fbpixel

Search icon
Search
Ένα working space στο Λονδίνο που αναδεικνύει τον μινιμαλισμό
INTERIORS

Ένα working space στο Λονδίνο που αναδεικνύει τον μινιμαλισμό

Ψυχρές αποχρώσεις και συμμετρίες που κάνουν τη διαφορά


Η συνεργασία μεταξύ της επιχείρησης PUBLIC και της εταιρίας που επιμελείται τους χώρους εργασίας Huckletree είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μοναδικού working space στο Westminster του Λονδίνου, του οποίου τη διακόσμηση ανέλαβε το Sella Concept. Πιο συγκεκριμένα, εντοπίζεται μέσα στη λεωφόρο One Horse Guards, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά ως προς την ιστορία και την αρχιτεκτονική τους κτίρια της πόλης. Χτισμένο το 1884 σε γαλλικό αναγεννησιακό στιλ, διαθέτει ένα επιβλητικό ύψος 100 μέτρων κι εκτείνεται 180 μέτρα κατά μήκος των Embankment Gardens. Στην ανάπτυξη του κομψού και σύγχρονου κόμβου συνεργασίας, η Sella Concept έπρεπε να περιηγηθεί στους παλιούς χώρους του κτίσματος κι έπειτα να φέρει στη ζωή ένα νέο σχέδιο χωρίς να αγγίξει όμως τους τοίχους, το δάπεδο ή την οροφή, ώστε να διατηρηθεί η κληρονομιά του κτιρίου. 

public-hall-co-working-space-london-by-sella-concept-yellowtrace-11.jpg

Πλέον αποτελεί τον μόνο συνεργαζόμενο χώρο του Westminster που επικεντρώνεται σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να παρέχουν έναν προσεγμένο χώρος εργασίας στους υπαλλήλους τους. Ο χώρος εργασίας στοχεύει στο να καλλιεργήσει την έννοια της κοινότητας και να δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων, αφού έτσι θα τους είναι και πιο εύκολο να εργάζονται ομαδικά. «Είχαμε πλήρη επίγνωση ότι παρόλο που τα σχέδιά μας χρειαζόταν να αποπνέουν μια νεωτερικότητα, έπρεπε επίσης να προσέξουμε και το ιστορικό τους σκηνικό... Το αποτέλεσμα είναι μια συγχώνευση παλαιών και καινούριων στοιχείων, φέρνοντας παράλληλα μια νέα εκλέπτυνση και μια σύγχρονη ανάληψη για το Art Deco» λέει η ιδρύτρια και CEO της Huckletree, Gabriela Hersham. Γενικότερα, διατηρούνται κατά πολύ τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά του κτιρίου, όπως οι περίπλοκες στεφάνες, οι καφασωτές οροφές, τα ψηλά τοξωτά παράθυρα και οι διπλές πόρτες από ξύλο. Η Huckletree στράφηκε προς τη Sella Concept, για να δημιουργήσει ένα μοναδικό κι ενεργητικό περιβάλλον, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί η σύγχρονη σκέψη. 

Προσπαθώντας να αποφύγουν τις διαρθρωτικές αλλαγές για να μη διαταραχθεί η ροή του κτίσματος, η Sella Concept επικεντρώθηκε στη χρήση επίπλων, φωτιστικών, χρωμάτων και διακοσμητικών αντικειμένων, για να προσδιορίσει την αισθητική και τη λειτουργία τους μέσα στον χώρο. Έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 250 μέλη, ο ανοιχτός αυτός χώρος εργασίας περιλαμβάνει κοινόχρηστα δωμάτια και αίθουσες συσκέψεων, μια πλήρως εξοπλισμένη με σπουδαίες εκδόσεις βιβλιοθήκη και μπαρ με ενσωματωμένο δέντρο. 

public-hall-co-working-space-london-by-sella-concept-yellowtrace-15.jpg

Επίσης, αντλώντας έμπνευση τόσο από τη γαλλική αναγεννησιακή αρχιτεκτονική όσο και από τις προοδευτικές συνήθειες της σημερινής καλλιτεχνικής κουλτούρας, η Sella Concept χρησιμοποίησε πινελιές από πολλά και διαφορετικά υλικά, για να αποδώσει φόρο τιμής στα στοιχεία της κληρονομιάς του κτιρίου. Το γαλλικό ζαχαροκάλαμο αποτελεί το βασικό υλικό από το οποίο φτιάχτηκε η ρεσεψιόν, ενώ οι τολμηρές μορφές, οι παλέτες χρωμάτων και οι ξυλογραφίες προσανατολίζονται προς την πιο σύγχρονη νοοτροπία. Plus, στη διακόσμηση είναι διάχυτες οι αποχρώσεις, που αντικατοπτρίζουν την αγγλική κληρονομιά και περιλαμβάνουν το ουράνιο μπλε, το ροζ Dorchester και το πράσινο του φασκόμηλου.

Τέλος, λατρέψαμε το μπαρ, το οποίο κινείται σε παστέλ σαπουνί αποχρώσεις, οι οποίες ταιριάζουν απόλυτα με το μπλε που κυριαρχεί στους τοίχους του εργασιακού χώρου και προκαλεί μια ηρεμία σε ολόκληρο το δωμάτιο. Μάλιστα, τα πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου δημιουργούν μια earthy ατμόσφαιρα στον χώρο, η οποία ενισχύει κιόλας το χαλαρωτικό στοιχείο που ήθελα να φέρουν εξαρχής οι interior designers. Τα vintage αντικείμενα, όπως ο εκπληκτικός πολυέλαιος, προσδίδουν ένα luxurious touch στη διακόσμηση. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery

Πηγή: Yellowtrace