fbpixel

Search icon
Search
Entertaining Beautifully: H εγγονή της Estée Lauder, Aerin δίνει συμβουλές διακόσμησης για κάθε εποχή
PEOPLE & MOMENTS

Entertaining Beautifully: H εγγονή της Estée Lauder, Aerin δίνει συμβουλές διακόσμησης για κάθε εποχή

Η επιτυχημένη επιχειρηματίας μοιράζεται τις δικές της μοναδικές interior design προτάσεις μέσα από το νέο της βιβλίο


Η Aerin είναι ένας θρύλος του lifestyle. To νέο της βιβλίο Entertaining Beautifully είναι ωδή στην απόλαυση της καθημερινότητας, μια ανοιχτή πρόσκληση στις εμπνευσμένες και μοναδικές στιγμές της εμβληματικής οικοδέσποινας, που μας αποκαλύπτει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου πώς θα φέρουμε την ομορφιά, το στιλ και τη χαρά σε μικρές και μεγάλες κοινωνικές συγκεντρώσεις, πώς θα μεταμορφώσουμε το απλό τραπέζι και τα γεύματα.

Από νεαρή ηλικία έμαθε από τη γιαγιά της, τη διάσημη Estée Lauder, ότι κάθε στιγμή μπορεί να γίνει όμορφη αρκεί να αφιερώσουμε χρόνο. Στις σελίδες του εντυπωσιακού νέου βιβλίου της, η Aerin μοιράζεται αναμνήσεις από αγαπημένες οικογενειακές στιγμές καθώς και αυτές που έχει δημιουργήσει η ίδια με την οικογένεια και τους φίλους της χρησιμοποιώντας το δικό της μοναδικό στιλ, που είναι ένα μείγμα πολυτέλειας, κομψότητας κι ευκολίας. Για πρώτη φορά αποκαλύπτει τα μυστικά και τον τρόπο για να οργανώσει κανείς εύκολα υπέροχα και φιλόξενα τραπέζια ώστε να μένουν αξέχαστα στους καλεσμένους.

collage.jpg

The book

Οργανωμένο ανά εποχή του χρόνου, το βιβλίο περιλαμβάνει περισσότερες από είκοσι εορταστικές εκδηλώσεις, ένα ανοιξιάτικο floral δείπνο ή ένα πικνίκ σε μια βάρκα μέχρι εύκολους τρόπους για να διαχειριστεί κανείς το φαγητό που περίσσεψε από τα Χριστούγεννα. Φυσικά, δεν παραλείπει να μας «συστήσει» τον δικό της χειμώνα με ένα λευκό πάρτι σαμπάνιας στην πόλη. Επίσης, στο βιβλίο συναντάμε «μίνι» κεφάλαια για την οικογένεια και τους φίλους της, όπως η μητέρα της, Jo Carole Lauder, η Daniel Romualdez, η Caroline Sieber von Westenholz και η Maria Hummer-Tuttle που μας αποκαλύπτουν τις μοναδικές εμπνεύσεις της Aerin. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο κεφάλαιο «Αφιέρωμα στο Estée» με τα θρυλικά soirées της γιαγιάς της.

Από πολύ μικρή ηλικία μαζί με την αδελφή της διοργάνωναν πάρτι για τις κούκλες τους μαθαίνοντας απευθείας από τις καλύτερες. «Πάντα μου άρεσε να βλέπω τη μητέρα και τη γιαγιά μου να στρώνουν το τραπέζι», σημειώνει η Aerin. Η Jo ​​Carole και η Estée, και οι δύο εξαιρετικές οικοδέσποινες, μετέδωσαν το γούστο και το στιλ, και το επίσημο ντεμπούτο της πραγματοποιήθηκε με τον γάμο της, όπου μεταμόρφωσε τα πάντα σε μια παραμυθένια χώρα. Έκτοτε, η Aerin δημιούργησε το δικό της προσωπικό brand, όπου οι ικανότητές της μετουσιώθηκαν στο προσωπικό της στιλ και ύφος. Με το νέο της βιβλίο μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο ατελείωτης κομψότητας μέσα από τις 4 εποχές του χρόνου.

Φθινόπωρο

autumn01-PdNhn.jpg

Από άποψη αισθητικής και ιδιαίτερα όσον αφορά τη διακόσμηση, το φθινόπωρο προσφέρει μια δραματική αλλαγή από την άνοιξη και το καλοκαίρι, και προαναγγέλλει την επιστροφή στο εσωτερικό των σπιτιών. «Διασκεδάζοντας στο σπίτι, τείνω να ντύνομαι περισσότερο, να προσθέτω πινελιές χρυσού στο τραπέζι και τους εσωτερικούς χώρους και να ανάβω περισσότερα κεριά, αφού σουρουπώνει νωρίτερα».

autumn02-3RzTO.jpg

Από το βιβλίο για το φθινόπωρο δε θα μπορούσε να λείπει το Halloween, καθώς διοργανώνει κάθε χρόνο ένα θεματικό πάρτι γενεθλίων για τον γιο της Will, που γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου αλλά και γιατί πρόκειται για μια πολύ μεγάλη θεματική ενότητα με απεριόριστες διακοσμητικές ιδέες. «Είναι η τέλεια εποχή του χρόνου να απολαύσουμε το παιδί που κρύβουμε μέσα μας με γλυκές λιχουδιές και ιδιαίτερες διακοσμήσεις».

