουθούν να είναι ασφαλή και απαλά για το ευαίσθητο δέρμα.

-BHAs: είναι μια εξαιρετική επιλογή για λιπαρό και επιρρεπές στην ακμή δέρμα, καθώς διεισδύουν βαθύτερα στους πόρους. Το κύριο BHA που χρησιμοποιείται στην περιποίηση του δέρματος είναι το σαλικυλικό οξύ, ένα γνωστό συστατικό-ήρωας της ακμής.