fbpixel

Search icon
Search
Έντονο και λαμπερό μαύρισμα; Οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να το αποκτήσετε
FACE & BODY

Έντονο και λαμπερό μαύρισμα; Οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να το αποκτήσετε

Και παράλληλα θα προστατέψουν το δέρμα σας από τον ήλιο


Ένα από τα πράγματα που αγαπάμε περισσότερο το καλοκαίρι είναι χωρίς αμφιβολία το μαύρισμα. Ένα ηλιοκαμένο και λαμπερό κορμί είναι αυτό που όλες επιδιώκουμε κατά την περίοδο των καλοκαιρινών μηνών. Εκτός του ότι μας βοηθάει να «κρύψουμε» τυχόν ατέλειες που υπάρχουν, τονίζει τα δυνατά μας σημεία, ενώ παράλληλη αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο fashion κομμάτια, αλλά και χρώματα που επιλέγουμε να φορέσουμε. Παρόλα αυτά, η συνεχόμενη έκθεση στις ακτίνες του ήλιου χωρίς την απαραίτητη προστασία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για το δέρμα μας. Γι' αυτό υπάρχουν κάποιοι φυσικοί τρόποι για να εντείνουμε αυτήν τη διαδικασία και να δούμε γρήγορα αποτελέσματα, χωρίς να χρειαστεί να θέσουμε την υγεία μας σε κίνδυνο. 

Σ' αυτήν την κατηγορία ανήκουν κάποιες τροφές, τις περισσότερες από τις οποίες τις έχουμε συμπεριλάβει στο καθημερινό μας διατροφολόγιο. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις πιο συχνές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το μαύρισμα των ονείρων σας φέτος το καλοκαίρι!

1. Καρότα

Τα καρότα ενυδατώνουν βαθιά το δέρμα μας, διότι έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό που αγγίζει το ποσοστό του 87%. Παράλληλα προστατεύουν το δέρμα μας χάρη στα πολύτιμα καροτονοειδή, τις φυσικές χρωστικές ουσίες που οφείλονται για το πορτοκαλί τους χρώμα αλλά προσφέρουν και σημαντική αντιοξειδωτική δράση. Τα καροτενοειδή είναι αυτά που βοηθούν να αποκτήσουμε το τέλειο μαύρισμα, αφού προστατεύουν το δέρμα μας και το κάνουν λιγότερο ευαίσθητο στα εγκαύματα. Για μεγαλύτερο και καλύτερο αποτέλεσμα, επιλέξτε να τα φάτε ωμά. 


2. Αυγά 

Το αυγό είναι διάσημο για τα πολλά και διάφορα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη του στον ανθρώπινο οργανισμό. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, ο κρόκος είναι που κάνει τη διαφορά αφού ενισχύει την ικανότητα του δέρματος να μαυρίζει. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη Α, η οποία προστατεύει τη φυσιολογία του δέρματος, ενισχύει τις φυσικές του άμυνες και επιπλέον προάγει την αναγεννητική του ικανότητα.


3. Ντομάτες 

Μία από τις πιο συχνές καλοκαιρινές τροφές. Είναι δροσερές και ιδανικές για μικρά, θρεπτικά γεύματα, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πέρα από όλα αυτά όμως, περιέχουν λυκοπένιο, τη φυτοχημική ουσία που τους δίνει και το κόκκινο χρώμα τους. Το λυκοπένιο ανήκει στα καροτενοειδή, όπως είναι το καρότο, ωστόσο είναι ίσως από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Αποθηκεύεται στο λίπος που βρίσκεται κάτω από το δέρμα και παρέχει την απόλυτη προστασία από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες που θαμπώνουν και προκαλούν ρυτίδες στο δέρμα, ενώ ταυτόχρονα του χαρίζει ομοιόμορφο καλοκαιρινό χρώμα.


4. Δαμάσκηνα

Ακόμα μία τροφή που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και σε καροτονοειδή. Λειτουργούν όπως και στη ντομάτα, μεταφέροντας το χρώμα του φρούτου στο λίπος κάτω από το δέρμα, ενισχύοντας το φυσικό μαύρισμα. Έχουν και σημαντική αντιοξειδωτική δράση και προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία. 


5. Μάνγκο 

Το μάνγκο περιέχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α από οποιοδήποτε άλλο φρούτο και όπως θα έχετε καταλάβει αυτή  βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των απαραίτητων για το δέρμα βιταμινών και ταυτόχρονα βοηθά στο φυσικό και ομοιόμορφο μαύρισμα. 



6. Μαύρη σοκολάτα 

Τα φλαβονοειδή που περιέχει σε μεγάλο ποσοστό η μαύρη σοκολάτα, εκτός από την αντιοξειδωτική τους δράση, παρέχουν στο δέρμα φωτοπροστασία, ενισχύοντας την ικανότητα του να αντιμετωπίζει φθορές που προκαλεί μεταξύ άλλων και η ηλιακή ακτινοβολία UV, όπως το ερύθημα και τα εγκαύματα. Και σα να μη  έφταναν όλα αυτά, φλαβονοειδή διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο, βελτιώνουν την οξυγόνωση και βοηθούν στη σωστή κυκλοφορία του αίματος.


7. Σπανάκι 

 Μπορεί το σπανάκι να είναι διάσημο για το σίδηρο που περιέχει και για τα πολλά οφέλη για την καρδιά αλλά ήρθε η στιγμή να μάθετε ότι αυτό το λαχανικό, ανήκει στην κατηγορία των τροφών που μας βοηθούν να αποκτήσουμε ένα υπέροχο μαύρισμα. Όπως και τα καρότα, έτσι και το σπανάκι εφοδιάζει τον οργανισμό με ισχυρά αντιοξειδωτικά και β-καροτίνη που θα κάνουν το δέρμα να «ακτινοβολεί» με ένα χρυσαφένιο, υγιές χρώμα.