fbpixel

Search icon
Search
BEAUTY

Eternal Youth

BEAUTY

Eternal Youth

Γνωρίστε την αξία της φροντίδας και της περιποίησης για να παραμείνετε όμορφες κάθε δεκαετία της ζωής σας με συμβουλές και μυστικά απτους ειδικούς, που θαναδείξουν την πιο εντυπωσιακή πλευρά σας. Ο χρόνος, κάθε δεκαετία που περνάει, δημιουργεί διαφορετικές ανάγκες περιποίησης του προσώπου και του σώματός μας. Αν προσθέσουμε σαυτόν και την καθημερινή φθορά από εξωτερικούς παράγοντες, καταλαβαίνουμε ότι η φροντίδα πρέπει να είναι εξειδικευμένη και διαφορετική σε κάθε ηλικία. Τα προβλήματα εναλλάσσονται μαζί με τα προϊόντα και τις θεραπείες που προτείνουν οι ειδικοί. Όλοι, όμως, συμφωνούν ότι όσο πιο νωρίς ξεκινήσει κανείς τη φροντίδα της επιδερμίδας του με προληπτικές κούρες, διατροφή κι άσκηση τόσο λιγότερο θα έχει νανησυχεί καθώς τα χρόνια περνάνε. Η επιστήμη της Δερματολογίας, της Κοσμετολογίας, της Πλαστικής Χειρουργικής, της Διατροφολογίας και οι τρόποι άθλησης είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί μας. Κι ας μην ξεχνάμε ότι η καλή ψυχολογία περνάει κι απτην εξωτερική εμφάνιση!

20+

Όσο περίεργο μπορεί νακούγεται, το δέρμα σας μεταξύ 20 και 30 έχει μεγάλη ανάγκη από εντατική περιποίηση. Σαυτήν τη δεκαετία στόχος σας θα πρέπει να είναι να προστατεύσετε το δέρμα σας και να λειτουργήσετε προληπτικά. Τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν ίσως να οφείλονται σε απερισκεψίες που κάνετε κατά τη διάρκεια της ανέμελης ζωής σας, όπως οι πρώτες ελαφριές ρυτίδες έκφρασης -συνήθως εμφανίζονται στο μέτωπο και γύρω απτα μάτια. Τατελείωτα πάρτι, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, τα ξενύχτια, αλλά και οι πολλές ώρες έκθεσης στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, πιθανόν να σας αφήσουν με σκουρόχρωμες κηλίδες στο πρόσωπο -μέλασμα-, εφόσον υπάρξει κι εγκυμοσύνη κατά τη συγκεκριμένη δεκαετία. Μερικά απτα προβλήματα που αντιμετωπίζετε ίσως να έχουν τη βάση τους και στην εφηβεία, όπως η ακμή, που μπορεί να συνεχιστεί έως και τα 25 περίπου ή ακόμη και να πρωτοεμφανιστεί αυτήν την περίοδο. Επίσης, οι πανάδες από γενετικούς λόγους ή απτη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, καθώς και την αλόγιστη έκθεση στον ήλιο. Το τίμημα για όλα τα παραπάνω έρχεται, τις περισσότερες φορές, στο δεύτερο μισό της δεκαετίας που διανύετε, ενώ το αψεγάδιαστο πρόσωπό σας αρχίζει να γράφει τις φθορές του. Eπίσης, επειδή αυτή η δεκαετία σηματοδοτεί, για τις περισσότερες γυναίκες, την έναρξη των πιο πιεστικών ρυθμών ζωής, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στον καθημερινό ύπνο -πρέπει να είναι συνεχής και να διαρκεί τουλάχιστον 6-8 ώρες-, στην καλή διατροφή -μεγάλη κατανάλωση νερού, φρούτων και λαχανικών και μειωμένη λιπαρών-, στην αποφυγή ή μείωση του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ. Σύμφωνα με τους δερματολόγους και τους αισθητικούς, για ναντιμετωπίσετε και να σβήσετε τις «απερισκεψίες» που αποτυπώθηκαν στο δέρμα σας είναι σημαντικό να ξεκινήσετε τη σχολαστική περιποίησή του, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα προϊόντα ενυδάτωσης και αντηλιακής προστασίας μαζί με τις πρώτες κούρες ομορφιάς.

30+

Κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας η επιδερµίδα παρουσιάζει τα πρώτα σηµάδια γήρανσης, ανάλογα µε τον τρόπο ζωής και τα γονίδιά σας. Ο ήλιος, το στρες και η µόλυνση επιβαρύνουν την παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης, προσφέροντας έδαφος στις βλαβερές ελεύθερες ρίζες κι επηρεάζοντας την οµοιοµορφία του δέρματος. Εµφανίζονται οι λεπτές γραµµές γύρω απτα µάτια και το στόµα, περισσότερες δυσχρωμίες, κάποιες σκουρόχρωμες φακίδες (φωτογήρανση) και προβλήματα απτην ελλιπή περιποίηση και τις καταχρήσεις των προηγούμενων ετών. Σε περίπτωση που εμφανιστεί ακμή, θα πρέπει να ερευνηθούν ορμονικοί-παθολογικοί παράγοντες ή ψυχολογικά αίτια. Οι απαιτήσεις για φροντίδα αυξάνονται και είναι σηµαντικό να συνδυάσετε αντιοξειδωτική με αντιρυτιδική προστασία.

