fbpixel

Search icon
Search
Excelsior: 7 λόγοι για τους οποίους θα λατρέψετε το πιο fashionable στέκι της Θεσσαλονίκης
CITY VIBES

Excelsior: 7 λόγοι για τους οποίους θα λατρέψετε το πιο fashionable στέκι της Θεσσαλονίκης

Αναβαθμίζοντας συνολικά την εμπειρία διαμονής


Πρόκειται για ένα κομψό «διαμάντι» στην καρδιά της πόλης που χτίζει ένα νέο, fashionable προφίλ, κάτι που το αναδεικνύει σε ξενοδοχείο-πόλο έλξης όχι μόνο των fashionistas που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη, αλλά και των κατοίκων της, καλώντας τους να ζήσουν διαφορετικές εμπειρίες με σημείο αναφοράς τον μαγικό κόσμο της μόδας. Κι όλα αυτά στην καρδιά της πόλης σε ένα από τα πιο όμορφα διατηρητέα νεοκλασικά κτίρια του κέντρου της.

Ο λόγος, για το boutique hotel που αγαπάει τη μόδα, το αγαπημένο μας Excelsior. Οι λόγοι που κάνουν το ξενοδοχείο τόσο fashion oriented είναι οι παρακάτω...

excelsior-exteriors-1.jpg

1. Μία Κυριακή κάθε μήνα φιλοξενεί ένα fashion brunch που θα σας συγκλονίσει. Εδώ, η μόδα συναντά τις γλυκές γεύσεις και τα χαρακτηριστικά πιάτα ενός χορταστικού πρωινού. Πρόκειται για το ιδανικό σκηνικό για να χαλαρώσει κανείς απολαμβάνοντας τη σαμπάνια του, ενώ ξεφυλλίζει περιοδικά για τη μόδα, το στιλ και το design. Οι εικόνες που θα αντικρίσετε είναι μαγικές και οι Instagram ιστορίες που θα αποτυπώσετε θα σας εκτινάξουν στην κορυφή. Εξοπλιστείτε κατάλληλα για να απαθανατίσετε εικόνες μαγικές!

17a0432.jpg

2. Το fashion brunch διαθέτει τις πιο δημοφιλείς επιλογές για να ξεκινήσει κανείς μία τέλεια μέρα (croque madame, pancakes, cinamon rolls) παρέα με cupcakes, πολύχρωμες μους και μπισκότα εμπνευσμένα από τον χώρο της μόδας και διακοσμημένα με logos και εικόνες των πιο σημαντικών και αγαπημένων fashion brands. Θα τα λατρέψετε!

3. Τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου κοσμούν έργα του artist Σπύρου Χάλαρη, ενώ σύντομα θα υπάρχουν προς πώληση έξυπνα διακοσμητικά αντικείμενα και αξεσουάρ με την υπογραφή του. Ο Χάλαρης, με έδρα τη Νέα Υόρκη, xρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα και συνδυάζει ψηφιακές τεχνικές και σχεδιασμό στο χέρι, δημιουργώντας έργα βαθιάς ευαισθησίας και υψηλής αισθητικής. (spiroshalaris.com)

excelsior-private-reception-4.jpg

4. Σε συνεργασία με έμπειρους στιλίστες της πόλης που θα έχουν ήδη χαρτογραφήσει γι’ αυτούς τη Θεσσαλονίκη του shopping, οι επισκέπτες του ξενοδοχείου μπορoύν να έχουν personal shopper service με δικό τους οδηγό για τις boutiques της πόλης – με έμφαση σε αυτές με εισαγωγές και σπάνια ή vintage κομμάτια, αλλά κι έξυπνες επιλογές σε καταστήματα γνωστών σχεδιαστών - έτσι ώστε να βρουν τα ρούχα που τους ταιριάζουν ή να επανεφεύρουν το στιλ και – γιατί όχι; – τον εαυτό τους.

5. Η αξιολάτρευτη βιτρίνα του Excelsior επί της Μητροπόλεως διατίθεται ήδη σε ανερχόμενους, αλλά και καταξιωμένους fashion designers, σαν μέσο έκφρασης... Η έμπνευση για τον designer, Αχιλλέα Τακτικό, για το πρώτο φόρεμα-έκθεμα, προέκυψε από online διαγωνισμό κι έχει αναφορές στην ίδια την ιστορία του Excelsior από το 1924, έτος ίδρυσής του, έως σήμερα.

17a0078.jpg

6. Στο mezzanine του Excelsior, υπάρχει μια δυναμική βιβλιοθήκη με τίτλους μόδας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στον κόσμο, όπως Assouline, Gestalten, Thames & Hudson, Rizzoli, Phaidon, πλαισιώνουν διεθνείς και Ελληνικοί τίτλοι περιοδικών για να προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πολύχρωμο παράθυρο στον κόσμο της Υψηλής Ραπτικής. Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενούνται από τον Σεπτέμβριο του 2022 διάφορα σχετικά workshops, ενώ θα πραγματοποιούνται επίσης προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών εμπνευσμένων από τον κόσμο της μόδας.

17a0261-1.jpg

7. Και κάπως έτσι το Ecxelsior γίνεται το fashion boutique ξενοδοχείο των ονείρων μας. Κι όλα αυτά σε ένα μοναδικής αισθητικής χώρο που θυμίζει παριζιάνικα κτίρια του 1900, ενσωματώνοντας τη γοητεία του χθες στην πολυτέλεια του σήμερα με το εκλεπτυσμένο γούστο να κυριαρχεί σε κάθε του σημείο. Αληθινή απόλαυση σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στην Ελλάδα!

Good to know

Πρόκειται για ένα boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Θεσσαλονίκη. Στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο δίπλα στην Πλατεία Αριστοτέλους, το οποίο χτίστηκε το 1924 και ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου το 2009. H οικογένεια Τορνιβούκα αποφάσισε να ανακαινίσει πλήρως το ιστορικό κτίριο διατηρώντας την παραδοσιακή του πρόσοψη και να το μετατρέψει σε ένα σύγχρονο boutique ξενοδοχείο. H επιβλητική πρόσοψη με τις εκπληκτικές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, τα art deco μπαλκόνια, τα νεοκλασικού στυλ ψηλά παράθυρα με την υπέροχη θέα και οι προσεγμένοι χρωματικοί συνδυασμοί που έχουν επιλεχθεί, καθιστούν το Excelsior εξαιρετική επιλογή.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός, η διαρρύθμιση και η διακόσμηση αιχμαλωτίζουν το βλέμμα με την άμεμπτη αισθητική τους ενώ η κλασική μαρμάρινη σκάλα, ο ανακαινισμένος ανελκυστήρας και τα υπέροχα έπιπλα θυμίζουν παριζιάνικα κτίρια του 1900, ενσωματώνοντας τη γοητεία του χθες στην πολυτέλεια του σήμερα. Το Excelsior διαθέτει 36 πολυτελή δωμάτια και σουίτες και κάθε πτυχή τους έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη. Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα, λειτουργικά και υπέροχα διακοσμημένα με απαλούς χρωματικούς τόνους και ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, ενώ οι σουίτες είναι οάσεις άνεσης και εκλεπτυσμένου γούστου, προσφέροντας ταυτόχρονα πανοραμική θέα.

Info

The Excelsior Hotel Thessaloniki

Διεύθυνση: Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως 23 

Τηλ.: 2310 021 020

Instagram: @excelsior_gr