fbpixel

Search icon
Search
HAIR & NAILS

Έτσι θα δώσετε όγκο στα μαλλιά σας με απλά και χρηστικά tricks

Υιοθετήστε την ιδανική hair routine από σήμερα κιόλας


Έτσι θα δώσετε όγκο στα μαλλιά σας με απλά και χρηστικά tricks

Κοιτάζοντας παλιές φωτογραφίες από τα '50s, θα δείτε μαλλιά με όγκο και χτενίσματα εκκεντρικά, με μια μεγαλοπρέπεια κι επιτηδευμένη όψη. Πολλά από αυτά μπορεί να φαντάζουν απλησίαστα για εσάς αυτήν τη χρονική στιγμή, αλλά ο όγκος θα αποτελεί πάντα ένα θέμα που θα αφορά πολλές από εσάς. Ειδικά, εσάς που έχετε λεία και ολόισια φυσικά μαλλιά. Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, δε θα διαβάσετε για εκείνα τα εντυπωσιακά χτενίσματα, αλλά για το πώς να δώσετε όγκο στην τρίχα σας, ώστε να κάνετε τα hairstyles σας να δείχνουν πιο πλούσια και μεγαλοπρεπή, Σαν να βγήκατε από το κομμωτήριο. Let's start!

diy-blowout-20-hair-volumizing-tips-homepage.jpg

The key is clean hair

Όσο περισσότερα είναι τα μαλλιά σας, τόσο περισσότερο χρειάζεται να δώσετε όγκο. Όσο καθαρότερα είναι τα μαλλιά σας, τόσο λιγότερο θα ζυγίζουν και τόσο πιο εύκολο θα είναι να δημιουργήσετε όγκο, διότι η λιπαρότητα (που προκύπτει όταν τα μαλλιά σας έχουν αρκετές μέρες να λουστούν) προσδίδει βάρος. Δοκιμάστε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε ένα volumizing cleanser με σαλικυλικό οξύ για να εξουδετερώσετε τα έλαια που υπάρχουν στο τριχωτό της κεφαλής ή ένα σαμπουάν που αφήνει πυκνωτικά πολυμερή στην τρίχα.

Για να καθαρίσετε σωστά τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια κάθε ντους, ξεκινήστε βάζοντας το σαμπουάν στα χέρια σας κι εστιάστε να πάει το προϊόν στις ρίζες σας. Στη συνέχεια, αφού τρίψετε κάθε τελευταία τετραγωνική ίντσα του τριχωτού της κεφαλής σας, εφαρμόστε το σαμπουάν και στα άκρα των μαλλιών σας. Ξεπλύνετε το προϊόν κι επαναλάβετε τη διαδικασία άλλη μία φορά, για να εξασφαλίσετε καθαρά μαλλιά.

Διατηρήστε το φυσικό σχήμα των μαλλιών σας

Τα μαλλιά τείνουν να πέφτουν με τρόπο που δημιουργείται ελάχιστος όγκος στις ρίζες, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να φαίνονται πολύ λιγότερο γεμάτα από ό, τι μπορούν πραγματικά να είναι. Για να το καταπολεμήσετε, αφού βγείτε από το ντους, φροντίστε να στραγγίξετε την περίσσια ποσότητα νερού από τα μαλλιά σας με ένα παλιό μπλουζάκι ή μια πετσέτα μικροϊνών. Αφού ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας, χτενίζοντας με τον αντίθετο τρόπο από τις άκρες προς τα πάνω, θα βοηθήσετε στο να «σηκώσετε» τις ρίζες από το τριχωτό της κεφαλής σας, με αποτέλεσμα τελικά να πετύχετε τον όγκο τους. 

Editor's tip: Όταν ξεμπερδεύετε τα μαλλιά σας, προσπαθήστε να είστε απαλοί στις κινήσεις σας και να μην τα τραβάτε πάρα πολύ. Αυτό θα διατηρήσει το φυσικό σχήμα στις ρίζες σας και θα οδηγήσει σε περισσότερη όγκο. 

blowdry-hair-how-to-20-627x940.jpg

Στεγνώστε τα σωστά

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε άλλη ρουτίνα ομορφιάς, υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές που πρέπει να ακολουθήσετε πιστά. Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα θερμότητας, ταχύτητας και ροής αέρα στο σεσουάρ. Προτιμήστε τις μεσαίες ρυθμίσεις για πιο λεπτά μαλλιά και τις υψηλότερες για πιο χονδροειδείς, παχύτερες τρίχες. 

Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το πιστολάκι γυρίζοντας τα μαλλιά σας ανάποδα και βάλτε τη μέτρια θερμότητα για να τα ζεστάνετε σταδιακά. Χρησιμοποιήστε μια μικρότερη στρογγυλή βούρτσα για μεγαλύτερο όγκο. Αφού στεγνώσουν τα μαλλιά, φροντίστε να τα «σοκάρετε» με δροσερό αέρα για να διατηρήσετε την ακεραιότητα του σχήματος που δημιουργείται, ενώ τα στεγνώνετε. Και κάπως έτσι είστε έτοιμες να θαυμάσετε τα μαλλιά με όγκο που πετύχατε ολομόναχες!

1

For hair volume

Bb Thick Volume Shampoo, Bumble&Bumble, Hondos Center Buy me

2

Με palmarosa & ylang ylang

Pure Abundance Volumizing Shampoo, Aveda, Hondos Center Buy me

3

Must-have

Hair Towel, GLOV, Cherrybox Buy me

4

New entry

Serioxyl Serum Denser Hair, L' Oreal Professionnel, Sephora Buy me

5

Με τρίχα αγριόχοιρου

Round Brush 25MM, Moroccanoil See more

6

Upgrade your hair routine

Pro σεσουάρ, Babyliss, Hondos Center Buy me