fbpixel

Search icon
Search
Εναλλακτικοί τρόποι για να γυμναστείτε στην καθημερινότητά σας
WELLNESS

Εναλλακτικοί τρόποι για να γυμναστείτε στην καθημερινότητά σας

Πολλές φορές δεν χρειάζεται ούτε χρόνος, ούτε κόπος, αρκεί να κινηθούμε έξυπνα


Οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπουν πάντοτε να ασχολούμαστε με τα ενδιαφέροντά μας, λόγω της πίεσης του χρόνου. Ένα κομμάτι που για πολλούς είναι δύσκολο να το εντάξουν στη ρουτίνα τους και να το διατηρήσουν στο χρόνο είναι η γυμναστική. Είναι κατανοητό πως δεν διαθέτουμε διαρκώς τον απαιτούμενο ελεύθερο χρόνο, ώστε να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο και να αφιερώνουμε όσες ώρες χρειάζονται, προκείμενου να αποκτήσουμε το σώμα που επιθυμούμε. Γνωρίζατε όμως, πως εάν στοχεύετε στην απώλεια των περιττών θερμίδων, αυτό μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς το κλασσικό workout; Εάν συνειδητοποιήσουμε τις συνήθειες μας, θα διαπιστώσουμε πως με ορισμένες μικρές αλλαγές μπορούμε να γυμνάζουμε το σώμα μας με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ξέραμε. Επομένως, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε θέληση και για όλα υπάρχουν οι κατάλληλες λύσεις.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε 6+1 αποτελεσματικούς τρόπους μιας εναλλακτικής γυμναστικής.

Αξιοποιείστε τα χέρια σας στις δουλειές του σπιτιού

Oι δουλειές του σπιτιού θεωρούνται το καλύτερο είδος άσκησης για το σώμα μας, καθώς συμμετέχουν χέρια και πόδια σε πολλαπλές κινήσεις για τουλάχιστον 2 ώρες που προϋποθέτει η γενική καθαριότητα. Ειδικότερα, προτιμήστε στη ζωή σας να μην χρησιμοποιείτε συνεχώς το πλυντήριο πιάτων όσο δύσκολο κι αν ακούγεται, καθώς αναμφίβολα μας διευκολύνει απεριόριστα, αλλά επιλέξτε όποτε ευκαιρείτε να τα πλένετε μόνοι σας. Δέκα λεπτά περίπου στο νεροχύτη, επαναλαμβάνοντας την ίδια κινησιολογία, σας αποβάλλει 32 θερμίδες.

shutterstock-1927721831.jpg

Μην χρησιμοποιείτε μόνο το αυτοκίνητο, αγαπήστε το περπάτημα

Σίγουρα, όσοι είστε τυχεροί να μετακινείστε με το δικό σας όχημα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη διεκπεραίωση των πολλαπλών υποχρεώσεων. Τι θα λέγατε, όμως, να δοκιμάζατε για 2-3 φορές την βδομάδα να το αντικαθιστούσατε με το πόδια σας; Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη να κινείτε το σώμα για να ενεργοποιούνται οι αρθρώσεις, πόσο μάλλον όταν με αυτόν τον τρόπο θα γυμναζόμαστε.

Κατεβείτε μια στάση νωρίτερα

Ότι ίσχυε προηγουμένως για το αυτοκίνητο, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα μέσα μεταφοράς. Αντί για την καθιερωμένη στάση, η οποία είναι και η πιο κοντινή στη δουλειά σας, κατεβείτε στην αμέσως προηγούμενη και κάντε ένα γρήγορο βάδην.

Ανεβείτε από τις σκάλες

Μπαίνοντας σε ένα κτήριο και αντικρίζοντας το ασανσέρ, ασυναίσθητα προτιμούμε να το αξιοποιήσουμε για να αποφύγουμε την κούραση, αλλά το «κάψιμο» που προσφέρουν τα σκαλιά είναι ανάλογο με ένα δυνατό workout. Τα λίγα λεπτά που θα χρειαστούν για να ανεβούμε από τις σκάλες, ισοδυναμούν με περίπου 48 θερμίδες, ενώ ταυτόχρονα επικεντρώνεται και στο σφίξιμο δύο σημείων, πόδια και γλουτοί. Μπορείτε μάλιστα να αφιερώνετε και ένα 10λεπτο την ημέρα για να ανεβοκατεβείτε τις σκάλες του σπιτιού σας.

shutterstock-1223884654.jpg

Επιλέξτε το καλάθι στο super market

Τώρα τα ψώνια της εβδομάδας μπορούν να συνδυαστούν με απώλεια θερμίδων. Πως θα γίνει αυτό; Εάν δεν σκοπεύετε να αγοράσετε πάρα πολλά προϊόντα (προσοχή στους τραυματισμούς), χρησιμοποιείστε αντί για καρότσι, το καλάθι. Για παράδειγμα, εάν το κρατάτε και μέσα τοποθετήσετε 1 απορρυπαντικό και λίγα φρούτα, τότε το βάρος αντιστοιχεί στα βαράκια γυμναστηρίου. Κρατώντας για 15-20 λεπτά, καίτε έως 64 θερμίδες.

Χορέψτε, ενώ ετοιμάζεστε

Πιθανόν οι περισσότερες γυναίκες να ταυτιστούν και να αντιληφθούν κατευθείαν το τι θα ακολουθήσει. Πόσες, λοιπόν, ετοιμάζεστε χορεύοντας; Που άλλωστε είναι και ένας από τους παράγοντες που καθυστερούμε να είμαστε έτοιμες στην ώρα μας. Την ώρα που ψάχνετε ρούχα, πλένετε δόντια, ντύνεστε, χτενίζετε τα μαλλιά σας, βάζετε τις κρέμες σας και γενικότερα καθ΄όλη την διάρκεια της ετοιμασίας μας για να φύγουμε, ζήστε το με το ρυθμό της μουσικής. Βάλτε την αγαπημένη σας play list και αφεθείτε στη μουσική. Αν πάλι θέλετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα δοκιμάστε να εκτελείτε και ορισμένες ασκήσεις παράλληλα, όπως το να κάνετε βαθιά καθίσματα.

shutterstock-1914098080.jpg

Μιλήστε στο τηλέφωνο περπατώντας

Μόλις αντιληφθείτε πως το συγκεκριμένο τηλεφώνημα δεν επρόκειτο να τελειώσει σύντομα, μην καθίσετε αναπαυτικά στην καρέκλα σας, αλλά κάντε μια βόλτα για όση ώρα θα κρατήσει η τηλεφωνική επικοινωνία. Σκεφτείτε πως εάν η κλήση διαρκέσει περίπου 20 λεπτά, οι θερμίδες που θα κάψετε θα ναι περίπου 71 στο σύνολο.