fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Έτσι θα απλώσετε σωστά το primer για να δείτε την επιδερμίδα σας πιο λεία από ποτέ

5 beauty tricks που πρέπει να εφαρμόσετε


Έτσι θα απλώσετε σωστά το primer για να δείτε την επιδερμίδα σας πιο λεία από ποτέ

Τα primers μπορεί να αντιμετωπίζονται ως ένα ακόμη στρώμα προϊόντος στο μακιγιάζ, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι περισσότερο και πολύ πιο ουσιώδες κατά τη διαδικασία του makeup. Αποτελούν ένα απαραίτητο πρώτο βήμα για κάθε μακιγιάζ, αφού μπορούν να χαρίσουν άμεσα αυτήν την αψεγάδιαστη και λεία όψη στο πρόσωπο, που τόσο επιθυμείτε όλες και θαυμάζετε στις ινσταγκραμικές φωτογραφίες. Οι επαγγελματίες makeup artists, μάλιστα, ορκίζονται στα primers, αφού προσφέρουν λάμψη κι εξομαλύνουν την επιδερμίδα, «κλειδώνουν» τη βάση σας και δημιουργούν μια γραμμή «άμυνας» απέναντι σε θέματα, όπως η ακμή, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές. 

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, παρακάτω τα πιο αποτελεσματικά κι έξυπνα tricks, για να μάθετε να απλώνετε κι εσείς το primer σαν επαγγελματίας!
primers2.jpg


1. Εφαρμόστε μικρή ποσότητα primer

Δε χρειάζεται να καλύψετε όλο το πρόσωπό σας με primer. Όταν υπερφορτώνετε το πρόσωπό σας με αυτό, μπορεί να μην απορροφηθεί καλά και να αναμειχθεί με το foundation, δημιουργώντας εκείνες τις αντιαισθητικές λεπτές γραμμές. Μια μικρή σταγόνα αρκεί -περίπου στο μέγεθος μιας σταφίδας. Απλώστε το με τα δάχτυλά σας για να πετύχετε ομοιόμορφη κάλυψη. Προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα flat πινέλο μικρού μεγέθους, για να το εφαρμόσετε πιο γρήγορα.

2. Μην ξεχνάτε τα μάτια σας

Το primer είναι πολύ βασικό και για την περιοχή των ματιών, επομένως, καλό είναι να μην το αμελείτε κι εκεί. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό και απλώστε το με ένα πινέλο σε όλο το κινητό βλέφαρο. To eye primer καταφέρνει να δημιουργήσει την τέλεια βάση για κάθε σκιά σας, μεγιστοποιώντας την απόδοσή της και φυσικά τη διάρκειά της. Plus, απομακρύνει την ερυθρότητα, που ενδεχομένως να εμφανίζεται σε εκείνο το σημείο. Σίγουρα θα δείτε τη διαφορά!

3. Εάν έχετε ακνεϊκή επιδερμίδα, χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα

Με το να βάζετε πολλά στρώματα προϊόντων, που είναι για ακνεϊκές επιδερμίδες, στο πρόσωπό σας, το μόνο πράγμα που θα καταφέρετε να κάνετε είναι να ερεθίσετε την επιδερμίδα σας και να επιδεινώσετε το πρόβλημά σας. Μάλιστα, μπορείτε να αναζητήσετε προϊόντα που είναι εμπλουτισμένα με σαλικυλικό οξύ ή και tea tree, συστατικά που βοηθάνε πολύ με τα acne-prone δέρματα.

primers.jpg

4. Λάβετε υπόψη την όψη του δέρματός σας

Εάν οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες είναι η κύρια ανησυχία σας, παραμερίστε το καθιερωμένο prιmer του προσώπου σας υπέρ ενός διαφορετικού. «Χρησιμοποιήστε δηλαδή ένα eyeshadow primer για τις ρυτίδες σε όλο το πρόσωπο, για να αποφύγετε το cakey αποτέλεσμα που μπορεί να δημιουργηθεί μετά από ώρες και να πετύχετε έναν ίσιο καμβά για το μακιγιάζ σας», προτείνει ο makeup artist Hung Vanngo.

5. Απλώστε το primer και σε άλλα σημεία

Μέχρι στιγμής γνωρίζατε ότι το primer πρέπει να χρησιμοποιείται στο πρόσωπο, στα μάτια, στα χείλη και τις βλεφαρίδες, αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα σημεία, που δεν είναι και τόσο γνώριμα. Τοποθετήστε λίγο από αυτό στα χέρια, τον λαιμό και τον θώρακά σας, αφού με αυτόν τον τρόπο, το δέρμα σας θα δείχνει φρέσκο και λαμπερό όλη μέρα. Ακόμη, ενυδατώνεται η επιδερμίδα και αποκτάτε το πολυπόθητο glow, την ιδανική λάμψη για το φθινόπωρο.

1

24ωρη ενυδάτωση

Prep & Hydrate Illuminating Make-Up Primer, Lancome, Hondos Center Buy me

2

New in

Futurist Aqua Brilliance™ Watery Glow Primer, Estee Lauder, notos Buy me

3

Oil-free

Pro Filt'r Instant Retouch Primer, Fenty Beauty by Rihanna, Sephora Buy me

4

Κατά της ρύπανσης

Skin Life Shield & Glow Primer 2-In-1 Spf30, Lancaster, notos Buy me

5

Best seller

Photo Finish Foundation Primer, Smashbox, Sephora Buy me

6

Για τα μάτια

Eyeshadow Primer Potion, Urban Decay, Sephora Buy me