fbpixel

Search icon
Search
Ένα συνεργείο αυτοκινήτων στο Παρίσι μεταμορφώθηκε σε ένα άκρως cool διαμέρισμα
DESIGN NEWS

Ένα συνεργείο αυτοκινήτων στο Παρίσι μεταμορφώθηκε σε ένα άκρως cool διαμέρισμα

Θα δείτε ζωηρά χρώματα και δωμάτια που επικοινωνούν μεταξύ τους


Τα περισσότερα διαμερίσματα στο Παρίσι όπως βλέπετε και σε άπειρες φωτογραφίες στο Instagram δεν μοιάζουν σε τίποτα με εκείνο των Stéphane Arriubergé και Massimiliano Iorio, ένα ζευγάρι που θέλησε να ξεφύγει από τα συνηθισμένα. Για δύο χρόνια αναζητούσαν μάταια το τέλειο διαμέρισμα του Παρισιού, μέχρι που μια φίλη τους, η interior designer Matali Crasset, τους είπε για έναν χώρο που ήταν προς πώληση στη γειτονιά της. 

Βρίσκεται στο ισόγειο ενός κτιρίου του 20ου αιώνα στο πίσω μέρος μιας αυλής. Λειτουργούσε ως συνεργείο αυτοκινήτων και ήταν σε πολύ χαοτική κατάσταση όταν πήγαν να το δουν. Όμως, αυτό δεν τους πτόησε. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να αποφασίσουν να το αγοράσουν και να το μετατρέψουν σε ένα άκρως cool διαμέρισμα. «Είδαμε αμέσως τη δυνατότητα να το οργανώσουμε και να το μετατρέψουμε σε έναν ενιαίο χώρο, εντελώς ανοιχτό, όπου όλα επικοινωνούν μεταξύ τους και ταιριάζουν άψογα» εξηγούν. Θα έπρεπε απλά να προσθέσουν έναν κήπο, επειδή δεν είχε. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα σύγχρονο, διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο. 

paris-apartment8.jpg

Στη συνέχεια, η Matali, μετά την κατεδάφιση όλων των εσωτερικών τοίχων, έδωσε σαφείς οδηγίες για το πώς να προχωρήσουν: «Μη χτίζετε κανέναν τοίχο, οργανώστε απλώς τον μεγάλο χώρο, δώστε την απαραίτητη προσοχή στο φως κι επιλέξτε έπιπλα που ταιριάζουν με τη δομή του σπιτιού». Και το πέτυχε! Δημιουργήθηκε έτσι ένα πολυεπίπεδο σπίτι, το οποίο ευνοεί την ιδιωτητικόητα σε χώρους όπως το υπνοδωμάτιο, το γραφείο και το μπάνιο. Ύστερα από μια σειρά σκαλοπατιών θα φτάσετε στην κουζίνα και την τραπεζαρία, θα περάσετε μια βιβλιοθήκη και θα δείτε τελικά το υπνοδωμάτιο. Όλοι οι χώροι επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά ο καθένας έχει τον δικό του χαρακτήρα, εξ ου και η έννοια που δόθηκε, δηλαδή του σπιτιού μέσα σε ένα άλλο σπίτι. 

Στην περιοχή Goncourt του Παρισιού, η κατοικία βρίσκεται κοντά στο Canal Saint Martin, όπου κανείς συναντά τα σπίτια πολλών, σύγχρονων δημιουργών, όπως η Inga Sempé, έργα της οποίας έχουν επιλέξει μάλιστα οι Stéphane και Massimiliano για το διαμέρισμά τους. «Συλλέγουμε αντικείμενα εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια», λέει ο Stéphane. «Αγαπάμε τα αντικείμενα που μοιάζουν να μας λένε κάτι για την εποχή τους, εκείνη στην οποία είναι ριζωμένα, αντικείμενα που θεωρούμε ότι είναι "σημαντικά" για κάποιον λόγο». 

Οι γεωμετρικές μορφές και τα "ζωντανά" χρώματα αποτελούν μέρος του παριζιάνικου αυτού διαμερίσματος: ένα ροζ δάπεδο, μερικοί τουρκουάζ τοίχοι και ράφια κουζίνας, που κινούνται σε ποικίλες αποχρώσεις του φούξια. Αλλά η συνολική αίσθηση του σπιτιού είναι φωτεινή και ελαφριά, ένα καταφύγιο στην πόλη. «Είναι ένα είδος καταφυγίου στο οποίο μπορεί να αποσυρθεί κανείς, να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του, να απομακρυνθεί για λίγο από τον έξω κόσμο» εξηγεί το ζευγάρι. 

paris-apartment4.jpg

Οι γεωμετρικές μορφές, όμως, δεσπόζουν και στο σαλόνι, όπου μπορεί κανείς να δει περίτεχνες πολυθρόνες σε παλ αποχρώσεις, coffee tables σε κυκλικό σχήμα, που εισάγουν μια ενδιαφέρουσα διακοσμητική πρόταση για κάθε σπίτι, περίεργα διαχωριστικά τύπου παραβάν με κυκλικές πτυχώσεις, ενώ αυτό που σίγουρα κλέβει την παράσταση είναι η τηλεόραση, που είναι τοποθετημένη στο δάπεδο. Πρόκειται για ένα tip που δημιουργεί μια αίσθηση οικειότητας στον χώρο, όπου όλοι νιώθουν άνετα. Plus, οι πίνακες ζωγραφικής προκαλούν μια playful διάθεση στο δωμάτιο.

Το ίδιο πρωτότυπο κι εντυπωσιακό είναι και το μπάνιο, όπου έχουν προτιμηθεί οι τουρκουάζ αποχρώσεις. Θα δείτε, επομένως, ντουλάπια αυτού του χρώματος, που πηγαίνουν τέλεια με τους κατάλευκους νιπτήρες. Δυνατό στοιχείο στο δωμάτιο το ξύλο, αφού το ζευγάρι αντί για τοίχους, επέλεξε να διαχωρίζει τον χώρο από τους υπόλοιπους με ξύλινες πλάκες, κάθετα τοποθετημένες, η μία δίπλα στην άλλη.

Δείτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες του διαμερίσματος