fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Έτσι θα υιοθετήσετε κι εσείς το smudgy eye look του οίκου Chanel στο Fall-Winter 21/22 fashion show

Step by step το πολυσυζητημένο μακιγιάζ


Έτσι θα υιοθετήσετε κι εσείς το smudgy eye look του οίκου Chanel στο Fall-Winter 21/22 fashion show
Το FW 21-22 fashion show του οίκου Chanel μπορεί να πραγματοποιήθηκε υπό διαφορετικές συνθήκες λόγω της πανδημίας, αλλά οι εμφανίσεις που είδαμε, καθώς και τα looks που ξεχώρισαν, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης από τους απανταχού fashionistas και πηγή έμπνευσης για εμάς. Στο επίκεντρο των σχολιασμών, όμως, βρέθηκαν και τα beauty looks που παρατηρήσαμε στα μοντέλα και συγκέντρωσαν σίγουρα αμέτρητα θετικά σχόλια, ενώ τα βλέπουμε στα social media ξανά και ξανά. Ο λόγος για το ανατρεπτικό smudgy eye look που δημιούργησε στα μοντέλα η makeup artist Lucia Pica και συγκέντρωσε διθυραμβικά σχόλια. Ας δούμε, όμως, πώς μπορείτε αν το υιοθετήσετε και να πετύχετε κι εσείς τις πιο edgy εμφανίσεις!

screenshot-6-mbpjY.png


Image Source: @luciapicaofficial

Step 1: Προετοιμασία επιδερμίδας

Η σωστή προετοιμασία είναι το Α και το Ω ενός τέτοιου μακιγιάζ, γιατί αρχικά πρέπει να ετοιμάσετε την τέλεια βάση, για όσα επρόκειτο να κάνετε στη συνέχεια. Εφαρμόστε ένα primer ή μια ενυδατική κρέμα, που να ανταποκρίνεται στον τύπο του δέρματός σας, σε όλο το πρόσωπο. Εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, χρησιμοποιήστε κάποιο με ματ σύσταση, για να καταπολεμήσετε τη λιπαρότητα, όσες ώρες κι αν βρίσκεστε εκτός σπιτιού. Προαιρετικά, μπορείτε να τοποθετήσετε κάποιο eye primer στα μάτια, για να ετοιμάσετε την περιοχή για τα επόμενα βήματα.

Step 2: Εφαρμογή foundation

Σειρά έχει το foundation, για να πετύχετε ένα natural effect. Απλώστε το προϊόν βάσης σας σε όλο το πρόσωπο με ένα νωπό σφουγγαράκι και στη συνέχεια, εφαρμόστε το concealer κάτω από τα μάτια σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Ακόμη, μπορείτε να το τοποθετήσετε και γύρω από τη μύτη, για να χαρίσετε φωτεινότητα και σε εκείνο το σημείο. Τέλος, ολοκληρώστε με μια setting powder, για να «κλειδώσετε» αυτό που δημιουργήσατε. Ωστόσο, μην το παρακάνετε, γιατί το αποτέλεσμα δε θα δείχνει φυσικό, όπως το θέλουμε.

Step 3: The smokey eyes

Σειρά έχουν τα μάτια, τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το μακιγιάζ. Αρχικά, απλώστε σε όλο το κινητό βλέφαρο μια μαύρη σκιά και κάντε πολύ καλό blend στις άκρες, για να μη φαίνονται τόσο αυστηρές. Όπου διακρίνετε κενά, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη σκιά για να φαίνεται πιο γεμάτο και ομοιόμορφο το αποτέλεσμα. 

Στη συνέχεια, εφαρμόστε πολύ προσεκτικά ελάχιστη ποσότητα της black eyeshadow και στο κάτω μέρος του ματιού πάλι κάνοντας πολύ καλό blend για να μην κατέβει πιο κάτω το μαύρο και φαίνεται σα να έχετε μαύρους κύκλους. Σίγουρα δεν το θέλετε κάτι τέτοιο! 

Έπειτα, βάλτε μαύρο μολύβι στην κάτω εσωτερική πλευρά του ματιού και ολοκληρώστε με άφθονες στρώσεις mascara.

screenshot-7-O3lLU.png

Image Source: @luciapicaofficial

Step 4: Nude lips

Ένα τέτοιο makeup χρειάζεται «ήσυχα» χείλη, οπότε στραφείτε προς τους γήινους τόνους. Πιο συγκεκριμένα, επιλέξτε nude αποχρώσεις σε κραγιόν με ματ ή shimmery φινίρισμα -ανάλογα με την αρεσκεία σας- και κάπως έτσι είστε έτοιμες και πανέμορφες με το πιο απλό μακιγιάζ που είχατε δημιουργήσει ποτέ.

Step 5: Σταθεροποίηση του μακιγιάζ

Για να βεβαιωθείτε ότι το μακιγιάζ σας δε θα πάει πουθενά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο setting spray. Ψεκάστε το σε όλο το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη ποσότητα να πηγαίνει προς τα μάτια και κάντε αέρα με τα χέρια σας για να στεγνώσει πιο γρήγορα. Έτοιμες!

1

New entry

Protini Polypeptide Cream, Drunk Elephant, Sephora Buy me

2

Glowy look

Mood Boost Luminous Foundation, KIKO MILANO Buy me

3

Matte black

Colour Fair Eyeshadow Wet & Dry 21 Matte Black, Naj-Oleari, notos Buy me

4

Smokey eyes

Eyeliner Killer Liner, Too Faced, Sephora Buy me

5

Hot right now

They're Real! Magnet Extreme Lengthening Mascara, Benefit Cosmetics, Sephora Buy me

6

Blush me up

Crushed Lip Color, Real Nudes Collection, Bobi Brown Buy me