fbpixel

Search icon
Search
Extra-chic eateries: Αυτά είναι τα 6+1 top new restaurants στον κόσμο
TASTE

Extra-chic eateries: Αυτά είναι τα 6+1 top new restaurants στον κόσμο

Το οversized εστιατόρια είναι πιο hot από ποτέ κι αποτελούν must-visit για όσους ταξιδεύουν


Έχοντας κάνει μία μεγάλη παύση, στο ξεκίνημα της πανδημίας, πλέον όλος ο πλανήτης έχει επιστρέψει στους κανονικούς του ρυθμούς. Η αλήθεια είναι, πως όλο αυτό το διάστημα, είδαμε τις ζωές μας να αλλάζουν σημαντικά, ωστόσο, για αρκετoύς ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για ένα νέο, fresh ξεκίνημα με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Γι' αυτό και δεν είναι τυχαίο, ότι το τελευταίο διάστημα έκαναν opening μερικά από τα πιο ιδιαίτερα restaurants του κόσμου, που αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς λόγους. Εμείς, ξεχωρίσαμε τα extra-chic, oversized εστιατόρια, που μπορούν να φιλοξενήσουν έναν σημαντικό αριθμό επισκεπτών και φυσικά, πρέπει να τα γνωρίσουν από κοντά οι travel-lovers.

Eτοιμάστε τη δική σας must-visit list!

Ci Siamo

image-1.jpeg

To Ci Siamo βρίσκεται στο λαμπερό και κοσμοπολίτικο, Manhattan κι αποτελεί το νέο hot spot, που θέλουν να επισκεφτούν όλοι! Το menu μεταφέρει τους guests στην Ιταλία και φέρει την υπογραφή της γνωστής chef, Hillary Sterling. Μπαίνοντας στο εστιατόριο, συναντά κανείς μία εντυπωσιακή open kitchen, ενώ στο main dining room δεσπόζει ένας τεράστιος φούρνος με ξύλα. Εναλλακτικά, υπάρχει η επιλογή της outdoor dining terrace, όπου μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο σας μπροστά σε μία μαγευτική θέα και για όσους θέλουν να βιώσουν την απόλυτη εμπειρία απόλαυσης, υπάρχει και το private dining room, με θέα στο Empire State Building. Ο πασίγνωστος, interior designer, Matthew Goodrich έχει επιμεληθεί ακόμη και την πιο μικρή λεπτομέρεια στο συγκεκριμένο restaurant, που ξεχωρίζει για τον modern yet warm χαρακτήρα του.

Α Restaurant

a-restaurant-004-1-1.jpeg

Στο Tel Aviv, το A Restaurant, που φέρει την υπογραφή του chef, Yuval Ben-Neriah ξεχωρίζει για το minimalist design του και τις πλούσιες, ιαπωνικές γεύσεις. Οι light warm gray τόνοι που κυριαρχούν στο εστιατόριο, σε συνδυασμό με τα aquamarine green στοιχεία και τα μεγάλα τραπέζια με τις earthy wood chairs, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό, που δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς σε άλλο μέρος του κόσμου. Επίσης, στο χώρο δεσπόζει και μία μεγάλη βιβλιοθήκη, που μαγνητίζει τα βλέμματα, με τους guests να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το γεύμα τους, σε ένα ειδυλλιακό μέρος, όπου κυριαρχούν τα cozy vibes.

La Grande Boucherie

0s7a5054-1.jpeg

Το La Grande Boucherie που βρίσκεται στην περιοχή Midtown Manhattan, Ν.Υ., αποτελεί talk of the town για όσους αγαπούν τη γαλλική κουζίνα και θέλουν να κάνουν ένα απολαυστικό ταξίδι στην αγαπημένη, Belle Epoque και στο Παρίσι. Το συγκεκριμένο εστιατόριο, έχει σχεδιαστεί από τον Emil Stefkov, σε συνεργασία με τον γνωστό designer, Julien Legeard. Σε κάθε έναν από τους ορόφους του, ξεχωρίζουν τα εντυπωσιακά μαρμάρινα μωσαϊκά, ενώ τα βλέμματα μαγνητίζουν οι oversized πολυέλαιοι. Το La Grande Boucherie αποτελείται από δύο διαφορετικές dining areas, η μία πιο casual κι η άλλη πιο formal κι η επιλογή ανήκει αποκλειστικά στους guests.

HaSalon

interior-1.jpeg

To HaSalon βρίσκεται στην Midtown West της Νέας Υόρκης και σερβίρει Israeli cuisine, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 182 ανθρώπους. Όπως τα άλλα μέλη του ομίλου στο Tel Aviv και στο Miami, τo ολοκαίνουργιο HaSalon, επιμελήθηκε ο art director, Jacob Turjeman, ο οποίος ήθελε από την πρώτη στιγμή, να μοιάζει το εστιατόριο με movie set και το κατάφερε! Πολλά από τα αντικείμενα, τα έπιπλα και τα decorative pieces που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της τεράστιας σάλας του, προέρχονται από vintage markets και stores και το κάθε ένα από τα αυτά, διηγείται τη δική του ιστορία.

Hawksmoor

nyc-interior.jpeg

Το steakhouse Hawksmoor έχει καταφέρει ήδη να κερδίσει μία θέση στην καρδιά όσων των το επισκέφτηκαν έστω και μία φορά κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο! Στο συγκεκριμένο restaurant, ξεχωρίζει το τεράστιο, dining room και το bar, που από μόνο του μπορεί να φιλοξενήσει 50 άτομα. Βρίσκεται στο United Charities Building στο Gramercy Park στη Νέα Υόρκη και σήμα κατατεθέν του αποτελούν οι ατελείωτες, γυάλινες επιφάνειες, το εντυπωσιακό μωσαϊκό και τα μεγάλα τραπέζια.

Mimosa

210920-tabaste-delaye-mimosa-0234-hd-v3.jpeg

Το restaurant, Mimosa βρίσκεται στο Hotel de la Marine στο Παρίσι, με τον chef, Jean-François Piège να έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο menu γεμάτο πλούσιες γεύσεις, που ταξιδεύουν τους guests σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Η πασίγνωστη αρχιτέκτονας, Dorothée Delahaye έχει επιλέξει μία σειρά από μοναδικά pieces, που μπορεί να μοιάζουν αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους, ωστόσο, συνδυάζονται άψογα και το τελικό αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό. Οι oversized chandeliers και το extra large δέντρο στη μέση του dining room, αποτελούν τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Ling Ling

211100-llmc-architecture9.jpeg

Το Tao Group Hospitality είναι γνωστό, για τα club-like restaurants που διατηρεί σε πολλά σημεία του κόσμου και πρόσφατα, προστέθηκε ένα ακόμη στη σχετική λίστα. Το Ling Ling βρίσκεται στην Mexico City και -μεταξύ άλλων- σερβίρει Cantonese food. Πρόκειται για μία όαση πρασίνου μέσα στην πόλη, καθώς στον χώρο κυριαρχούν τα εντυπωσιακά φυτά, που δημιουργούν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και χαρίζουν μία ξεχωριστή αίσθηση στην μεγάλη σάλα του εστιατορίου.

*Κεντρική φωτογραφία: A, Tel Aviv