fbpixel

Search icon
Search
Έτσι θα πετύχετε ένα blow-dry κομμωτηρίου στο σπίτι με 5 εύκολα βήματα
HAIR & NAILS

Έτσι θα πετύχετε ένα blow-dry κομμωτηρίου στο σπίτι με 5 εύκολα βήματα

Μεταμορφώστε τα επίπεδα μαλλιά σε ζωηρά ογκώδη κύματα


Το στέγνωμα με πιστολάκι είναι δυστυχώς μία από τις ελάχιστες διαδικασίες ομορφιάς που είναι σχεδόν αδύνατο να κάνετε μόνοι σας. Ιδιαίτερα σε επίπεδο κομμωτηρίου. Ας το παραδεχτούμε-δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να βγαίνεις από το κομμωτήριο με φρεσκοστεγνωμένα και φορμαρισμένα μαλλιά. Με τα μαγικά χέρια ενός κομμωτή, τα επίπεδα, άτονα μήκη μπορούν να μεταμορφωθούν σε ζωηρά, ογκώδη κύματα μέσα σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας μόνο μια βούρτσα και ένα πιστολάκι.

Γιατί, λοιπόν, όταν προσπαθούμε να το κάνουμε μόνοι μας στο σπίτι, είναι τόσο δύσκολο; Με πονεμένα χέρια, σύγχυση με την αντανάκλαση στον καθρέφτη και εγκαύματα από το πιστολάκι, δεν υπάρχει τίποτα το γοητευτικό στο να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι. Και στο 99% των περιπτώσεων, μετά από όλη αυτή τη φασαρία, το αποτέλεσμα είναι τόσο μουντό που εύχεστε να μην είχατε μπει στον κόπο.

snapinstaapp-356258733-580284774269180-4126086311989022486-n-1080.jpg

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι τόσο περίπλοκο. Σε μια προσπάθεια να κάνω τα πράγματα πιο εύκολα, αναζήτησα τα tips των κομμωτών των A-listers για να σας αποκαλύψω πώς ακριβώς μπορείτε να πετύχετε στο σπίτι αποτελέσματα στο στέγνωμα με πιστολάκι επιπέδου κομμωτηρίου.

Πώς να στεγνώσετε τα μαλλιά σας, σύμφωνα με τους experts!

1. Εφαρμόστε το προϊόν

Αυτό που πολύ συχνά παραβλέπουμε όταν προσπαθούμε να πετύχουμε αποτελέσματα από το κομμωτήριο στο σπίτι είναι ο τεράστιος αριθμός των προϊόντων που εφαρμόζει ένας στυλίστας σε ένα μόνο ραντεβού. Αν δυσκολεύεστε να αποκτήσετε τον ανασηκωμένο όγκο που υπόσχεται το πιστολάκι του κομμωτηρίου, είναι πιθανό να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν αξιοποιείτε ό,τι υπάρχει εκεί έξω. Πριν καν συνδέσετε το πιστολάκι στην πρίζα, καλό είναι να προετοιμάσετε τα μαλλιά για μέγιστο όγκο. Προετοιμάστε τα μαλλιά με ένα σπρέι ανύψωσης της ρίζας. Ξεκινήστε από τις ρίζες και, στη συνέχεια, χτενίστε το μέχρι τις άκρες.

Editor's pick

Living Proof Full Volume & Root-Lifting Spray

stighmiotipo-othonis-752.png

BUY HERE: Living Proof Full Volume & Root-Lifting Spray, Sephora.gr

2. Εφαρμόστε το προστατευτικό θερμότητας

Ξέρουμε ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε προστατευτικό θερμότητας κάθε φορά που στεγνώνουμε τα μαλλιά μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνουμε όλες. Όταν πιάνετε το ισιωτικό ή τη λαβίδα, είναι σχεδόν ενστικτώδες να βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε πρώτα τις τούφες σας με κάποιο προϊόν που προστατεύει από τη θερμότητα. Ωστόσο, όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το πιστολάκι, συχνά ξεχνάμε τη ζημιά που προκαλούμε στα μαλλιά μας.

Ψεκάστε ελαφρά ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα σε όλα τα μαλλιά, ανασηκώνοντας τα μαλλιά καθώς προχωράτε για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη κάλυψη. Και αν νομίζετε ότι αυτό το βήμα δεν θα κάνει τεράστια διαφορά στα αποτελέσματα του πιστολιού σας, θα κάνετε μεγάλο λάθος. Σε αντίθεση με το συνηθισμένο πιστολάκι στο σπίτι σας, το επίπεδο θερμότητας που δέχονται τα μαλλιά σας όταν εκτελείτε στέγνωμα επαγγελματικού τύπου είναι πιο κατευθυνόμενο και έντονο. Η μη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία κάθε τούφας μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο, φριζάρισμα και μακροχρόνια ζημιά.

