fbpixel

Search icon
Search
Escape Reality: Μια πολυτελής βίλα που συνδυάζει το luxury design με την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα
ESCAPE

Escape Reality: Μια πολυτελής βίλα που συνδυάζει το luxury design με την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα

Με την υπογραφή των APOLLO Architects & Associates


Τα έργα APOLLO Architects & Associates χαρακτηρίζονται για την έντονη αποτύπωση του σύγχρονου μοντερνισμού. Δημιουργίες που γίνονται «ένα» με τη φύση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως χάνουν ούτε στο ελάχιστο την αίγλη και την πολυτέλειά τους. Επιτυχημένο κι εξαιρετικά εμπνευσμένο, το αρχιτεκτονικό team που συνθέτει το studio, γνωρίζει καλά ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας και αυτό το αποτυπώνει σε κάθε κατοικία που αναλαμβάνει να διαμορφώσει.

Στο πρόσφατο παρελθόν, βρέθηκαν στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα αυτής, όπου η ηρεμία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και δημιουργεί τις βάσεις ενός απόλυτα αναζωογονητικού lifestyle. Κάπου εκεί, ανάμεσα στις κατάφυτες βουνοκορφές και κάτω από το απέραντο γαλάζια του ουρανού, μια ολοκαίνουρια κατοικία ξεπροβάλλει και χαρίζει αέρα εκλεπτυσμένης πολυτέλειας.

infinity-002.jpg


Αναφορικά με το σπίτι, πρόκειται για ένα κτίσμα πάνω σε ένα καταπράσινο λόφο, εκεί όπου διάφορες πολυτελείς κατοικίες κάνουν την εμφάνισή τους. Όσον αφορά στο συγκεκριμένο, έχουμε να κάνουμε με ένα υπερσύγχρονο σπίτι που «ισορροπεί» τέλεια στο φυσικό τοπίο και τη γοητεία αυτού. Με μια γρήγορη ματιά στο εξωτερικό του κτίσματος, βλέπουμε ότι η up to date αρχιτεκτονική είναι αυτή που ορίζει το σύνολο.

Η εξωτερική του όψη και μόνο αποδεικνύει την όλη αισθητική που αποπνέει. Ανεπιτήδευτα γοητευτικοί χώροι που ισορροπούν μεταξύ κλασικού και μοντέρνου σχεδιασμού, έντονα στοιχεία μινιμαλισμού σε μια πιο jungle εκδοχή, λειτουργικότητα και clean γραμμές είναι όλα όσα συνθέτουν το υπέροχο σκηνικό και το κάνουν τόσο μοναδικό.

Αξίζει να πούμε στο σημείο αυτό, πως το σπίτι βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας οικογένειας, η οποία αυτό που ζητούσε ήταν ένα περιβάλλον που να αποτυπώνει την όλη απαράμιλλη αισθητική του τόπου, σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα. Μια ιδιαίτερη μορφή μινιμαλισμού είναι αυτή στην οποία πόνταρε η αρχιτεκτονική ομάδα, προκειμένου να φέρει εις πέρας το έργα που είχε αναλάβει.

infinity-026.jpg


Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό του σπιτιού, αυτό που μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ο τρόπος με τον οποίο «παντρεύονται» όλοι οι χώροι μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ονειρικό αποτέλεσμα που είναι άξιο θαυμασμού και μετατρέπεται στην τέλεια πηγή έμπνευσης. Σε ό,τι αφορά στα χρώματα, το team επέλεξε να κινηθεί σε μια παλέτα ουδέτερων, γήινων αποχρώσεων, οι οποίες συντελούν στην εξασφάλιση ενός απόλυτα μοντέρνου περιβάλλοντος, γεμάτου φίνες αναφορές και προσεγμένες λεπτομέρειες. 

Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, βασικό highlight της βίλας αποτελεί το outdoor περιβάλλον, εκεί όπου γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη η εναρμόνιση του κτίσματος με τη φύση και τη μαγεία αυτής. Συγκεκριμένα, βλέπουμε μια μεγάλη πισίνα να δεσπόζει στο κεντρικό μπαλκόνι, ενώ όλα τα υπόλοιπα μιλούν από μόνα τους! Οι στιγμές ατελείωτης ξεγνοιασιάς έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινή ρουτίνα της οικογένειας, τόσο στην πισίνα όσο και στο υπόλοιπο πράσινο περιβάλλον και φυσικά στους indoor, living χώρους του σπιτιού. 

infinity-048.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!