fbpixel

Search icon
Search
Ανακαλύψτε ένα urban chic διαμέρισμα στην Αθήνα με art διάθεση που κάνει τη διαφορά
DESIGN NEWS

Ανακαλύψτε ένα urban chic διαμέρισμα στην Αθήνα με art διάθεση που κάνει τη διαφορά

Με την υπογραφή του Stage Design Office


Στο Κολωνάκι, στην πιο εξεζητημένη περιοχή της Αθήνας, βρίσκεται ένα απόλυτα σύγχρονο διαμέρισμα με art χαρακτήρα, που υπογράφει το Stage Design Office. Πολλά από τα χαρακτηριστικά του κομψού αρχοντικού παρελθόντος του χώρου διατηρήθηκαν και φυσικά εξελίχθηκαν για να φτάσουν στη σημερινή τους μορφή με μια σύγχρονη ερμηνεία. Το αποτέλεσμα ήταν ένα εντυπωσιακό σύνολο αστικής κομψότητας, όπου συνδυάζονται αρμονικά και ιδανικά, τα μοντέρνα στοιχεία με την κλασική αισθητική. Περιηγηθείτε στους χώρους του κι εκπλαγείτε από την αύρα του. 

bax-8784.jpg
Το μπλε στους τοίχους σε διάφορες αποχρώσεις στιγματίζει την αισθητική του χώρου

Υπάρχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά του διαμερίσματος που απογειώνουν την αισθητική του χώρου όπως το high gloss παρκέ στο δάπεδο που δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα βάση και η οποία με τη σειρά της γίνεται καθοριστική. Παράλληλα, η urban chic ατμόσφαιρα δημιουργείται με τη συγχώνευση κλασικών και σύγχρονων στοιχείων, σ' ένα υπέροχο mix & match που δεν περνά σίγουρα απαρατήρητο, ενώ ταυτόχρονα συγκινεί. Οι τοίχοι χρωματίστηκαν σε ποικίλες αποχρώσεις του μπλε, από το γαλάζιο του κύριου χώρου διαβίωσης έως το πλούσιο σκούρο μπλε των υπόλοιπων δωματίων. Μάλιστα, το παρκέ πάτωμα συνδυάζεται απίστευτα με το μπλε που κυριαρχεί σε κάθε δωμάτιο. 

bax-8805.jpg
Εντυπωσιακά σκηνικά σε κάθε γωνιά με ιδιαίτερα αντικείμενα υψηλής αισθητικής

Πολλές από τις εσωτερικές πόρτες έχουν αφαιρεθεί, αφήνοντας πίσω τους τα πλαίσια της πόρτας ως χαρακτηριστικό γνώρισμα. Αυτό έχει δημιουργήσει το ενδιαφέρον κι ένα βάθος, αφού το μάτι ταξιδεύει στους χώρους πέρα ως πέρα, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε μια γκαλερί. Ακόμη, μια εκλεκτική συλλογή αντικειμένων κι έργων τέχνης, τόσο κλασικά όσο και σύγχρονα, ενισχύει περαιτέρω την ατμόσφαιρα ενός exclusive ιδιωτικού χώρου τέχνης. Όλα είναι προσεκτικά επιλεγμένα και φυσικά συμβαδίζουν με το προσωπικό γούστο του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. 

Μια σειρά από εξαιρετικά γυαλισμένα vintage έπιπλα αφθονούν σε αντίθεση με τον σύγχρονο σχεδιασμό άλλων επίπλων, δίνοντας το στίγμα του παρελθόντος του χώρου. Οι εγκαταστάσεις φωτισμού είναι σύγχρονες και μεμονωμένα σχεδιασμένες, ώστε να συμπληρώνουν κάθε δωμάτιο και να δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Plus, χαρίζουν στο διαμέρισμα μια φωτεινότητα και μια ζωντάνια, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τις μπλε αποχρώσεις που έχουν επιλεγεί για να κοσμήσουν κάθε χώρο. 

Με άφθονους, και ξεχωριστά σχεδιασμένους χώρους για φαγητό, ύπνο, εργασία και χαλάρωση, αυτό το ευρύχωρο σπίτι έχει σχεδιαστεί εξαιρετικά για να ταιριάζει στον τρόπο ζωής του ιδιοκτήτη του. Γενικότερα, αναδεικνύει την ιδιαίτερη αύρα ενός κοσμοπολίτη που αγαπάει τον πολιτισμό και τα όμορφα πράγματα ακολουθώντας με συνέπεια το σύγχρονο lifestyle που θέλει την κατοικία να είναι ένας χώρος όπου αντανακλάται η ποιότητα και η αισθητική του.

bax-8862-hdr.jpg
Εικόνα απόλυτης τάξης και ηρεμίας στο master bedroom

About

Το Stage Design Office ιδρύθηκε το 1997 από τους Σταύρο Παπαγιάννη και Γεώργιο Κυριαζή ακολουθώντας το Design studio DeArte (Σταύρος και Παναγιώτης Παπαγιάννης). Το Stage Design Office παράγει έργα σε όλους τους τομείς σχεδιασμού, αρχιτεκτονικής, εσωτερικού σχεδιασμού, γραφιστικής, μόδας, δημόσιων εγκαταστάσεων, εκθέσεων τέχνης και φωτογραφίας. Αποτελείται από αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, γραφίστες και βιομηχανικούς σχεδιαστές, όσο και πολλούς εξωτερικούς συνεργάτες, μηχανικούς, φωτογράφους, καλλιτέχνες. Ορισμένα συναφή έργα είναι μουσεία, γραφεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, διαμερίσματα, χώροι τέχνης, εκδόσεις, εταιρική ταυτότητα και συσκευασία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του διαμερίσματος στη gallery