Editor's pick

Color Wow Dream Coat - Supernatural Spray

stighmiotipo-othonis-753.png

BUY HERE: Color Wow Dream Coat - Supernatural Spray, Sephora.gr

3. Στεγνώστε με στρογγυλή βούρτσα

Τώρα έρχεται το δύσκολο σημείο. Πρώτα απ' όλα, πριν αρχίσετε να πιάνετε τη βούρτσα styling, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι κυρίως στεγνά. Τα μαλλιά πρέπει να είναι περίπου 85% στεγνά πριν ξεκινήσετε το styling με το πιστολάκι σας. Στεγνώστε τα μαλλιά σε χαμηλή θερμοκρασία και χρησιμοποιήστε την πιο ζεστή ρύθμιση μόνο για τις τελευταίες πινελιές.

Αφού στεγνώσετε πρόχειρα τα μήκη σας, θα πρέπει να πάρετε ένα μεγάλο ακτινωτό πινέλο (όσο μεγαλύτερο το πινέλο, τόσο μεγαλύτερη η κίνηση) και να αρχίσετε να δουλεύετε με αυτό τα μήκη σας. Ξεκινήστε από τη βάση και μετακινήστε τη βούρτσα κατά μήκος της τρίχας, ακολουθώντας στενά με το πιστολάκι.

snapinstaapp-434393241-18421886128008720-5838908125649315656-n-1080.jpg

Παρά τα όσα νομίζετε ότι έχετε δει, είναι σημαντικό να κρατάτε το πιστολάκι μαλλιών να κινείται προς την ίδια κατεύθυνση. Πολλοί άνθρωποι μετακινούν το πιστολάκι πάνω-κάτω σε κάθε τμήμα των μαλλιών ή απλώς κρατούν το πιστολάκι σε ένα σημείο. Αυτό είναι λάθος! Το ακροφύσιο του στεγνωτήρα πρέπει πάντα να ακολουθεί συνεχώς τη βούρτσα, με κατεύθυνση προς τη βούρτσα. Περνάτε πάνω από το ίδιο τμήμα αρκετές φορές μέχρι να στεγνώσει πλήρως και να γίνει λείο. Βεβαιωθείτε ότι δουλεύετε από τον αυχένα μέχρι την κορυφή των μαλλιών. Ως γενικός κανόνας, όσο πιο μακριά είναι τα μαλλιά σας, τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι η στρογγυλή βούρτσα σας.

Editor's pick

Foxy Κεραμική Βούρτσα Μαλλιών Sand Gold 35mm

5200104330873-p-1.jpg

BUY HERE: Foxy Κεραμική Βούρτσα Μαλλιών Sand Gold 35mm, Hondoscenter.com

4. Επιτρέψτε στα μαλλιά να κρυώσουν

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δεν είχαμε καν σκεφτεί αυτό το θέμα. Αποδεικνύεται ότι η προσαρμογή των ρυθμίσεων θερμότητας στο πιστολάκι σας καθ' όλη τη διάρκεια του στεγνώματος κάνει τη διαφορά. Στεγνώνετε πάντα σε μεσαία ρύθμιση, αλλά στη συνέχεια εξομαλύνετε κάθε τμήμα με ένα δροσερό φύσημα στο τέλος. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να κρατάτε τον αντίχειρά σας στο ψυχρό κουμπί καθ' όλη τη διάρκεια και να το πατάτε όταν είστε έτοιμοι.

Γιατί, ρωτάτε; Ο κρύος αέρας σφραγίζει την επιδερμίδα των μαλλιών. Αυτό δίνει εκπληκτική λάμψη και απίστευτο κράτημα και διάρκεια στο στέγνωμα.

Editor's pick

BELLISSIMA Σεσουάρ myPro Ceramic P5 3800

8007403116651-p-1.jpg

BUY HERE: BELLISSIMA Σεσουάρ myPro Ceramic P5 3800, Hondoscenter.com

5. Στερεώστε τα μαλλιά σας στη θέση τους

Για να ολοκληρώσετε και να δημιουργήσετε ένα κομψό, γυαλιστερό φινίρισμα, ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στη σειρά των προϊόντων σας και να χρησιμοποιήσετε κάποιο σπρέι μαλλιών για σταθεροποίηση. Ωστόσο, αν αισθάνεστε ότι το σπρέι μαλλιών κάνει τα μαλλιά σας πολύ βαριά και σκληρά, ακούστε.

Ποτέ μην εφαρμόζετε σπρέι μαλλιών απευθείας στα μαλλιά σας! Απλώστε το στα χέρια και πιέστε απαλά το προϊόν στις ρίζες χρησιμοποιώντας τις παλάμες σας. Ξεκινήστε από τη χωρίστρα και εξομαλύνετε καθώς προχωράτε για να τιθασεύσετε τις μύγες και να δώσετε στο πιστολάκι σας το απόλυτο φινίρισμα του κομμωτηρίου.

Editor's pick

L'Oréal Paris Elnett Volume Extra Hold Hair Spray

10-1.webp

BUY HERE: L'Oréal Paris Elnett Volume Extra Hold Hair Spray, Atticadps.gr