40+

Tα όρια που ξεχωρίζουν αυτήν την περίοδο απτην προηγούμενη ίσως είναι πιο σωστό να τα θέσουμε με την έναρξη της προεμμηνοπαυσιακής φάσης, που μπορεί σε κάποιες γυναίκες να ξεκινήσει απτα 40, ενώ στις περισσότερες περίπου στα 45. Τότε μια γυναίκα αρχίζει να βλέπει και τις πιο σημαντικές αλλαγές στο δέρμα της, που θα γίνουν έντονες απτην εμμηνόπαυση και μετά. Υπεύθυνη, η μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων και σταδιακά η παύση τους, που έχει ως συνέπεια τη μείωση παραγωγής κολλαγόνου κι ελαστίνης. Το δέρμα αρχίζει να λεπταίνει, να εμφανίζει έντονες ρυτίδες και σε πιο προχωρημένο στάδιο χαλάρωση. Παράλληλα, παρατηρείται μεγάλη μείωση παραγωγής κάποιων ουσιών (π.χ. υαλουρονικό οξύ) που δεσμεύουν νερό στο κυρίως δέρμα, με αποτέλεσμα την αφυδάτωσή του. Επίσης, παρατηρείται επιβράδυνση των διαδικασιών ανανέωσης της επιδερμίδας κι ελάττωση της έκκρισης σμήγματος, που λειτουργεί προστατευτικά για το δέρμα. Παράλληλα, γίνονται όλο και πιο αισθητά τα σημάδια φωτογήρανσης.

50+

Μπήκατε στη χρυσή δεκαετία της ζωής σας; Κανένα άγχος. Μπορεί ο χρόνος να μην είναι πάντα ο καλύτερος σύμμαχος, εντούτοις η επιστήμη έχει τα όπλα, που σε συνδυασμό με τη δική σας συστηματική ενασχόληση με τον εαυτό σας, θα σας επιτρέψουν να δείχνετε νεότερη και λαμπερή. Αυτήν την περίοδο παρατηρείτε ότι η λάμψη και το χρώμα της επιδερμίδας σας χάνονται, τα μάτια βαθουλώνουν, το δέρμα χάνει τη σφριγηλότητά του, εμφανίζεται χαλάρωση, αφυδάτωση και χρωστικές στο πρόσωπο και τα χέρια. Τώρα καταλαβαίνετε περισσότερο από ποτέ πόσο ευάλωτα είναι τα κύτταρά µας απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία, την οξείδωση απτο άγχος και τη µόλυνση. Προσθέστε και τις ορµονικές αλλαγές του σώµατος και θα συνειδητοποιήσετε ότι η ικανότητα φυσικής αποκατάστασης της επιδερµίδας αποδυναµώνεται και οι ανάγκες για ενυδάτωση και θρέψη είναι µεγάλες. Καθώς τα επίπεδα των οιστρογόνων µειώνονται, αλλάζει η φυσική άµυνα του δέρµατος, που αρχίζει να γίνεται πιο λεπτό και λιγότερο ελαστικό, αφού µειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης. Η επιδερµίδα αναπλάθεται πιο αργά µε αποτέλεσµα οι ρυτίδες να βαθαίνουν και η ξηρότητα µε τη θαµπάδα να είναι πλέον γεγονός. Γιαυτό η επιδερµίδα έχει ανάγκη από αποκατάσταση της πυκνότητας και την αναδόµηση των χαρακτηριστικών τόσο στο περίγραµµα όσο και σε µάτια και χείλη. Αν αναζητάτε κάτι πιο δραστικό, εκτός απτο να χρησιμοποιείτε ισχυρά προϊόντα που περιέχουν πεπτίδια, βιταµίνη C, ρετινοειδή, υδροξυοξέα ή αμινοξέα, μιλήστε με τον δερματολόγο σας για μια αγωγή με laser και πίλινγκ ή με τον πλαστικό χειρουργό για μια πιο επεμβατική λύση.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ- ΚΕΙΜΕΝΑ SΕΒΕΛΙΝΑ ΣΥΡΙΓΟΥ, ΣΟΝΙΑ ΤΑΛΑΝΤΙΝΟΥ

GLOW LOVES

Dior sessions: Το νέο βιβλίο του οίκου δια χειρός Kim Jones
ARTS & CULTURE

Dior sessions: Το νέο βιβλίο του οίκου δια χειρός Kim Jones