fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Εσείς ξέρετε τι είναι το tantouring; Μάθετε τα πάντα για το νέο trend που θα σας χαρίσει ηλιοκαμένη όψη

Και γνωρίστε τα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε


Εσείς ξέρετε τι είναι το tantouring; Μάθετε τα πάντα για το νέο trend που θα σας χαρίσει ηλιοκαμένη όψη

Το contouring αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες τάσεις στο μακιγιάζ, έχοντας τις απαρχές του στα πρώτα looks της Kim Kardashian, αφού δημιουργεί σκιάσεις στο πρόσωπο δίνοντας την εντύπωση πως έχετε γωνίες. Αυτήν τη σεζόν, όμως, τη θέση του αρχίζει και παίρνει μια νέα τεχνική, το tantouring, το οποίο ναι, μεν, σχηματίζει γωνίες στο πρόσωπο, αλλά προσφέρει και μια ηλιοκαμένη όψη στην επιδερμίδα, με μεγάλη διάρκεια, ακόμη κι αν δεν έχετε μαυρίσει όσο προσδοκούσατε.

tantouring.jpg

Τι είναι το tantouring;

Αρχικά, η λέξη προκύπτει από το tanning + contouring, συνδυάζοντας έτσι δυο αρκετά διαδεδομένες makeup τεχνικές. Για να το πετύχετε κι εσείς, θα χρειαστεί να αφήσετε στην άκρη τα καθιερωμένα προϊόντα για contouring και αντ' αυτών να χρησιμοποιήσετε το self-tan σας, το οποίο δε χρειάζεται φυσικά να είναι και για το πρόσωπο. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσετε ένα sunkissed look στο δέρμα, που εκτός από ωραία εικόνα θα έχει και μεγαλύτερη διάρκεια, αφού το self-tanner διαρκεί σίγουρα περισσότερο από ένα κοινό bronzer σε κρεμώδη ή powdery μορφή. 

How to

Για να εφαρμόσετε το tantouring κι εσείς εύκολα και σωστά, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Step 1: Αρχικά, προετοιμάστε την επιδερμίδα σας. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειαστεί να προχωρήσετε στην ίδια σχεδόν διαδικασία που ακολουθούσατε κάθε φορά που κάνατε self-tan στο σπίτι. Ξεκινήστε δηλαδή με ένα καλό ντεμακιγιάζ, που θα απομακρύνει τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ. Στη συνέχεια, κάντε μια καλή απολέπιση προσώπου, που θα αποβάλει από την επιδερμίδα σας όλα τα νεκρά κύτταρα, τους ρύπους και τα μικρόβια. Μόλις ολοκληρώσετε τις δυο αυτές διαδικασίες, σκουπίστε πολύ καλά το πρόσωπό σας με ένα χαρτομάντιλο ή και με μια καθαρή πετσέτα. 

Step 2: Επιλέξτε το self-tanner σας, εκείνο που ξεχωρίζετε και θα χρησιμοποιούσατε και για το σώμα σας. 

Extra note: Εάν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη, καλό είναι να δοκιμάσετε το self-tanner στο πάνω μέρος του χεριού σας, για να δείτε εάν αντιδράει το δέρμα στο προϊόν. Εάν δεν παρατηρείτε κάποια αντίδραση, τότε προχωρήστε στη διαδικασία του tantouring.

Step 3: Ξεκινήστε την εφαρμογή του προϊόντος, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί με 3 τρόπους. Πρώτον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό και νωπό beauty blender, ταμπονάροντας το σημείο όπου θα κάνατε το contouring εξαρχής. Επίσης, μπορείτε να πάρετε ένα πινέλο για contouring πάλι απλώνοντας το προϊόν στο πρόσωπό σας στα ίδια σημεία. Τέλος, εάν δεν είστε fans των beauty tools, μπορείτε να το εφαρμόσετε απλώς με τα δάχτυλά σας, ένας τρόπος ιδανικός για τις αρχάριες, αφού θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε τις κινήσεις σας. Βεβαιωθείτε μόνο πως τα χέρια σας είναι καθαρά. Είστε έτοιμες!

tantouring2.png

The tips

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αγχωθείτε την πρώτη φορά που θα ξεκινήσετε να κάνετε tantouring στο πρόσωπό σας, αλλά practice makes perfect! Εάν κάνετε λάθος, καλό είναι να αφαιρέσετε το self-tanner από το πρόσωπό σας με ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ εκείνη τη στιγμή που είναι ακόμη φρέσκο και δεν έχει στεγνώσει. Έπειτα, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία αποφεύγοντας όσα λάθη κάνατε την πρώτη φορά. 

Επίσης, να έχετε υπόψη πως το tantouring δε διαρκεί τόσο μεγάλο διάστημα όσο διαρκεί το self-tan στο σώμα, για τον λόγο του ότι καθαρίζετε καθημερινά το πρόσωπό σας και άρα φεύγει πιο γρήγορα. Για παράδειγμα, το tantouring έχει διάρκεια ζωής στο πρόσωπό σας περίπου 3-4 ημέρες, ενώ το self-tan στο σώμα περίπου 10. 

Τέλος, εάν επιθυμείτε ένα πιο μόνιμο ηλιοκαμένο αποτέλεσμα στο πρόσωπό σας, μπορείτε να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κάθε 3 μέρες και στα ενδιάμεσα διαστήματα να κάνετε scrubs και καθαρισμούς, ώστε να απομακρύνονται τυχόν βακτήρια από το δέρμα σας. 

1

Must-try

Self-Tanning Milky Lotion, Clarins Buy here

2

Με ενυδατικό έλαιο βερίκοκου

Ambre Solaire Natural Bronzer Self Tan Lotion, Garnier Buy here

3

Με θρεπτικά έλαια

Gradual Tan, Bali Body Buy here

4

Με διακριτικό χρώμα

Sun 365 Instant Self Tanning Gel Cream, Lancaster Buy here

5

Με latex

Lil Precision Makeup Sponge Duo, Fenty Beauty by Rihanna Buy here

6

Love it

168S Large Angled Contour, MAC Buy here