fbpixel

Search icon
Search
Έτσι θα δημιουργήσετε την κατάλληλη dining experience στην τραπεζαρία σας
INTERIORS

Έτσι θα δημιουργήσετε την κατάλληλη dining experience στην τραπεζαρία σας

Παίρνουμε έμπνευση και προχωρούμε στην εσωτερική διαμόρφωσή της με τα πιο οργανωμένα βήματα


Αποτελεί έναν από τους κεντρικούς χώρους στο εσωτερικό της κατοικίας μας. Στην ταυτότητά του κουβαλά μια παράδοση αιώνων, η οποία σχετίζεται άμεσα με οικογενειακές συγκεντρώσεις, διασκεδαστικές συζητήσεις και απόλαυση αγαπημένων πιάτων. Το dining room, μπορούμε να πούμε ότι μοιάζει με μια ιδιαίτερη ιεροτελεστία που κάθε φορά μας μυεί σε έναν ενδιαφέρον και οικείο αισθητηριακό κόσμο. Γι' αυτό, λοιπόν, είναι σημαντικό να στηρίζουμε τη διαμόρφωσή της στην προσωπική αισθητική μας ταυτότητα. Κεντρική προϋπόθεση είναι να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα σωστά επίπεδα αρμονίας και ισορροπίας στο conept του σπιτιού μας, δίνοντας ιδιαίτερη φάση στην επιλογή της χρωματικής παλέτας, αλλά και των pieces.

Αν αυτή τη στιγμή βρίσκεστε σε περίοδο αλλαγών και αναθεωρήσεων όσον αφορά στο styling της τραπεζαρίας σας, είναι χρήσιμο να ξεκινήσετε από την αρχή και να κινηθείτε συνειδητά και με οργανωμένα βήματα προς την αισθητική κατεύθυνση που επιθυμείτε. Μια άκρως βοηθητική κίνηση είναι να ακούσετε τις συμβουλές των experts, ώστε να προχωρήσετε σε μια σταθερή και επιτυχημένη διαδρομή, φυσικά προσαρμόζοντάς τις στα δικά σας γούστα. 

Ας δούμε μαζί 4 κεντρικές διακοσμητικές αρχές, που έχουμε διδαχθεί από τους experts του είδους.

1. Προτεραιότητα η επιθυμητή ατμόσφαιρα

modern-luxury-dining-room-ideas-8.jpg
Ο παράγοντας "προσωπική ταυτότητα", όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι η κινητήριος δύναμη για να αρχίσουμε τη σύνθεση του dining room. Μόνο τότε, θα εξασφαλίσουμε την αυθεντικότητα της ατμόσφαιράς της. Σε πρώτη φάση, είναι καλό να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των χρωματικών αποχρώσεων, των υφασμάτων, αλλά και των υλικών των επίπλων. Όσον αφορά την ολοκλήρωση της τελικής εικόνας, δεν ξεχνάμε την "επένδυση" με την τοποθέτηση των κατάλληλων έργων τέχνης, τον ιδανικό φωτισμό και φυσικά των κεντρικών accessories, στοιχεία που σίγουρα είναι χρήσιμο να ανταποκρίνονται στην διαχρονικής μας κουλτούρα. 

2. Προσοχή στις αναλογίες 

modern-luxury-dining-room-ideas-2.jpeg
Δεν ξεχνάμε ποτέ τον κανόνα της πρακτικότητας. Το styling της τραπεζαρίας μας πρέπει να βασίζεται σε πραγματικά ποσοτικά δεδομένα, όπως είναι οι αναλογίες του αντίστοιχου χώρου, καθώς θα καθορίσουν την απόφασή μας για την προσθήκη των υπόλοιπων αντικειμένων. Για παράδειγμα, αν ένα δωμάτιο έχει ψηλά ταβάνια και μεγάλες αναλογίες, μπορούμε να είμαστε ακόμη πιο τολμηροί με το χρώμα και το μοτίβο, καθώς και δώσουμε προτεραιότητα σε φωτισμό και έπιπλα statement.

3. Άνεση και ζεστασιά 

84618ac828bfb75f699956edd2a93fb5.jpg

Αν θέλουμε να προσδώσουμε μεγαλύτερη ζεστασιά στην ατμόσφαιρα του dining room, τότε είναι καλό να προσέξουμε ιδιαίτερα την κατασκευή των επίπλων. Για παράδειγμα, μια ογκώδης ξύλινη τραπεζαρία καταφέρνει αυτόματα να ικανοποιήσει τη συγκεκριμένη ανάγκη στο μέγιστο βαθμό. Ως αποτέλεσμα, έχουμε έναν άκρως cozy και friendly χώρο, που μας κάνει να αισθανόμαστε πάντα άνετα. 

4. Ο κατάλληλος φωτισμός

f7af0de87c10dfc23c9e131dbd26d818.jpg

Κεντρικό στοιχείο για να ορίσουμε με μεγαλύτερη διαφάνεια και να δημιουργήσουμε μια σαφή εικόνα της τραπεζαρίας μας είναι να τοποθετήσουμε τον σωστό φωτισμό. Η κίνηση - ματ είναι να εγκαταστήσουμε ένα μεγάλο κρεμαστό φωτιστικό, το οποίο θα κατευθύνεται προς το κέντρο του τραπεζιού μας. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε συγκεκριμένη εστίαση και αποφεύγουμε την περίπτωση να προσθέσουμε extra φωτιστικά. 

Get organised!