fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Face Icing: Ποια είναι η καινούρια τεχνική που έχει γίνει viral στο Instagram;

Γνωρίστε το hot skincare trend & αγαπήστε το δέρμα σας ξανά


Face Icing: Ποια είναι η καινούρια τεχνική που έχει γίνει viral στο Instagram;

Πηγαίνοντας αρκετά πίσω στο παρελθόν, μεγάλα αστέρια του Χόλυγουντ, συμπεριλαμβανομένης της Marilyn Monroe, ξεκινούσαν τη μέρα τους με ένα δροσιστικό λουτρό προσώπου μέσα σε ένα μπολ γεμάτο με παγάκια. Τη δεκαετία του 1990, το top model Linda Evangelista μοιράστηκε το pre-shootings tip της, σύμφωνα με το οποίο έτριβε απαλά την under-eye περιοχή με ένα παγάκι εξηγώντας πως έτσι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και περιορίζει τους έντονους μαύρους κύκλους. 

Πιο πρόσφατα, η κρυοθεραπεία (γνωστή και ως ψυχρή θεραπεία) βρίσκεται στο μενού κάθε high end σπα ή ινστιτούτου αισθητικής σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Με λίγα λόγια, το face icing, όπως πολλοί δερματολόγοι και αισθητικοί αποκαλούν, ήρθε για να μείνει, όχι μόνο στα viral trends του Instagram, αλλά και στις ρουτίνες περιποίησής μας. 

w600-q65.jpeg

Τι είναι

Η τεχνική του face icing είναι τόσο απλή που χρειάζεται μόνο ένα υλικό, που όλοι διαθέτουμε στο σπίτι μας, τα παγάκια, και μπορεί να γίνει οποτεδήποτε επιθυμούμε. Ωστόσο, πολλοί δερματολόγοι του εξωτερικού συστήνουν να εφαρμόζετε την τεχνική κατά τις πρωινές ώρες, όπου η περιοχή κάτω από τα μάτια χρειάζεται μια έξτρα τόνωση. Μην το κάνετε, όμως, σε καθημερινή βάση, γιατί μπορεί να ερεθίσετε την επιδερμίδα σας. 

Πώς γίνεται; Παίρνετε ένα σχετικά μεγάλο παγάκι ή δύο μικρά και τρίβετε με απαλές κινήσεις το σημείο κάτω από τα μάτια, όπου παρατηρείτε πρήξιμο ή έντονο πρόβλημα με τους μαύρους κύκλους. Καλό είναι να μην επιμείνετε για αρκετή ώρα στην περιοχή, 5 λεπτά κάτω από κάθε μάτι αρκούν. Μάλιστα, εάν έχετε hangover η εάν έχετε ξενυχτίσει δουλεύοντας, το face icing είναι η ιδανική τεχνική για εσάς. 

Τα οφέλη

Με το face icing μπορείτε να μειώσετε τις φλεγμονές στο πρόσωπο, καθώς και το πρήξιμο. Το κρύο συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και το σώμα αντιδρά στη συνέχεια στέλνοντας αίμα στην περιοχή. Βοηθά, επίσης, στην επιφανειακή σύσφιγξη του δέρματος. 

Editor's tips: Ο ιδανικός τρόπος να εφαρμόσετε το face icing είναι να καθαρίσετε αρχικά το πρόσωπό σας, έπειτα να κάνετε στο πρόσωπο με το serum σας και μετά να πάρετε ένα παγάκι και να κάνετε μασάζ στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Αυτό κάνει το δέρμα να συστέλλεται, ώστε οι πόροι να «αρπάξουν» το προϊόν και να το βοηθήσουν να απορροφηθεί καλύτερα. 

Τι να προσέξετε

Ενώ μπορεί να σας δώσει μια πιο σφριγηλή υφή του δέρματος, μικρότερους πόρους και πιο λαμπερή επιδερμίδα, εάν κάνετε λάθος με το face icing μπορεί να κάνετε το δέρμα σας να μοιάζει «παγωμένο» και να το αισθάνεστε πιο ξηρό και κατ' επέκταση αφυδατωμένο. Δεν είναι για κάθε τύπο δέρματος. Ειδικά εάν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη ή εάν έχετε ακμή. 

Επίσης, το face icing -σε αντίθεση με ένα υπέροχο serum, καθαριστικό ή πήλινγκ- δεν είναι απαραίτητο μέρος κάθε θεραπευτικής αγωγής. Εάν δηλαδή το δέρμα σας δεν μπορεί να ανεχθεί κάτι κρύο από την κατάψυξη, τότε δοκιμάστε κάτι δροσερό από το ψυγείο, όπως για παράδειγμα ένα κρύο κουτάλι. 

Τέλος, εάν δεν αντέχετε το τόσο κρύο στα μάτια σας, τυλίξτε το παγάκι με γάζα ή με ένα muslin/cleansing cloth ή και με το μαντηλάκι που έχετε για τον καθαρισμό των γυαλιών οράσεως ή των γυαλιών ηλίου σας. Στη συνέχεια τρέξτε το παγάκι πάνω από το πρόσωπο. Με αυτόν τον τρόπο παίρνετε το κρύο χωρίς το πάγωμα. 

94cd8f0520ac5ddbf99fdebcb22d96b4afe52790acef42d14bbf5cdb54ce96b6.jpg


Οι εναλλακτικές λύσεις

Εκτός από τα κλασικά παγάκια με νερό, όμως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές άλλες κι εξίσου έξυπνες και αποτελεσματικές εναλλακτικές. Οι παγωμένοι κύβοι γάλακτος είναι επίσης ένα μεγάλο trend στο Instagram (το γάλα είναι χαλαρωτικό και καταπραϋντικό για το δέρμα, ειδικά μετά από μια μέρα στον ήλιο), ενώ τα παγάκια με τσάι από βότανα είναι μια καλή επιλογή (ρίξτε το τσάι σε παγοθήκες και παγώστε τες ως συνήθως). 

Το πράσινο τσάι, ακόμη, είναι αντιβακτηριδιακό και το τσάι χαμομήλι ηρεμεί το δέρμα -πολλοί δερματολόγοι του εξωτερικού, μάλιστα, προτείνουν παγάκια από τσάι πικραλίδας για μείωση του πρηξίματος. Τέλος, τα παγάκια από aloe vera είναι πολύ ενυδατικά. 

1

New entry

Fresh Start Cleansing Balm, Goodin, Hondos Center Buy me

2

Love them

Double Sided Face Cloths, Pestle & Mortar, In Beauty Pharma Buy me

3

Hot right now

Eye Express Radiance Ice Cubes x 6, Anne Semonin, Net-a-porter Buy me

4

Must-have

365 Skin Repair Youth Renewal Serum, Lancaster, Sephora Buy me

5

Περισσότερο κολλαγόνο

Beauty revealing serum, Τόνωση & Αναζωογόνηση, Darphin, Scarlet Beauty Buy me