fbpixel

Search icon
Search
Έτσι θα ανανεώσετε το σπίτι σας κατά την περίοδο του lockdown χωρίς να κάνετε ανακαίνιση & περιττά έξοδα
INTERIORS

Έτσι θα ανανεώσετε το σπίτι σας κατά την περίοδο του lockdown χωρίς να κάνετε ανακαίνιση & περιττά έξοδα

Αξιοποιήστε την καραντίνα για να δώσετε μία πνοή ανανέωσης στο σπίτι σας


Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού, μας δημιουργεί την ανάγκη να είναι όσο πιο όμορφο και καλόγουστο γίνεται. Παράλληλα έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε μικρές αλλαγές, οι οποίες όμως θα μας χαρίσουν την απόλυτη ανανέωση που αναζητάμε.

Όταν μιλάμε για ανανέωση δεν εννοούμε πάντοτε ανακαίνιση ούτε πολλά έξοδα. Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε πολλά πράγματα στο σπίτι σας, χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα αλλά να έχετε το αποτέλεσμα που αναζητάτε. Είναι αυτές οι μικρές κινήσεις που πρέπει να γίνουν, οι οποίες θα κάνουν όμως τη μεγάλη διαφορά.

interior-1.jpg
Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε μικρά μυστικά ώστε να αποκτήσετε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια το σπίτι των ονείρων σας!

1. Αλλάξτε τα χρώματα

Μπορείτε να το κάνετε σε όλο το σπίτι ή στο χώρο που περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας για αρχή. Τα χρώματα «παίζουν» ένα από τους σημαντικότερους ρόλους στην καθημερινότητα και στη ζωή μας γενικότερα. Έχουν τη μαγική ικανότητα να ανεβάσουν τη διάθεση μας σε δευτερόλεπτα και είναι ένας εύκολος τρόπος, ειδικά για το σπίτι, να μας χαρίσουν ανανέωση. Μάλιστα είναι και μία διαδικασία που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας αλλά και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ή το σύντροφο σας για να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί και να έρθετε πιο κοντά. Βρείτε τις αποχρώσεις που ταιριάζουν στο στιλ και στην προσωπικότητά σας και κάντε το πράξη. Εμείς σας προτείνουμε φωτεινά χρώματα για να έχει το σπίτι σας πάντα «καλοκαίρι».

2. Κάντε εκκαθάριση

Είμαστε σίγουρες ότι στο σπίτι υπάρχουν πολλά αντικείμενα, τα οποία πλέον είτε δε σας αρέσουν είτε δεν ταιριάζουν στις ανάγκες σας είτε δεν σας χρησιμεύουν, οπότε το μόνο που κάνουν είναι να πιάνουν χώρο και «βαραίνουν» το χώρο σας. Έχει έρθει η στιγμή να αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε την απαιτούμενη εκκαθάριση και ο κατ’ οίκον περιορισμός είναι η ευκαιρία. Και μόνο που θα τα απομακρύνετε από το σπίτι σας, η εικόνα θα αλλάξει κατευθείαν.

interior-3.jpg

3. Οργανώστε τους χώρους σας

Αφού τελειώσετε την εκκαθάριση που αναφέραμε προηγουμένως, καλό θα ήταν να οργανώσετε όλα τα αντικείμενα που αποφασίσατε να κρατήσετε. Μπορείτε να αγοράσετε διάφορα αποθηκευτικά κουτιά, τα οποία θα τα χρησιμοποιήσετε και ως διακοσμητικά. Τοποθετήστε τα πράγματα με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση σ’ αυτά που χρειάζεστε αλλά και να μην πιάνουν χώρο.

4.Τοποθετήστε τα έπιπλα διαφορετικά

Πρόκειται για την πιο οικονομική αλλαγή που μπορείτε να κάνετε μέσα στο σπίτι σας. Αλλάξτε τη διαρρύθμιση των επίπλων κι αν υπάρχει η δυνατότητα μετακινήστε τα από δωμάτιο σε δωμάτιο. «Παίξτε» με τα διακοσμητικά που έχετε ήδη στην κατοχή σας. Μάλιστα είναι και μία πολύ καλή ευκαιρία για να αντιληφθείτε τι χρειάζεστε πραγματικά. Τέλος, μπορείτε να αφαιρέσετε και κάποια έπιπλα έτσι ώστε να μεγαλώσει ο χώρος και να αναδειχθούν καλύτερα τα υπόλοιπα.

interior-4.jpg

5. Προσθέστε πράσινα φυτά

Έχουμε μιλήσει επανειλημμένα για τις θετικές επιπτώσεις που έχουν τα φυτά τόσο στη διακόσμηση του σπιτιού όσο και στην ψυχολογία μας. Γι’ αυτό ότι κι αν αποφασίσετε να κάνετε, μην παραλείψετε να προσθέσετε τουλάχιστον ένα φυτό στο σαλόνι του σπιτιού σας. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και σας αρέσει και αποκτήσετε το. Να ξέρετε ότι όσα πιο πολλά τόσο το καλύτερο.

6. Διακοσμήστε τους τοίχους

Ένας εύκολος τρόπος για να το πετύχετε είναι να προσθέσετε φωτογραφίες ή πολλά μικρά κάδρα. Διαλέξτε κορνίζες σε διαφορετικά στιλ και δημιουργήστε μία υπέροχη εικόνα με αναμνήσεις αλλά και με φωτογραφίες που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα. Είναι μία οικονομική λύση, η οποία θα ανανεώσει όχι μόνο το χώρο σας αλλά και τη διάθεσή σας.

interior-2.jpg