Χειμώνας

winter-01.jpg

Ένα μεγάλο τμήμα του χειμώνα στο βιβλίο είναι αφιερωμένο στις διακοπές των εορτών με την Aerin να ισορροπεί μεταξύ μιας «ρουστίκ» ημέρας των ευχαριστιών και των πληθωρικών Χριστουγέννων. «Στην οικογένειά μου που μεγαλώνει τώρα και με τη δική μου οικογένεια, πάντα γιορτάζαμε και τη Χανουκά, μια εβραϊκή γιορτή, σε ανάμνηση της επανάκτησης του Ναού του Σολομώντος και τα Χριστούγεννα». «Το πρωί των Χριστουγέννων, ο πατέρας μου μας έφτιαχνε τηγανίτες με μήλα και ανοίγαμε δώρα με τις πιτζάμες μας, παραδόσεις που συνέχισα κι εγώ με τα δικά μου παιδιά. Το δείπνο όπως της παραμονής των Χριστουγέννων ήταν πάντα διαφορετικό και γεμάτο πολυτέλεια».

winter02.jpg

Μόλις περάσουν οι διακοπές των Χριστουγέννων πλησιάζουμε για την Πρωτοχρονιά, όπου υπάρχει πάντα λίγος χρόνος για σκι! Η Aerin πηγαίνει εκείνο το διάστημα στο Κολοράντο, όπου φιλοξενεί στενούς φίλους και συγγενείς. «Ο χειμώνας προσφέρεται για φιλοξενία αγαπημένων προσώπων και γεύματα με τσίλι και ζεστή σοκολάτα. Διακοσμητικά, διαθέτει μια πλούσια χρωματική παλέτα με καφέ και πράσινο, καθώς και συνθέσεις λουλουδιών με εποχιακά κλαδιά, κόκκινα μούρα και χειμερινά λευκά λουλούδια».

Άνοιξη

spring-01-u3Ypd.jpg

«Η άνοιξη μου φαίνεται σαν μια καινούρια αρχή, ακόμη περισσότερο από την Πρωτοχρονιά», σημειώνει η Aerin στο βιβλίο. «Την πρώτη μέρα που δε χρειάζεται να φοράς το βαρύ χειμερινό παλτό είναι τόσο απελευθερωτικό και χαρούμενο». Σε αυτήν την ενότητα, μοιράζεται συμβουλές για επίσημες εκδηλώσεις, από το στήσιμο του τραπεζιού μέχρι τις προσκλήσεις και τα μενού και τι κάνουμε εάν ο καιρός δεν είναι καλός σε μια υπαίθρια εκδήλωση.

spring-02-WnQfQ.jpg

Σε αυτό το κεφάλαιο μοιράζεται μαζί μας τις ιδέες της για πιο απλές συγκεντρώσεις, όπως έναν χαλαρό πρωινό με μπουφέ. «Είναι σημαντικό να βρίσκεσαι στην κουζίνα σου μαζί με άτομα που νοιάζεσαι. Οι άνθρωποι πραγματικά αποτελούν πόλο έλξης για το σπίτι. Σήμερα είμαστε εντελώς διαφορετικό από ό,τι το παρελθόν, τότε ταξιδεύαμε, εργαζόμασταν συνεχώς και μεσημεριανό στο γραφείο».

Καλοκαίρι

summer01-BwArw.jpg

Το καλοκαίρι, η εποχή του χρόνου που περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας έξω. «Η φύση είναι για εμένα μια τεράστια πηγή έμπνευσης: λουλούδια, κοχύλια, θάλασσα, τα πάντα με εμπνέουν», σημειώνει. Ειδικά για τα λουλούδια, θεωρεί ότι είναι η πιο σημαντική πινελιά κατά τη διαμόρφωση ενός τραπεζιού. «Νομίζω ότι οτιδήποτε φρέσκο ​​στο τραπέζι δημιουργεί αμέσως μια όμορφη διάθεση. Θα μπορούσε να είναι ακόμα κι ένα όμορφο λουλούδι -δε χρειάζεται πάντα να υπάρχουν εκατοντάδες λουλούδια.»

summer02-LdYHN.jpg

Την εποχή σηματοδοτούν οι διακοπές και η χαλαρότητα. «Για πικνίκ, είτε σε βάρκα, αλλά και στην παραλία είτε σε πάρκο, είναι καλύτερο να μαγειρέψετε κάτι απλό, το μυστικό κρύβεται στο να κάνετε το γεύμα απροσδόκητα κομψό με κανονικά πιάτα, πετσέτες από λινό, ασημικά και γυάλινα ποτήρια παρά με πλαστικά μιας χρήσης». σημειώνει στο βιβλίο.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο σε όλα τα online βιβλιοπωλεία.