fbpixel

Search icon
Search
Ένα ξεχωριστό loft στο Los Angeles που αποτελεί ωδή στην ανοιξιάτικη διακόσμηση & τον σύγχρονο μινιμαλισμό
ESCAPE

Ένα ξεχωριστό loft στο Los Angeles που αποτελεί ωδή στην ανοιξιάτικη διακόσμηση & τον σύγχρονο μινιμαλισμό

Πρόκειται για την εντυπωσιακή κατοικία της interior designer Amanda Gunawan, την οποία έχει διαμορφώσει μόνη της


Για την interior designer Amanda Gunawan, δύσκολα θα υπήρχε ιδανικότερο μέρος για να μείνει πέρα από το Los Angeles. Οκτώ χρόνια, τότε που βρέθηκε εκεί για να παρακολουθήσει τις σπουδές της, μαγεύτηκε από τη χαοτική ατμόσφαιρα που επικρατεί σε κάθε γωνιά, όπου κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα του. Πέρα από το πολύβουο αστικό τοπίο όμως, κατάφερε να εντοπίσει και μια άλλη πτυχή του L.A. -εντελώς διαφορετική από αυτήν που ο κόσμος μπορεί να φέρει στη φαντασία του. Συγκεκριμένα, η νεαρή διακοσμήτρια λάτρεψε τα καταπράσινα σκηνικά που εντόπισε σε λιγότερο πολυσύχναστες περιοχές, την αύρα που αυτά εκπέμπουν στον επισκέπτη και την ήρεμη ζωή που μπορεί να κάνει κανείς σε αυτά. Κάπως έτσι, της γεννήθηκε η επιθυμία να δημιουργήσει το σπίτι των ονείρων της και να σκιαγραφήσει μέσα σε αυτό το λαμπρό της μέλλον. Έτσι, λοιπόν, κι έγινε!

6-mD5g8.jpg
The interior designer, Amanda Gunawan


Τρέφοντας ιδιαίτερη αγάπη για τη μοντέρνα τέχνη σε συνδυασμό με το sustainability βάσει του οποίου σχεδιάζει και διακοσμεί, η Amanda θέλησε να δημιουργήσει από την περιβάλλον που να ανταποκρίνεται απόλυτα στα γούστα της, την προσωπική της αισθητική, αλλά και την ιδεολογία στην οποία παραμένει πιστή. Έτσι, επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στα υλικά κατασκευής, τα οποία δεν είναι άλλα από το ξύλο, το μέταλλο και ο γύψος. Μεταξύ άλλων, επιθυμία της αποτελούσε ένα σπίτι απίστευτα φωτεινό, κάνοντάς το να μοιάζει «ένα» με τη φύση, το λαμπερό ήλιο της άνοιξης και τις καταπράσινες οάσεις ενός μεγάλο κήπου. Το όνειρό της έλαβε σάρκα και οστά, μιας και τα τεράστια λειτούργησαν μοναδικά σε αυτό που ζητούσε.

Έπειτα από μήνες δουλειάς, το αποτέλεσμα που εξασφάλισε δικαίωσε την προσπάθειά της και συμβαδίζει πλήρως στις αρχικές της προσδοκίες. Πρόκειται για ένα φιλικό προς το περιβάλλον σκηνικό, με μινιμαλιστικά στοιχεία και μοντέρνα αισθητική, που εξυπηρετεί την designer στις ανάγκες της καθημερινότητάς της, λειτουργεί σαν το τέλειο καταφύγιο για εκείνη και τους φίλους και είναι ακριβώς αυτό που ονειρευόταν εδώ και χρόνια -από τότε που αναδιαμόρφωσε το σχεδιαστικό της ταλέντο και αντιμετώπισε την αρχιτεκτονική με άλλη ματιά, πιο επαγγελματική απ' ό,τι πριν. Τα στοιχεία της σπουδαίας δουλειάς και των γνώσεών της, άλλωστε, είναι ολοκάθαρα όπου κι αν εστιάσει κανείς μέσα στο σπίτι, από τον κήπο και την είσοδο έως και το μπάνιο.

7-AR390.jpg


Η industrial προσέγγιση κατά τη διακόσμηση, έδωσε απίστευτα μοντέρνο χαρακτήρα σε κάθε γωνιά της κατοικίας, ενώ παράλληλα ενσωματώνονται με τόσο αρμονικό τρόπο οι γήινοι τόνοι ξύλου, όπως και οι λιτές γραμμές στο design που επιτρέπουν στο φυσικό φως να κάνει τη δουλειά του, χαρίζοντας ακόμα και στο κλασικό λευκό υπέροχη διάσταση. Ανάμεσα στα έπιπλα και τα natural στοιχεία στο decor, οι art-filled πινελιές ξεπροβάλουν ακριβώς όπου πρέπει, δίνοντας ακαταμάχητο ενδιαφέρον ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, τα φουτουριστικά touches λειτουργούν σαν bonus στο όλο περιβάλλον κι εντοπίζονται σε μικρές γωνίες, όπως εκεί που βρίσκεται η σκάλα, αλλά και κάποια σημεία στο ταβάνι.

Ανατρέξτε στην gallery για να θαυμάσετε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!